Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zielone Imperium Bot PHP

Tokajo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jako, że ostatnimi czasy bardzo się nudzę postanowiłem sobie pograć w Zielone Imperium jak za dawnych lat.

No ale co to za gra bez wspomagaczy, więc pozwoliłem sobie wykonać bota w PHP, którego można umieścić

na serwerze i uruchamiać go na cron jobie. Jest to chyba jedyna cecha wyróżniająca mojego bota od

wszystkich innych, które znajdywałem na necie(były to zwykłe macro wykorzystujące kursor - niezbyt poręczne)

Download:

http://speedy.sh/kF853/zieloneimperium-release.zip

Informacje ogólne

Najpierw najważniejsze informacje. Bota pod linuxem nie testowałem, więc nie jestem pewny czy definicja absolutnej ścieżki jest poprawna.

(Kod poniżej, osobę, która będzie wiedziała czy jest ok proszę o potwierdzenie czy działa)

define("__ROOT__", __DIR__);

Kolejną rzeczą do przekazania jest to, że w bocie brakuje ID roślinek (plik index.php od linijki 15).

Możesz dodać na własną rękę roślinkę wchodząc np. na targ w przegląd produktów i klikając na ikonce rośliny

PPM i wybierając opcję "Zbadaj element" podejrzeć jakie id ma ten element.

Dla przykładu przy marchewkach będzie id="pp6" czyli ID marchewek to 6.

Instrukcja obsługi

Wprowadziłem prosty system komend który miał na celu ułatwienie obsługi bota.

W pliku commands.txt wpisujemy komendy, które bot ma wykonać.

Lista komend i przykładowe użycie:

• LOGIN<serwer uzytkownik haslo>   - Zalogowanie się lub zmiana użytkownika. Przykład: LOGIN<21 Stevie qwerty>
  • HARVEST_ALL   - Zebranie plonów
  • WATER_ALL   - Podlanie wszystkich roślinek
  • GROW_PLANT<roslina ilosc>   - Posianie sadzonek danej rośliny w konkretnej ilości, jeśli nie poda się ilości zostanie zasiane tyle ile się da. Przykład: GROW_PLANT<P_OGORKI 60>
  • SELL<roslina cena ilosc>   - Wystawienie na targu danej rośliny na sprzedaż. Przykład: SELL<P_SALATA 0.08 0>

UWAGA: W komendzie sell cenę należy podawać zawsze w formacie "0.00", dodatkowo zmienna ilość nie jest ilością sprzedawanych roślinek, ale ilością ile chcemy aby bot nam zostawił w schowku. (Podając 0 lub nie podając trzeciego argumentu w ogóle sprzedajemy wszystko co mamy).

Informacja co do komendy LOGIN: jeśli konto nie istnieje to bot je utworzy automatycznie.

Najważniejsze - w pliku commands.txt należy zostawić ostatnią linijkę pustą oraz każda komenda musi się znajdować w osobnej linii.

Przykład całego pliku commands.txt

LOGIN<1 Putin qwerty>
HARVEST_ALL
GROW_PLANT<P_OGORKI 71>
WATER_ALL
SELL<P_OGORKI 0.11 0>

LOGIN<1 Kurczaki qwerty>
HARVEST_ALL
GROW_PLANT<P_OGORKI 60>
GROW_PLANT<P_SALATA 60>
WATER_ALL
SELL<P_OGORKI 0.11 0>
SELL<P_SALATA 0.08 10>

LOGIN<1 Ziemniaki qwerty>
HARVEST_ALL
GROW_PLANT<P_MARCHEWKI 60>
WATER_ALL
SELL<P_MARCHEWKI 0.05 0>

Przy tej konfiguracji bot będzie odwiedzać 3 konta jednocześnie.

Jeśli pozostawiłem jakąś sprawę niejasną lub o czymś zapomniałem proszę dopytywać się. Z chęcią odpowiem na każde pytanie :)

Pozdrawiam.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...