Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak się tworzy profesjonalną muzyke?

cycu1233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam do was pytanie jak popularni dje (np tiesto avicii itp) tworza muzyke a dokładniej chodzi mi o to czy oni w głowie wymyslaja nute potem przenosza ja na kompa do programu i tak powstaje bit?

Czy robią metodą prób i blendow? Sory za słownictwo xD

Dajcie znac jak cos wiecie na ten temat...

Opublikowano

FL Studio, pluginy, ew. klawisze i robi. Tworzy wstępną melodie, kopiuje ją (najczęściej) i dodaje jakieś efekty.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Opublikowano

Szczerze? Mało kto pracuje na logicu. Ewentualnie Ableton. Dobrze, poczciwe programy.

http://www.youtube.com/watch?v=CfCmoEixxro Dowód że FL najlepszy. ;)

EDIT//

Jednak mój błąd, jedni pracują w FLu, drudzy w Logicu.

http://www.youtube.com/watch?v=_5C3tCufcnQ

Lecz do Logica już klawisze i sprzęt profesjonalny obowiązkowo. I Mac ofc.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Zdziwiłbyś się Gabrielek, bo nie w okół FL Studio świat się kręci.. Jest wiele programów, na którzych można tworzyć. Zależy co komu się podoba, na czym wygodniej pracu i jaki typ muzyki tworzy. Każdy program podchodzi komu innemu. 

Opublikowano

Jeszcze mam do was jedno pytanie czy po zakupie fl studio bd w mozliwosc wybrania jezyka pz ? :)

Jeszcze mam do was jedno pytanie czy po zakupie fl studio bd w mozliwosc wybrania jezyka pl ? :)

Opublikowano

Zdziwiłbyś się Gabrielek, bo nie w okół FL Studio świat się kręci.. Jest wiele programów, na którzych można tworzyć. Zależy co komu się podoba, na czym wygodniej pracu i jaki typ muzyki tworzy. Każdy program podchodzi komu innemu. 

Wow, przeczytaj co napisałem obok EDIT///.

@up Nie niestety nie.

sAGxRQg.jpg

Opublikowano

Po pierwsze musisz wymyślić melodię w głowie, potem przenosisz dźwięk na Piano Rolla, wykręcasz odpowiedni dźwięk, dodajesz bass, poprawki, dodatki typu kick, fx itp., mastering i gotowe ;) W FLu nie ma języka polskiego. Logic też dobry, jak już koledzy u góry powiedzieli, zależy kto co woli.

Opublikowano

@UP Zgadzam się, jak kto woli, ale jednak FL Studio moim zdaniem jest jednym z programów wlasnie dla początkujących. I tak jak już wyżej wspomniano najpierw usłyszeć melodie w głowie potem przerzucasz to na klawisze lub po prostu jakiś program czy inny instrument i dopiero po tym można się zabrać za efekty i inne bajery. Ale ważne jest tez skupienie na czynności i samych dzwiękach. A co do pytania w temacie t napweno maja cos w głowie już poukładane. Widziałem kiedyś live`a, nie pamiętam czy potem ten utwór wyszedł ale deadmau5 robisz właśnie jakiś utwór i nie zrobi tego w 1h mimo ze ma duże doświadczenie, robil to przez  kilka godzin wybierał odpowiednie sample jeś0li cos nie wyszło no to cofka i szukamy dalej, to znaczy ze maja coś w głowie i robią metoda prób i błędów.

Wybacz za interpunkcje, ortografie i wogóle pisownie ale pisze za szybko xD

ruU3AnC.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...