Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] O ModPacku

rip8888

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Czy jak dodam mod do mej paczki który ma prawo autorskie i ją udostępnie to pójde do kicia czy jakąś grzywnę płacić.

Plz help!

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zależy, jednak radził bym się spytać autora modu czy możesz to dodać do paczki :)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Może cię pozwać o złamanie praw autorskich (Chyba, nie znam się na prawie)

Proszę o cytowanie moich postów jeżeli kierujesz odpowiedź w moją stronę. Dziękuje!

Opublikowano

Tak, już zrobił Ci sprawe. Możesz dodać każdy mod jaki Ci się żywnie podoba, nie możesz tylko udostępniać paczki z tymi modami które są autorskie, gdy chcesz to zrobić powinnienes przeczytać zasady od każdego moda, w jednych wystarczy, że dodasz info skąd mod w innych pozwolenie od autora. 

Już widzę jak wytaczają proces, co nie patrze to 90% serwerów ma jakieś autorskie mody wymagające pozwolenia i co? Nawet nie dają na stronie skąd ten mod jest a to zazwyczaj warunek by można było dodać moda. Inni moderzy daja liste kto ma pozwolenie i co? 5-6 serwerów na liscie i 200 używa a na liście nie jest :D

Ciężko chyba nie jest napisać do autora danego moda? Prawda?

Jestem wesoły Tomek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...