Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Rozmazana grafika w grach.

mamaninja

Pytanie

Opublikowano

Siemka. Mam laptopa Acer Aspire 5733. System Win7.
Oto info na temat mojej grafiki: 

2emdav4.gif

Problem mam taki: grając w niektóre gry mam totalnie rozmazany obraz. Jego jakość jest fatalna. Nie we wszystkich ale w większości. Obraz się zacina (klatkowanie). Gram w Dragon Nest a tam klatki to duża przeszkoda w PvP jak i w PvE. Zaczęło mnie to irytować. Doradźcie coś jeśli możecie. Może czegoś nie mam, jakiegoś sterownika czy coś. Czy na tej grafice Dragon Nest powinien chodzić tak chociaż na 30 fpsach ? z góry dzięki za odp.
Screen z gry: 

2612et0.jpg

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest tylko "rozmazanie" tekstur w grach czy CAŁEGO obrazu? Po tym zdjęciu trudno cokolwiek wywnioskować. 

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

Rozmazanie tekstur w grach. normalnie czegoś takiego nie ma. I dodam że nie we wszystkich grach coś takiego ma miejsce.

co do kolegi @up to chyba nawet nie zerknąłeś na kartę w spoilerze -.-

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Po prostu jakość jest na najniższym poziomie ustawiona ponieważ ten procesor graficzny Intel HD nie jest do gier tylko do pracy biurowej min. office itp. Lepiej zdają się zintegrowane układy graficzne AMD bo są 3x wydajniejsze, lecz komu potrzebna integra jak można mieć dedyka + wydajniejszy procek intela. Jednym słowem nic nie poradzisz. 

Opublikowano

Nawet jeżeli coś jest przestawione to nie wiem dokładnie co. Jeszcze do końca sknocę i będzie draka. Zauważyłem że w tibii też mi się rozmazuje grafika ( hahahahahaha). Lecz gdy odpalam clienta directx to jest normalna. Client na którym była rozmazana grafika był na opengl. może to o to chodzi ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jaka jest maksymalna rozdzielczość? (jak jest możliwość to ustaw na 1440x900)

WTF? od kiedy można polecać rozdzielczość, wg. tego nie ważne jaką monitor obsługuje najlepiej ustawić 1440x900. Czy ty sobie żartujesz?

// powtórzę ustaw maksymalną rozdzielczość jaką obsługuje twój laptop

Opublikowano

Popatrz w sterownikach Nvidia (prawy przycisk myszy na pulpicie i bd miał) może tam coś przestawiłeś.

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...