Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Folia Ochronna na telefon?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Czy jest sens kupowania i naklejania folii ochronnych na te nowsze telefony z androidem? Ciekawi mnie to pytanie gdyz sam posiadam owy telefon i sam już niewiem czy warto czy nie.Bliskie mi osoby odradzają zakup,gdyż lepiej pracować na czystym ekranie,a telefon i tak nie bedzie wieczny.Z drugiej to jak mam folie nie martwie sie ze przypadkiem wloze klucze do kieszeni z telefonem i cos sie wydarzy.Czy naprawde folia ochronna jest warta i przydaje sie na nowszych smartphone'ach? Znajomy ma telefon już rok i lekkie odbijane w świetle ryski,ale jak włączy ekran z białym tłem żadnych rys nie widac..Warto wydac to 10 zł czy nie? Piszcie swoje opinie pod tematem ;)

Opublikowano

Ja miałem Galaxy S3 tydzień po premierze, sam wiesz na pewno jak to jest mieć sprzęt za gruby haj$, bo wtedy jakieś 2,5k i nic nie kupowałem, potem oddałem telefon rodzicom i kupili folię, mówiąc szczerze wygoda korzystania strasznie się zmienia. A co do rysek, to porządnie musisz zahaczyć żeby coś zrobić, nie polecam folii.

Opublikowano

tak, folia się przydaje. zamiast rysy powstawać na ekranie, to powstają na folii. :D

Ja miałem Galaxy S3 tydzień po premierze, sam wiesz na pewno jak to jest mieć sprzęt za gruby haj$, bo wtedy jakieś 2,5k i nic nie kupowałem, potem oddałem telefon rodzicom i kupili folię, mówiąc szczerze wygoda korzystania strasznie się zmienia. A co do rysek, to porządnie musisz zahaczyć żeby coś zrobić, nie polecam folii.

to co to za gówniana folia musiała być xD

folia na ekranie nie zmienia nic w działaniu ekranu dotykowego.

52126142219396245817.jpeg

Weteran
Opublikowano

Nie wiem jak ty, ale ja wolę mieć jakieś zabezpieczenie ekranu, szczególnie dotykowego. Różnie ze smartfonem bywa, raz wkładasz do kieszeni, raz na jakieś twarde podłoże, może się coś zarysować, a tak folia zniweluje problem z ryskami.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Lepiej z folią wydatek kilku groszy,ja bedziesz sprzedawał to chociaż bedzie jakoś wyglądał,zadbany wart więcej

Większość bez foli wygląda po dłuższym użytkowaniu(patrząc na allegro) jakby ktoś jeździł po ekranie śrubokrętem

Opublikowano

Skoro szkoda Ci tych kilku złotych, albo po prostu Ci folia nie pasuje to pomyśl o pokrowcu na telefon.

Opublikowano
http://www.mgsm.pl/pl/aktualnosci/3309/Sprawdzamy-folie-antyodblaskowe!.html 

Osobiście sam z tego skorzystałem. Do tego, jakiś pokrowiec. Koszt w sumie jakieś 40 złotych, ale gwarantuję, że to dobra inwestycja.

Wystarczy trochę nie uwagi i włożyć telefon do kieszeni z kluczami.

Opublikowano

Ja polecam foliee ale dobrej jakości ponieważ te za 5/10zł to są nic nie warte :) lepiej zainwestować w foliie antyodblaskową np 3m natural view anti-glare ;)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Miałem Galaxy Mini przez 2 lata, nie miałem żadnej folii i tylko jedna malutka ryska się pojawiła, którą ciężko nawet było zauważyć.

Teraz mam pół roku Xperie SP i nie mam żadnej rysy.

Lepiej według mnie bez folii, łatwiej się z telefonu korzysta.

A jak boisz się o porysowanie telefonu to kup sobie jakiś futerał, według mnie jest to bardziej opłacalne niż folia.

1398258449-U383457.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...