Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

World edit, world guard - Jak zrobic cuboida oraz non pvp?

paczeeky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zauważyłem że wiele osób ma problem z robieniem cuboida oraz non pvp w danym obszarze. Ja dziś wytłumacze jak to zrobić.

CUBOID

Ok, po 1 musimy miec wgrane 2 pluginy world edit i world guard , gdy już je wgramy na serwerze wpisujemy //wand chyba kazdy wie co daje ta komenda.  Potem zaznaczamy obszar na którym chcemy mieć cuboida, po czym wpisujemy 2 komendy  //expand 100 100 down potem //expand 100 100 up . Po wpisaniu tych dwóch komend wpisujemy kolejną komendę /region define nazwacuboida nazwaswiata (Gdy nie zmienialiśćie wasz świat powinien nazywać się world) , a więc tak robi sie cuboida.

NON PVP

Non pvp robi się bardzo krótko. Najpierw tam gdzie chcemy non pvp robimy cuboida , a potem wpisujemy /region flag nazwacuboida pvp deny .

To wszystko :) Pozdrawiam Dominik.

Nie jestem nie nie normalny,  jestem  BARDZO NIEMĄDRY  w ciekawy sposób.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...