Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Kolejne problemy z komputerem...

Rzary.

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mój problem jest taki, że przedwczoraj chciałem zrobić sobie formata (system był strasznie zamulony, itp) Postanowiłem, że zainstaluję sobie Windowsa 7, okej. Było tak, zainstalowałem sobie normalnie, zresetowałem komputer i już po systemie, pliki się usuwały, musiałem na nowo formata robić, tak było ciągle. Doszło do tego momentu, że Windows przestał wykrywać dyski...W biosie normalnie piszę 500 gb, itp, ale przy wyborze do instalacji systemu nie ma tego. W domu znalazłem stary dysk na ATA, zainstalowałem na nim i wszystko jest wporządku, na tamtym nic nie wykrywa. Jakieś sugestie, czy to wina dysku, czy co. Nie mam pojecia, siedziałem cały dzien i nic nie mogłem wykombinować. Dzielę się z Wami z tym problemem, bo wiem, że w tym dziale znajdzie się parę speców. Pozdrawiam

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra, działa. Dzięki. Teraz mam zupełnie inny problem. Podłączyłem dysk ATA i Sata (nie chce mi się zmieniać tego, przerzucanie plików itp) i nie mogę zainstalować mojej tymczasowej karty graficznej (druga karta bo corsair vs-450 na gwarnacji jest...) Wykrywa mi kartę jako Standard VGA Graphics Adepter, kiedy instaluję sterowniki do tej karty (gt210) przerywa się. Jakieś sugestie? może to być spowodowane tym, że system mam na ATA nie na Sata? :>

Opublikowano

To moze tablica partycji? Mbr czy jak to tam sie zwalo nwm

W gparted usuwasz tablice partycji robisz nowa potem robisz partycje ntfs i zatwierdzasz zmiany

Mi to pomoglo gdy pendriva nie wykrywalo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...