Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OC

KSSO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O co chodzi?

OC procesora zależy od mnożnika jaki ustawisz (oraz od szyny, ale tym się już nie podkręca).

Ważną rolę odgrywa też napięcie jakie dajesz procesorowi: - za małe: bluescreeny, errory itp. - za duże: efekty pirotechniczne.

Procesor podkręca się w biosie! Noobowskie poradniczki na YouTube z cyklu: "róbcie tak bo inaczej wam nie będzie działać" z programami są noobowskie jak wcześniej wspomniałem

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Oc zależy od:

zasilacza

płyty głównej

procesora

chłodzenia procesora, jego temperatury

obudowy

w niektórych przypadkach też od pamięci ram.

Opublikowano

Oc procesora zależy od procesora.. No niby tak.

Ale od ram? Pierwsze słysze. ;-)

Moja wypowiedź + wypowiedź moderlar'a i to wszystko

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Ok macie + i jeszcze jedno pytanie mam procesor amd athlon 2x64 DualCore 5400+ 2.80Ghz Pasta wymieniana z 3 tygodnie temu może mniej Zasilacz CORASIR VS 450Series płyta główna: GA-MA78GM-S2H temp procka przy necie metinie skype torentach  42-53 stopnie.

Jak mam zwiększać te liczby i volty co ile ITD mnożnik mam chyba x14 albo x15

Opublikowano

podstawowo zależy od płyty głównej, potem procesor, zasilacz na końcu od RAM

od chłodzenia w sumie nie zależy bo ono i tak zawsze musi być takie by odprowadziło tyle ciepła by zapewnić optymalną temperaturę pracy , tak samo zasilacz który musi spełnić warunki

praktycznie nie zmienia się nic aktualnie przy RAM , lepiej zmieniać mnożnik procesora dopiero potem FSB które dopiero wpływa na RAM

wydajniejsze i mniej stabilne jest zawsze OC przez zmianę FSB

@UP eksperymentalnie, samemu ustawiać i poprawiać jak są błędy , nie ma uniwersalnego sposobu na OC , napięć nawet nie ruszaj aż cokolwiek się nauczysz i opanujesz

dobre płyty główne maja programowe OC i dla początkujących to jest najlepsze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

podstawowo zależy od płyty głównej, potem procesor, zasilacz na końcu od RAM

od chłodzenia w sumie nie zależy bo ono i tak zawsze musi być takie by odprowadziło tyle ciepła by zapewnić optymalną temperaturę pracy , tak samo zasilacz który musi spełnić warunki

praktycznie nie zmienia się nic aktualnie przy RAM , lepiej zmieniać mnożnik procesora dopiero potem FSB które dopiero wpływa na RAM

wydajniejsze i mniej stabilne jest zawsze OC przez zmianę FSB

@UP eksperymentalnie i samemu ustawiać i poprawiać jak są błędy , nie ma uniwersalnego sposobu na OC , napięć nawet nie ruszaj aż cokolwiek się nauczysz i opanujesz

Dzięki masz + ale czekam jeszcze na odp do pytania:

Ok macie + i jeszcze jedno pytanie mam procesor amd athlon 2x64 DualCore 5400+ 2.80Ghz Pasta wymieniana z 3 tygodnie temu może mniej Zasilacz CORASIR VS 450Series płyta główna: GA-MA78GM-S2H temp procka przy necie metinie skype torentach  42-53 stopnie.

Jak mam zwiększać te liczby i volty co ile ITD mnożnik mam chyba x14 albo x15

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...