Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Cross

50DUKEN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukam taniego crossa .

Nie chodzi mi o crossa za 30k ... 

Znalazłem Yamahe DT 125 R za 3k do wymiany tylko tłok cylindra (ile taki nowy kosztuje)

Chodzi mi o takie crossy posiadam jeden ale chce go sprzedać i kupić sobie jakis lepszy do jazdy po lesie .

Też chce sobie zrobić prawko na crossa ale jeśli mam 15 lat to nie moge chyba jezdzić 125cm ?

Mój kumpel ma takiego i nie narzeka .

Opublikowano

Prawko na crossa?Co ty chcesz motorem bez homologacji jezdzic po ulicy?A teraz zobaczyłem link i to jest ENDURO nie cross którym racja można się poruszać po ulicy.Jak masz 15 lat to chyba tylko 50 cc możesz jezdzić.

Opublikowano

Prawko na crossa?Co ty chcesz motorem bez homologacji jezdzic po ulicy?A teraz zobaczyłem link i to jest ENDURO nie cross którym racja można się poruszać po ulicy.Jak masz 15 lat to chyba tylko 50 cc możesz jezdzić.

Prawo jazdy AM dostępne jest od 14 lat. Na kurs można iść dwa miesiące przed osiągnięciem danego wieku. 125 ccm to już wiek wymagany - 16 lat.

Jest to enduro, a więc musisz posiadać odpowiednie uprawnienia, aby kierować nim.

Opublikowano

W 16 r. życia możesz zdawać na a1 (uprawnia do jazdy 125cm3 po drogach publicznych.) Ta yamaha to jest enduro. Mam taką z 2006,  tylko supermoto. Crossy nie są do pyrkania tylko na tory ( dla tego nie mają homologacji ). Do tego są drogie w utrzymaniu, nowy tłok co ok. 100 mth, to jakieś 500 zł. Remont wszystkiego za +/- 150 mth wyjdzie przy droższych crossach (np. ktm sx) 3000 tyś ok. Jak chcesz zrobić a1 w wieku 16 lat i jeździć teren/szosa to mogę ci polecić hard enduro ( yamaha wyżej to soft enduro ) który jest takim 'crossem z homologacją'. Najlepsza 125 na mocny teren i drogę to dla mnie jest ktm exc 125, polecam.

21515.jpg

Opublikowano

W 16 r. życia możesz zdawać na a1 (uprawnia do jazdy 125cm3 po drogach publicznych.) Ta yamaha to jest enduro. Mam taką z 2006,  tylko supermoto. Crossy nie są do pyrkania tylko na tory ( dla tego nie mają homologacji ). Do tego są drogie w utrzymaniu, nowy tłok co ok. 100 mth, to jakieś 500 zł. Remont wszystkiego za +/- 150 mth wyjdzie przy droższych crossach (np. ktm sx) 3000 tyś ok. Jak chcesz zrobić a1 w wieku 16 lat i jeździć teren/szosa to mogę ci polecić hard enduro ( yamaha wyżej to soft enduro ) który jest takim 'crossem z homologacją'. Najlepsza 125 na mocny teren i drogę to dla mnie jest ktm exc 125, polecam.

A ta Yamaha co podałem nadaje sie też do jezdzenia po takich lasowych drogach :P

Bo mój kumpel jak napisałem ma takiego to jezdzi nim po ulicy i po lasach jak coś ma w nim hamologację 

Czy on by sie na mnie nadawał jak coś mam ok 178-180cm wzrostu 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...