Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z głośnikami

Acristo

Pytanie

Opublikowano

Dłuższy czas nie używałem głośników z suboferem a tylko słuchawki. Dziś chciałem włączyć głośniki, lecz dioda na suboferze się pali a dźwięku nie ma.

Model subofora to Genius NO.:SW-2.1 355

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A podepnij kabel do front panelu, jeśli będzie działać, to albo masz tylni wyłączony, abo zepsuty, jak nie będzie działać, to sterowniki, karta lub z głośnikami coś nie tak. Sprawdź jeszcze głośniki na fonie.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Słuchawki mam dobre z Apolla.

Ale czasem wolę odpalić głośniki, mogą być nawet bez subofera. Byle by była w miarę jakość dźwięku.

Opublikowano

To najłatwiej było by zainstalować jakiś inny system na wolnej partycji, uruchomić jakiś system z livecd lub zrobić format tego. 

Bo tak to nie wiadomo czy to coś w systemie czy zepsuła się karta dźwiękowa.

Opublikowano

ZG25C + jak najtaniej znajdź Radmora/Elizabeth. Zależy jeszcze, jakiej muzyki słuchasz, bo do basowej nie bardzo : P. 

Nieco trudniej będzie znaleźć tanie Grundig Box, HECO. 

Same kolumny raczej się nie rozwalą (potrzymały 35 lat i pewnie kolejne tyle będzie bez problemu), wzmak również bardzo trwały, a wymiana komponentów to najczęściej grosze. 

Opublikowano

Hmmm, ale podłączyłem jeszcze słuchawki z przodu i również nie działają. Mogą być wyłączone oba wejścia? Jest taka możliwość? Jeśli tak, jak to włączyć?

Opublikowano

Podłącz te głośniki do innego urządzenia. Jeśli zadziała to znaczy że coś masz źle ustawione. A jeśli dalej nie będzie działało to znaczy że same głośniki się zepsuły.

Możesz też podłączyć jakieś inne głośniki czy słuchawki do tego samego wyjścia, by wiedzieć czy to może nie jest karta dźwiękowa.

Opublikowano

Hmmm, ale podłączyłem jeszcze słuchawki z przodu i również nie działają. Mogą być wyłączone oba wejścia? Jest taka możliwość? Jeśli tak, jak to włączyć?