Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pisanie aplikacji na Androida - od czego mam zacząć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, otóż przejdę do sedna sprawy, ostatnio chciałem się pobawić w pisanie programów na Androida. Nie chodzi mi to o gry typu Angry Birds, na razie wystarczy mi samo Hello World, ale chciałbym was poprosić abyście mi podali jakieś strony z poradnikami polskimi, z których będę mógł skorzystać, ponieważ z tego co szukałem to wszystko jest pisane w JAVIE, ale jeszcze można w C++ i nie wiem w czym wygodniej pisać. Prosiłbym was abyście podali mi wszystko co muszę wiedzieć przed przystąpieniem do pisania aplikacji na Androida.

Pozdrawiam.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Tak, chcę zrobić jakąś prostą na początku, ale jednocześnie chce używać jednego programu też do bardziej rozwiniętych aplikacji :)

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Nie znam dobrych kursów www ale znam dobrą książkę która powinna cię wszystkiego nauczyć ;) Tytuł:

Android.Programowanie aplikacji na urządzenia przenośne wydanie II.

Można ją kupić w Helionie lub też pobrać z chomikuj.Ma bodajże z 800 stron?Nie pamiętam dokładnie ;p

Nauczy cię programowania oraz dowiesz się więcej o androidzie ;) Nie wymaga ona od czytelnika znacznej wiedzy o programowaniu ale byłoby dobrze gdybyś coś tam już umiał ;p

Niestety NIEKTÓRE rzeczy są nie aktualne (przykładowo nie trzeba pobierać tych wszystkich programów opisanych w dziale o przygotowaniu środowiska - wystarczy same Android SDK).

Co do pytania java/C++ to C++ jest łatwiejszy (przynajmniej według mnie) ale zdecydowanie częściej używana jest Java radzę więc na niej bazować ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...