Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xperia M (Ograniczona pamięć)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem posiadaczem Xperi M i lubię pograć na telefonie w bardziej wymagające gry lecz nie pozwala mi na to ograniczona pamięć telefonu mimo że mam kartę pamięci 16GB i tu się rodzi kilka moich pytań:

1. Dlaczego nie da się przenieść żadnych aplikacji na micro sd ?

2. Podobno ma być aktualizacja do Androida 4.3 i czy ta aktualizacja umożliwi przenoszenie na kartę sd ?

3. Czy da się jakoś przenieść grę na kartę pamięci bez roota ?

6789550154.png

Opublikowano

1.Kto powiedział że danych nie idzie przenieść są do tego programy typu link2sd, ale fakt trzeba się namęczyć poczytaj troszkę o tym na google sam kiedyś wkurzałem się z tego powodu

2.Podobno ma być ale kiedy to nie wiadomo na sony mobile nic o tym nie piszą, ale w aktualizacji 4.3 pojawiła się opcja "Prześlij dane na kartę sd" w zakładce Pamięć w ustawieniach

3.Na twoim miejscu zrobiłbym sobie tego roota żeby mieć święty spokój i wtedy możesz się bawić 

Sam mam Xperie T która kilka dni temu dostała aktualizację 4.3 Jelly Bean i muszę powiedzieć, że jestem z niej zadowolony jak to będzie z Xperią M to niestety nie wiem...

Ogólnie gdy sam bawiłem się tymi narzędziami do przenoszenia danych na kartę sd to nie przenosiło mi całej aplikacji ale zdecydowanie jej większość, zostawało 12mb albo 20mb ale to w sumie nie wiele i może tyle zostać jak dla mnie.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

Tym link2sd nie da się przenieść ale roota też nie chce robić teraz bo telefon mam tydzień i nie chce już stracić gwarancji. Jeżeli się nie da przenieść bez roota to chyba jednak poczekam na androida 4.3 (jeśli go dostane).

6789550154.png

Opublikowano

powiem tak root jest bardzo prostą czynnością do zrobienia, tak samo łatwo go usunąć także jeśli by się coś stało to raz dwa możesz to usunąć, sam nie jestem pewien czy ta funkcja działa tak jak powinna na andku 4.3 bo z niej nie korzystałem ale domyślam się że to jest to samo tylko w innej zakładce. Ostatecznie możesz wklepać sobie cyanogenmoda który rozwiąże wszystkie problemy + dostajesz w nim androida w wersji 4.4 kitkat i możliwość instalowania na karcie sd

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...