Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z maszyną i clientem od Terenzo.

Kamiloski900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wtiam serdecznie pobrałem 2 maszyne by terenzo wgrałem swoje pliki pokazuje mi się takie cos

55409631130860885707.jpg

maszyna owszem po dłuższym czekaniu odpala logowanie ale loguje sie na nią odpala się wszystko ale nie działa serwer mysql Poradzcie coś 

TAK WYGLĄDA PO ZALOGOWANIU

63314962467481580563.jpg

A to jak odpala all 

95748333472947187714.jpg

Po wszystkim mam w mysql bląd 

92790286816060061204.jpg

ZA POMOC DAJE ( + )

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

Milordzie poczęstuj papierosem...

Opublikowano

w mysql ?/ nawet jak wpisuje z końcówka 100 to to samo 

Opublikowano

no własnie mam takie przeczucie że to może o hosting czy cos takiego jak ustawiamy to tam pisze Ethost a moze zmienic na local.host?? 

Opublikowano

jeżeli robisz hamachi to :

52d09ae5291c8.jpg
1.Host: Ethost.

2. nic

3. nasze ip z normalna koncówka  - z hamachi

4.Name server: 4.2.2.3

5.nasze ip z koncówka .100   - z hamachi

6.Netmask: 255.0.0.0

Opublikowano

szefie jest wszystko tak samo i tak mam ten problem

Opublikowano

Więc tak : Końcówka 100 w mysql, podeślij konfigurację sysinstall, jeżeli w maszynie wyskakuje takie coś jak na 1 screen'ie kliknij CTRL + C, przeniesie Cię do logowania . 

IPv4 Gateway powinno być w Twoim przypadku : 25.174.38.94

Name server : 4.2.2.3

IPv4 Address : 25.174.38.100

Netmask : 255.0.0.0

Mam nadzieję, że pamiętasz także aby po zalogowaniu się za 1 razem do maszyny wpisać to co autor opisał czyli :

Po zalogowaniu się wpisz w konsoli następujące polecenia:
rm /var/db/mysql/account/string.ibd

oraz

rm /var/db/mysql/player/string.ibd

dodatkowo w razie występowania komunikatu 

"/etc/rc.conf - not found"

wpisujemy następującą komendę:

ee /etc/rc.conf

szukamy tego:

defaultrouter="Twoje IP"# -- sysinstall generated deltas -- # Sat Jan 18 10:00:06 2014

zamieniamy na to:

defaultrouter="Twoje IP"# -- sysinstall generated deltas -- # Sat Jan 18 10:00:06 2014

zapisujemy (esc->a->a) i tyle

~~Opis z plików terenzo~~

DPFt2G3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...