Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czy mógłby ktoś przerobić ten kod?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki kod:

Private Sub Button1_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Try
            WebBrowser1.Navigate("http://jakaśstrona.pl" + TextBox1.Text)
            Timer1.Start()
        Catch ex As Exception
            MsgBox("Błąd")
            Timer1.Stop()
        End Try
    End Sub
	    Private Sub Timer1_Tick(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Timer1.Tick
        Try
            WebBrowser1.Document.GetElementById("PoleTXT").SetAttribute("Value", RichTextBox1.Text)
            WebBrowser1.Document.GetElementById("przycisk").InvokeMember("click")
            Timer1.Stop()
            MsgBox("wiadomosc zostala wyslana pomyslnie!")
        Catch ex As Exception
            MsgBox("Błąd")
            Timer1.Stop()
        End Try
    End Sub

I chciałbym zeby nie bylo uzywac webbrowsera tylko webclienta ale nie wiem jak to zamienic

Opublikowano

Przerobie, ale najpierw Ty przerób

nawiguje do google.pl + textbox1 ? lol

poza tym kto normalny wstawia do timera ładowanie getelementu, przeciez wystarczylo sobie zrobic funkcje zeby poczekało na załadowanie strony, i później to wrzuciło.

Opublikowano

jeszcze jak bym wiedzial jak? Czy moglbyszaprezentowac chociaz na jednym przykladzie?

Opublikowano

uznałem, ze httpwebrequest jest zbyt skomplikowane i za dlugie nie da sie zrobic tego za pomoca samego webclienta?

Opublikowano

no i to wtedy  zamiast tego polettxt podaje id tam gdzie ma wpisac? i załóżmy, że to mam to jak mam tera zrobićby klikało dany przycisk?

@Edit jak uzywam tego id to pokazuje ze nie ma takiej strony w sensiue ze jest error 404

@Edit jak sprawdzic jak nazywa sie ten skrypt.php? bo na niektorych jest index ale jak nie jest znany to co zrobci :D?

Opublikowano

jak np mam ask.fm/profilgracza to chcę tam gdzie mam wpisać treść pytania to tam wpisać np textbox1.text i potem zadać pytanie przyciskiem

Opublikowano

No to tak. Musisz wykorzystać HttpWebRequest & Response. Musisz się najpierw zalogować lub zarejestrować, potem te dane wziąć w cache, potem wykonujesz zapytanie na ask.fm/profilgracza (Musisz sprawdzić jaka akcja jest przypisana do przycisku).

Eh, jednak przycisk jest z Javascript, poszukam coś na to.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...