Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zrobienie serwera na 1.2.5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy jest możliwość zrobienia serwera w MC pod wersję 1.2.5

i czy jest możliwość wgrywania na niego pluginów,

oraz hosting bo nie każdy obsługuje tak stare wersje.

Proszę o szybką odpowiedź :)

Opublikowano

Tak jest taka mozliwosc ale nie wiem czy jest sens robienia takiego czegos,poniewaz jak bys robil ten serwer dla graczy to moim zdaniem nikt by ci na takim serwie nie zagral ;)

Opublikowano

Na pukawce masz  1.2.5 , spokojnie wgrasz plugsy , ja nie bd Ci odpowiadać to kupisz VPS i poszukasz plików serwerowych i bd serwer.

Opublikowano

Kup VPS lub najlepiej serwer Dedykowany i tam wgraj pliki z 1.2.5 a pluginy na pewno jakieś się znajdą, tylko problem jest w liczbie graczy, nie każdemu chce się pobierać 1.2.5 aby pograć na jednym serwie, owszem 1.2.5 był jedną z najlepszych wersji MC ;) osobiście już nie gram w MC bo to stara gra jak i ja jestem za stary ;p co prawda mam ją i na komputerze :D.

Opublikowano

Wgraj na ftp stary silnik, zmień jego nazwę na craftbukkit.jar (albo bez .jar) i jedziesz, normalnie ci się włączy :)

@down

Ale po jakiego grzyba mody? Jak gracze chcą to niech szukają a google nie boli.

W temacie Rei'sa na minecraftforum.net są wersje

Download
Rei's Minimap v3.4_01 [1.6.2] [1.6.1]
Rei's Minimap v3.3_06 [1.5.2]
Rei's Minimap v3.3_04 [1.5.1] [1.5]
Rei's Minimap v3.2_06 [1.4.7] [1.4.6]
Rei's Minimap v3.2_05 [1.4.6] [1.4.5] [1.4.4] [1.4.2] [1.3.2] [1.3.1] [1.2.5]
Rei's Minimap v3.0_06 [1.2.4] [1.2.3]
Rei's Minimap v3.0_02 [1.1] [1.0.0]

I jest to pierwszy wynik wyszukania z google :O

serwer_ourmc.gif

Opublikowano

Nie w tym rzecz tylko w instalacji, daj my na to nprzykład luncher premium bo chyba każdy luncher działa na tej zasadzie

gdy chcemy wgrać moyfikacje tak jak kiedyś się to robiło wyskakuje błąd, a jeśli chcemy wgrać modyfikacje na 1.2.5 tak jak to teraz

się robi to nie robi się folder do stworzenia profilu żeby grać.

Możliwe jest że jak mam z tym problem i to tylko u mnie występuje :)

Opublikowano

Przeciez nikt ci nie zagra na wersji 1.2.5, moze i to najlepsza wersja co do gry i nie ma tylu dodatkow zbednych jak beter w 1.7.4. ale na serio musialbys byc wielkim youtuberem zeby ktos w ogole chcial ci zagrac na takiej wersjii.

Opublikowano

Przeciez nikt ci nie zagra na wersji 1.2.5, moze i to najlepsza wersja co do gry i nie ma tylu dodatkow zbednych jak beter w 1.7.4. ale na serio musialbys byc wielkim youtuberem zeby ktos w ogole chcial ci zagrac na takiej wersjii.

Skkf zrobił survival z banami i mu wyszło , to czemu nie może zrobić serwera 1.2.5 ?

Opublikowano

@UP

Ale gdy zakładał swojego surva to aż tak wielki nie był. Na pierwszych edycjach grało z max. 200 os. ale spróbował i się wybił i jego serwer zyskał popularności. Dlaczego na starcie stawiasz niepowodzenie takiemu serwerowi ? 

Opublikowano

Dzięki już sobię to zobaczę :)

Wydaje mi się że wybiorę pukawke do hostowania serwer ;)

ale i tak dzięki :)

wszyscy co wypowiedzieli się w temacie po lik'u macie a jeśli ktoś nie dostał bo już limit ale dostanie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...