Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Hostingu na mody - sprawdzonego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szukam hostingu. Cechy jakie powinien posiadać to:

• najlepiej tani (20 slotów za ok 30-40zł)
  • dostępny silnik MPCP+
  • możliwość instalacji dowolnych modów i pluginów!
  • musi wytrzymać pod ok 30 modami
  • dobrze by było jakby dawał coś od siebie (hosting WWW czy coś)

Zamierzam otworzyć serwer na ok 20 slotów z ok 30 modami. Najważniejsze żeby był stabilny i udostępniał jak największą ilość ramu/slot (najlepiej więcej niż 100mb). Cena nie jest sztywna :P Do tej pory przyglądałem się ofertom fiberhost i lvlup ale nie wiem jak one radzą sobie z modami i MPCP+ i czy są stabilne dlatego prosiłbym o konkretne odpowiedzi.

bipsMal.png

Opublikowano

Możesz napisać coś więcej na temat tego sored.pl? Jak wygląda sytuacja ze stabilnością itp, może znasz ich lokalizację serwerów, bo na stronie nic na ten temat nie widzę? Bo ich oferta wygląda naprawdę ciekawie.

bipsMal.png

Opublikowano

Oferte sored mozna w bardzo prosty sposob porownac do kimsufi / ovh (dlatego ze oni maja serwer z ovh) podstawa jest dobra konfiguracja znam 1 serwer na modach postawionego na soredzie praktycznie nieogarnietego poszukam go to dam edit i sobie sam zobaczysz:P

Opublikowano

Mody ogarniam sam, pluginy mniej więcej też (może ktoś chciałby mi w razie czego pomóc? xD). Teraz myślę sored vs lvlup. Sored daje stronkę i tsa więc ma przewagę.

Kimsufi i ovh wydają się być o dużo za drogie jak na mój póki co skromny budżet. jbc. nie bedę płacił smasami xD

bipsMal.png

Opublikowano

Tylko co do soreda jest jeden problem :(  a mianowicie taki ze z itemshopem trzeba kombinowac na przekierowania zobacz sobie na http://dgcraft.pl/sklep/

wpisz sobie byle jaki nick i daj dalej :P. Jesli sie na tym znasz to dasz rade ale jesli nie to bd problem . Istnieje tez opcja ze oni daja dotacje a ty im recznie vipa:D

Opublikowano

Przy 20 slotach manualne nadawanie vipa itp to nic trudnego raczej, i łatwiej wyeliminować płatności sms z których dostaje się marne grosze.

Stronka którą mi pokazałeś wygląda bardzo ciekawie i wydaje się zrobiona bardzo dobrze.

bipsMal.png

Opublikowano

Hehe grałem na tamtym serwerze. Nie dziwię się, że mieli lagi bo modów był ogrom i to wcale nie lekkich, konfiguracja też słaba. Chyba jednak zostanę przy sored.pl jeśli nikt nie zaproponuje czegoś lepszego.

bipsMal.png

Opublikowano

no ten serwer to syf ale go podalem tylko dlatego ze innego na modach nie znam na soredzie xD Ale ogolnie gralem tam z miesiac temu i lagow nie bylo po 2 sored jest dosc oplacalnym hostingiem. Ale czasem jak na kazdym dostaniesz jakiegis traktor zamiast serwera ze bedzie sie zacinal... .Ale ogolnie polecam :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...