Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z pisaniem pluginu

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zaczynam się uczyć pisać w Javie :P

Obecnie z wielu poradników

Więc tak zrobiłem takie coś:

http://pastebin.com/bUdtJqcB

Powie mi ktoś gdzie jest błąd?

PS. Podeśle ktoś jakiś tutorial jak programować w JAVIE pod Spigota? ;p

Opublikowano

Jaki błąd występuje? Podaj plik: plugin.yml; "@Override" nad "public boolean onCommand()"; cmd.equalsIgnoreCase("test")- to jest poprawne, w kodzie zastosowales podwójny nawias(?); Pod Spigota programuje się tak samo jak pod bukkita.

Opublikowano

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Pracuję na zlecenia. Do stałej pracy bardzo ciężko mnie namówić. ^^

Przepiszę Skrypt na Plugin! W większości przypadków za darmo.

Opublikowano

1. Nazwa klasy z małej litery. Jakim cudem?...

2. Panowie, którzy chcą cię poprawiać sami się na tym nie znają, widać to po błędach w poprawce pana @UP :>

3. Masz tutaj poprawiony kod... ; )

http://pastebin.com/w8uQGqtR

P.S. Pamiętaj o nazwie klasy z dużej litery : )

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

To nie jest wymagane pisanie z dużej litery nazw klasy. To tylko taka umowa (żeby lepiej się pisało). Nazwa klasy z dużej litery, metody z małej, zmiennej z małej... Po prostu nie zwróciłem na to uwagi, a w rozwiązaniu problemu nie było to raczej nikomu potrzebne. A co do "implements CommandExecutor" to nie jest to w tym przypadku w ogóle potrzebne.

Jeśli masz jakiś problem z Plugin'em/Skryptem do MineCraft'a to pisz na PW/Skype/GG, lub inny komunikator podany w profilu. Pomagam za darmo.

Opublikowano

@UP

EDIT: Przepraszam mój błąd : D Tak dawno nie używałem komend poprzez "if(cmd...)" że zapomniałem że w taki sposób też można : ) Oczywiście kod poprawny. Jeszcze raz przepraszam.

Pozdrawiam

EX WŁAŚCICIEL MCF2F.PL

Opublikowano

@UP Pomożesz trochę z pisaniem pluginów ? Powiedziałbyś co i jak ;P jakieś tutki czy coś

-----------------------------------------------------------------------------

Jeszcze mam takie pytanie (nowy jestem, jak już pisałem :P)

Czemu eclipse nie chce mi ładować pluginy? :O

Po otworzeniu tego pliku nic nie wyskakuje i nic się nie dzieje!

Opublikowano

Gotowe Plugin'y wrzucasz do folderu "Plugins" w serwerze Minecraft'a. Nie da się tego otworzyć tak o.

Opublikowano

@up Myślisz że nie wiem gdzie wrzucać pluginy ^_^?

Chodzi mi o to czemu ECLIPSE nie otwiera mi go? 

------

Napisałem do ciebie na PW zobaczysz? :P

Opublikowano

Aaa... O takie otwieranie Ci chodzi? Nie otworzysz pliku .jar. On jest już skompilowany. Eclipse nie robi dekompilacji. Na PW nic mi nie napisałeś. :D

Opublikowano

Można zdekompilować plik Jar osobnym programem, tak aby zobaczyć kod klasy, a potem zapisać do .java za pomocą, np. JD-GUI. Są także specjalne pluginy dla Eclipse, które po zainstalowaniu zezwalają na widok pliku class z zaimplementowanych jar'ek w projekcie w sposób czytelny i dla nas zrozumiały ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...