Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Wysokim Pingiem!

oblivion9798

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z pingiem. Dokladnie chodzi o to ze wyswietla mi sie bardzo wysoki ping po wejsciu do gry w granicach 200-300 nie moge wejsc praktycznie do zadnego rooma. Jak juz uda mi sie wejsc to mam ping po 500-700 ale ludzie nic mi nie pisza i normalnie ich zabijam chociaz nieraz sa bardzo czeste lagi ktore bardzo utrudniaja gre. Szukalem tematow i zaden mi nie pomogl. Próbowalem ccleanerem resetowalem router itp i nic. Mam radiowke moze to jest powodem ? 

Pozdrawiam

Opublikowano

Wyłącz Anty-Wirusa, Skype, GG i inne gry Online. Włącz menadżer zadać i sprawdź czy nie ma jakiegoś zbędnego procesu, który dużo zżera, np.: U mnie zawsze gdy włączę komputer jest jakiś process o nazwie BSJ.exe, po włączeniu kompa zżera 1k pamięci, po jakichś 10 minuta zżera 1,5kk pamięci (1 500 000). Gry lagują się jak nw gdy tego nie wyłączę. Więc polecam przeszukać menadźer zadań i zeskanować komputer anty-wirusem.

Opublikowano

wszystko zawsze mam wylaczone musze chyba przeskanowac i zobaczyc czy cos jest. z tymi procesami to nwm ktore sa potrzebne i od czego sa wiec nwm ktore wylaczyc ;)

Opublikowano

Mam radiowke moze to jest powodem ? 

Odpowiedziałeś sobie na pytanie sam- z radiówką różnie bywa, raz może być 1mb/s a czasami 0.7 mb/s, są to słabe wyniki.

Musisz zmienić internet ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

a wlasnie dlaczego takie slabe poloczenie jest przy radiowkach ? :) bo nie ma bezposredniego poloczenia ? nie da sie jakos normalnie grac ? ;

ps. za rok sie konczy umowa wiec trzeba czekac :)

Opublikowano
Jest wiele czynników radiówki, które wpływają na jego słabą jakość:

Po pierwsze, po drodze zazwyczaj jest więcej sprzętu sieciowego, niestety każde takowe urządzenie wprowadza kolejne opóźnienia.

Są zakłócenia, sąsiednie sieci wpływające na sygnał, ogólnie mniejsza przepustowość, dzielona jeszcze przez wielu userów wiszących na tym samym punkcie.

Dodatkowym pogorszeniem są warunki atmosferyczne, deszcz, śnieg itd, które doprowadzają internet to stanu.... praktycznie hibernacji xD
1377080447-U702970.png

Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...