Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kijów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O co chodzi z tym Kijowem? Wiem, że tam jest jakby '3 wojna', ale nie wiem o co się zabijają i dlaczego?

Słyszałem o tym rano w wiadomościach i dziś od księdza na lekcji religii. Podobno są tam jacyś Polacy i też w tym uczestniczą, dlaczego?

Opublikowano

Zaczelo sie od tego, ze Ukraina podzielona na rosyjski Wschod i bardziej europejski Zachod odrzucila propozycje wstapienia do UE, na rzecz dalszego zaglebiania sie w stosunki z Putinem. Ludzie sie wzburzyli i zaczeli protesty na centralnym placu Kijowa. Nie przyniosly one zadnego skutku- Janukowycz (prezydent Ukrainy) "sprzedal" Rosje Putinowi, co tak wkurwilo opozycje ze wzmogli strajki. Teraz... Euromajdan stal sie forteca, odgrodzona plomienkami od reszty Kijowa, policja ukrainska stara sie tam przebic. Opozycja nie moze sie dogadac z prezydentem. Na majdanie dziala m. Innymi centrum prasowe, opieka medyczna, stolowka. Choinke czy co to jest na placu rozebrano i obwieszono metalowy stelaz dziesiatkamo plakatow. Ludzie gina bo wczoraj minelo ultimatum dla protestujacych i Bermut- sily Ukrainy najezdzaja na plac. Albo to sie skonczy wezwaniem wojska albo.. Nie wiem. Wlacz wiadomosci, byle jaki kanal teraz opozycja cos przemawia i akcja sie zageszcza..

Mam nadzieje ze łopatologicznie to Ci wyjasnilem :)

Ps. Teraz sami nie wiedza o co walcza. Mowia ze "o zmiany".

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

różnice w poglądach i tyle. w zasadzie to nic tam się takiego nie dzieje, tylko media to rozdmuchują.

Jak ty to..... zrobiłeś? o.O

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Dzieje sie to samo, co się działo w Polsce w 89.Czy jest lepiej, to już niech każdy sobie sam odpowie.

Opublikowano

Kijów? Ukraina? Toż to ziemie Rzeczypospolitej. Ruszajmy tam z chorągwiami husarskimi i odbijmy te ziemie z rąk pseudo-komuno-kozaków. Musimy powstrzymać te bunty chłopskie i to natychmiast, panowie bracia.

Opublikowano

Zaczelo sie od tego, ze Ukraina podzielona na rosyjski Wschod i bardziej europejski Zachod odrzucila propozycje wstapienia do UE, na rzecz dalszego zaglebiania sie w stosunki z Putinem. Ludzie sie wzburzyli i zaczeli protesty na centralnym placu Kijowa. Nie przyniosly one zadnego skutku- Janukowycz (prezydent Ukrainy) "sprzedal" Rosje Putinowi, co tak wkurwilo opozycje ze wzmogli strajki. Teraz... Euromajdan stal sie forteca, odgrodzona plomienkami od reszty Kijowa, policja ukrainska stara sie tam przebic. Opozycja nie moze sie dogadac z prezydentem. Na majdanie dziala m. Innymi centrum prasowe, opieka medyczna, stolowka. Choinke czy co to jest na placu rozebrano i obwieszono metalowy stelaz dziesiatkamo plakatow. Ludzie gina bo wczoraj minelo ultimatum dla protestujacych i Bermut- sily Ukrainy najezdzaja na plac. Albo to sie skonczy wezwaniem wojska albo.. Nie wiem. Wlacz wiadomosci, byle jaki kanal teraz opozycja cos przemawia i akcja sie zageszcza..

Mam nadzieje ze łopatologicznie to Ci wyjasnilem :)

Ps. Teraz sami nie wiedza o co walcza. Mowia ze "o zmiany".

Wojsko juz zostalo wezwane na Majdan a protestantow przywoza do nas bo we wszystkich szpitalach nie ma miejsca.

fhqf.jpg

Vayner.

Opublikowano

Wojsko juz zostalo wezwane na Majdan a protestantow przywoza do nas bo we wszystkich szpitalach nie ma miejsca.

No prosze bardzo, nie wiedzialem nawet. Moze sie jakos z nimi zbratamy po Wolyniu przez ta mini wojne :p

Opublikowano

No prosze bardzo, nie wiedzialem nawet. Moze sie jakos z nimi zbratamy po Wolyniu przez ta mini wojne :P

Zbratamy? Oni chcą wstąpić do Uni, my chcemy z niej wyjść, oni chcą demokracji, my już powoli zaczynamy rozumieć, że to głupota, oni są prozachodni, my oziębiamy nasze stosunki do zachodu.Po za tym na Majdanie stoją banderowcy.Często widać na filmikach czerwono - czarne flagi.Czytałem wywiad dla polskich nacjonalistów jednego z ich wodzów i on twierdzi, że na Wołyń nie stało się nic złego i że dla nich Bandera nadal jest bohaterem, więc jeżeli mamy już współpracować z Ukraińcami, to tylko tymi ze wschodu.Polsce powinno zależeć na silnej i niezależnej Ukrainie, zarówn od zachodu jak i Rosji.WIęc tak jak napisałem.Jeżeli w Polsce wybuchną protesty, to będą one miały zupełnie inne cele.

Opublikowano

Z jednej strony to się śmieję bo nie wiem co Ukraina dostanie od Unii Europejskiej ale z drugiej strony to chyba lepiej żeby w niej była niżeli z Putinem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...