Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

brak mocy ?

skysho

Pytanie

Opublikowano

Witam . Dzis postanowilem podpiac wiatraki gorne ktore mam w obudowie lecz wystąpil problem . Gdy podpinam oba wiatraki to mam komunikat  USB przekroczylo limit zasilania swojego portu koncentratora . Lecz gdy jest wlaczony tylko 1 to chodzi dobrze wszystko . I jaki moze byc tego powód ? zasilacz mam 450 moze byc on za slaby na wszystko czy o co chodzi ? moze cos zle podpiolem ?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hm uszkodzenie napewno nie poniewaz pc kupilem z miesiac temu wiec powinno byc wszystko ok . A co do USB to tylko mysz i klawa nic wiecej nie mam wiec nie wiem czemu takie cos ... Z jednym wentylatorem leci a jak podpinam 2 to komunikat odrazu . mysle ze zle cos podpiołem bo jeden z gornych wentylatorow mam podpietego do plyty jak go odepne i dam tam gdzie ma byc to wlasnie jest ten oto problem .

Opublikowano

Dużo morze być przyczyn... Ile masz urządzeń podłączonych pod usb. Kabel może być wadliwy, lub jeżeli wentylator ma układ sterujący może być na nim przeskok. Sprawdź czy niemasz żadnego metalowego elementu w wejściu usb. Moźliwe jest także uszkodzenie płyty głównej lub mostka. Tyle jest możliwości że hoho.

Opublikowano

Czy problem wystepuje tylko z tym jednym wentylatorem, jak podłączysz ten drugi a odepniesz pierwszy to wszystko hula? Pytam bo możliwe jest że przewód jest uszkodzony na jednym z nich i wystepuje skok napięcia.

Opublikowano

nie nie jest wszystko ok oba dzialaja tylko ze albo lewy albo prawy a jak dam oba to to jest ten komunikat . A jak na wylaczonym pc podpinam oba to jest takie cos ,,usb device over current status detected system will shutdown after 15 seconds,,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...