Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z odpaleniem maszyny - watchdog timeout.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam problem podczas odpalania maszyny, zaraz przed wpisywaniem loginu i hasła a po starcie mysql wyskakuje mi takie oto coś:

em0 watchdog timeout resetting

nie wiem jak się z tym uporać..

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

Nie wiem czy to pomoze, ale znalazlem takie rozwiazanie.

# tar zxvf em-6.9.21.tar.gz -C /usr/src/
# cd /usr/src/em-6.9.21/src/
# make && make install
# echo 'hint.apic.0.disabled="1"'  >> /boot/device.hints
# echo 'if_em_load="YES"' >> /boot/loader.conf
# reboot

Opublikowano

Więc pobrałem ta paczkę, wypakowałem na serwerze i po komendzie make install wyskakuje błąd że nie może odnaleźć jakiegoś drzewa, nie pamiętam dokładnie nazwy tego błędu, będę na pc to edytuje i dodam tu co to za błąd. Czekam na więcej informacji.

oto ten bład:

"/usr/share/mk/bsd.kmod.mk", line 12: "can't find kernel source tree"

"Jeżeli za­bałaga­nione biur­ko jest oz­naką za­bałaga­nione­go umysłu, oz­naką cze­go jest pus­te biur­ko?"  

-  A.Einstein

Opublikowano

reeeeef

-  A.Einstein

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...