Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SPWC Elite Epoch

Comrade

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pragnę zaprosić graczy do wspólnej zabawy na naszych serwerach, które zostały zrobione przez graczy dla graczy. Nie trudno jest odpalić zwykły serwer epocha z dodatkami. Sztuką jest włożenie w to serca i ciągłe pielęgnowanie. Serwer jest dla osób które mają pojęcie o DayZ i cenią wysoki poziom trudności.

Wspieramy mapy Cherno i Sauerland

logo.png

Pragnę zaprosić graczy do wspólnej zabawy na naszym serwerze, który został zrobiony przez graczy dla graczy. Nie trudno jest odpalić zwykły serwer epocha z dodatkami. Sztuką jest włożenie w to serca i ciągłe pielęgnowanie. Serwer jest dla osób które mają pojęcie o DayZ i cenią wysoki poziom trudności.

Ustawienia serwera i ogólne informacje. Czyli czym się różni nasz serwer od innych?

1. Edytowano całkowicie loot w tym jego procent i skład. Między innymi nie znajdziecie np. camo w elektro.

2. Modyfikacje cennika. Czyli realne odniesienie cen do rzeczy. Noktowizor nie równa się redbull. Co więcej zmiany będą również "LIVE".

3. Wyłączony celownik i znaczniki

4. Vehicles jak na [HARDCORE].

5. Wyłączony msg w lewym dolny rogu. Sprawdzanie na tsie kto kogo zabił i kto może czyhać zza krzakiem stanie się bezużyteczne.

6. [GMT -4]

7. Odpowiednie zombiaki na daną lokalizacje (wojsko w barakach, farmerzy w wioskach itd)

8. Nie jest to serwer chwilowy lub ogórkowy. Umowa kończy nam się z 2 lata więc nie bój się, że wejdziesz któregoś dnia i będziesz miał 10000ms :)

9. Restarty co 3h.

10. Tylko dla graczy z oryginalną grą.

11. Aktywni administratorzy.

12. 3 osoba

13. Backupy co 1h

Skrypty i addony

1. Dużo nowych lokalizacji. Z posmakiem Fallouta i post apokaliptyki.

2. Misje AI.

3. Bardzo dobry Anti Cheat.

4. Dodatkowa broń więc pojazdów oraz unikalny sprzęt.

5. Przechodzenie na stanowisko pilota/ kierowcy w trakcie lotu lub jazdy. / anty loosing connection i kick restriction

6. Zdejmowanie ciuchów.

7. Liftowanie i holowanie pojazdów.

8. Strzelanie z pojazdów.

9. Walka wręcz.

10. Patrole botów tylko w powietrzu i samochodami. Brak luźno biegających.

11. Wzywanie helki przez radio.

12. Więcej stroi.

13. Desant z helek na linach.

14. Samobójstwo.

15. Rozkładane rowery.

Serwer od graczy dla graczy.

Jak się dostać?

By grać na serwerze wymagany jest pobyt na teamspeaku, oraz przeczytanie regulaminu FORUM

IP SPWC#1 Cherno Elite: 91.239.66.60:2302

IP SPWC#2 Sauerland Elite: 91.239.66.60:2301

IP Teamspeaka 3: ts.spwc.pl

b_560_95_1.png

b_560_95_1.png

Opublikowano

Z serwerami epocha jest tak że nie ma idealnego. Każdy z nich ma jakąś wadę.

Z ekipą od grudnia graliśmy na serwerowni CCG na serwerze na którym ciągle jest noc, ale jego wadą jest to że ciągle jest 50/50 ludzi i co za tym idzie straszne lagi.

Szukamy Polskiego serwera i właśnie chcieliśmy się przenieść na ten ale niestety tego nie zrobimy z kilku punktów:

3. Celownik i znacznik. Gramy w tego moda nieprzerwanie od roku i mape na pamięć znamy lecz znacznik jest niewyobrażalnym ułatwieniem, jak również celownik

5. MSG o zabiciu również jest potrzebny ( choć nie wymagany ) ale bardzo zwiększa team play

6. Zbyt ługi cykl dzień/noc. Grając 3 miesiące w ciemnościach nie mamy ochoty grać znów w nocy.

Poza tym reszta przemawia za tym żeby tu zagrać.

Zmieniony loot, inne ceny, te wszystkie skrypty i adddony są bardzo fajne. Dokładnie takie jakie lubimy.

Jednak te 3 punkty wyżej przeważyły o tym. Serwer jest ciężki do gry a tu nie o to chodzi. Jak chcę mieć ciężką rozgrywkę to idę na DayZ: Aftermath a nie na epocha.

Może rozważycie zmianę wyżej wymiennych punktów? 

//Edit.

Pograłem trochę i stwierdziłem że serwer to strata czasu.

Po pierwsze administracja. Jakiś koleś sobie wyzywa innych na side, a oni nie reagują pomimo upomnień graczy aby go wyrzucili. Miałem kilka takich sytuacji

Po drugie zmienione ceny w sklepach. Niby fajnie ale to jak to zostalo zrobione na tym serwerze jet masakrą.

Można płacić jedynie oz gold i briefcase. Na normalnym epochu za dobry karabin dostaniesz sedana. A na tym serwerze musisz sprzedać takich karabinów 12 ! aby mieć sedana.

Są też jakieś dodane rzeczy w miastach np. straż pożarna w Zielonogórsku, ale byłem tam 3 razy i nawet puszki nie znalazłem.

Biegłem od Balotty do Bashu tylko po to żeby się dowiedzieć że sejfu nie da się kupić, a lockbox można kupić po drugiej stronie mapy w Kranostawie.

I jeszcze piszą że jest zmodyfikowane lotnisko. Jedyne co tam znalazłem zmodyfikowanego to kilka budynków które można znaleźć w każdej wsi nawet w Kamence. Na lotnisku powinno być nawalone militarnego lootu a nie domków -.-

Stanowczo nie polecam

ExMod CA -> ban za nic na koncie Pba

76561198030011137.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Musze cię kolego rozczarować, że chyba widziałeś ten server tylko i wyłącznie na DayZ Commanderze. Jest zrobione tak że server jest głownie ustawiony na dzień (GMT -4) Zanim coś napiszesz naprawde się zastanów. Pisze wyraźnie, że jest to server HARDCORE.. co znaczy że nie ma tutaj znaczników. Może byś chciał na start m4 plus nokto i suva na kluczyki ? Naprawde, twoja ocena nie oddaje tego co oddaje ten server.

Opublikowano

Z serwerami epocha jest tak że nie ma idealnego. Każdy z nich ma jakąś wadę.

Z ekipą od grudnia graliśmy na serwerowni CCG na serwerze na którym ciągle jest noc, ale jego wadą jest to że ciągle jest 50/50 ludzi i co za tym idzie straszne lagi.

Szukamy Polskiego serwera i właśnie chcieliśmy się przenieść na ten ale niestety tego nie zrobimy z kilku punktów:

3. Celownik i znacznik. Gramy w tego moda nieprzerwanie od roku i mape na pamięć znamy lecz znacznik jest niewyobrażalnym ułatwieniem, jak również celownik

5. MSG o zabiciu również jest potrzebny ( choć nie wymagany ) ale bardzo zwiększa team play

6. Zbyt ługi cykl dzień/noc. Grając 3 miesiące w ciemnościach nie mamy ochoty grać znów w nocy.

Poza tym reszta przemawia za tym żeby tu zagrać.

Zmieniony loot, inne ceny, te wszystkie skrypty i adddony są bardzo fajne. Dokładnie takie jakie lubimy.

Jednak te 3 punkty wyżej przeważyły o tym. Serwer jest ciężki do gry a tu nie o to chodzi. Jak chcę mieć ciężką rozgrywkę to idę na DayZ: Aftermath a nie na epocha.

Może rozważycie zmianę wyżej wymiennych punktów? 

//Edit.

Pograłem trochę i stwierdziłem że serwer to strata czasu.

Po pierwsze administracja. Jakiś koleś sobie wyzywa innych na side, a oni nie reagują pomimo upomnień graczy aby go wyrzucili. Miałem kilka takich sytuacji

Po drugie zmienione ceny w sklepach. Niby fajnie ale to jak to zostalo zrobione na tym serwerze jet masakrą.

Można płacić jedynie oz gold i briefcase. Na normalnym epochu za dobry karabin dostaniesz sedana. A na tym serwerze musisz sprzedać takich karabinów 12 ! aby mieć sedana.

Są też jakieś dodane rzeczy w miastach np. straż pożarna w Zielonogórsku, ale byłem tam 3 razy i nawet puszki nie znalazłem.

Biegłem od Balotty do Bashu tylko po to żeby się dowiedzieć że sejfu nie da się kupić, a lockbox można kupić po drugiej stronie mapy w Kranostawie.

I jeszcze piszą że jest zmodyfikowane lotnisko. Jedyne co tam znalazłem zmodyfikowanego to kilka budynków które można znaleźć w każdej wsi nawet w Kamence. Na lotnisku powinno być nawalone militarnego lootu a nie domków -.-

Stanowczo nie polecam

Jak kolega wyżej wspomniał. To jest trudny serwer. Nie zaczynasz z M4, nie masz naćkanych pojazdów na każdej ulicy i nie kupisz noktowizji za redbula. Masz więcej lokalizacji do zbierania, ale mniejszą szansa na trafienie DMR w stodole.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...