Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tristana - ADC Królowa Bronze!

xXxLokaxXx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

1392819188-U1018325.png

Poradnik stworzony przez xXxLokaxXx

Jeśli Ci się podoba zostaw + :)

tristana.png

TRISTANA

Queen of Bronze

Wstęp

Siemanko ludziska ;) w tym poście chciałbym wam pokazać poradnik do postaci Tristana.Lubię grać tą postacią i opatentowałem dobry sposób na grę nią, jeżeli mamy dobrego supporta ( fart lub premade) to wycarrujemy każdą jedną grę.

Początek gry

Na początek kupujemy sobie Doran's Blade dorans-blade.gif  Health Potion 2003.png oraz Greater Totem (Trinket)3350.png

Pamiętaj, żeby nie grać na "chama" czyli nie robić wszystkiego, byleby lutnąć przeciwnikowi... NIE O TO CHODZI W TEJ GRZE.

Grając Ad Carry, pamiętaj, że dla Ciebie liczy się tylko FARMA oraz ZNISZCZENIE WROGIEJ WIEŻY.

Dobrym sposobem na farmienie jest "Last Hiting" czyli przez cały czas nie bijemy kripa, dopiero kiedy jest już prawie martwy ( ubity przez twoje minionki lub supporta) zadajemy mu ostateczny cios :). Staraj się STAĆ ZA MINIONAMI.Nie ma sensu się wychylać.Zwłaszcza kiedy grasz przeciwko

Blitz Crank'owi Blitzcrank.png, Tresh'owi Thresh.pnglub Nidalee Nidalee.png

Tych 2 pierwszych posiada Grab'a, jeśli damy się złapać można dostać solidnie po głowie.Natomiast Nidalee ma swoją dzidę, która też może przysporzyć nam sporo problemów a są to postaci często pickowane w bronze i silver.

Pierwszy recall

Pierwszy recall (dobrowolny, bo może być tak, że zginiemy) powinniśmy zrobić po uzbieraniu 1550 gold lub więcej.Warto też wyczuć moment recall'a, w początkowej grze głupotą byłoby robić recall kiedy przeciwnik jest w pobliżu naszej wieży, lub kiedy na naszej linii pojawi się Jungler.Powinniśmy wtedy wypushować przeciwnika i dopiero przystąpić do recall'a.

Po powrocie do sklepu powinniśmy zaopatrzyć się w:

B.F Sword 1038.png Kiedy mamy odpowiednią ilość pieniędzy.Natomiast jeżeli nie starcza nam na B.F'a dobrym zakupem będzie 1053.png

Vampiric Scepter i może jakieś Poty czy Ward.Pamiętaj aby cały czas FARMIĆ jak najwięcej. Później Buty... Oczywiście
Berserker's Greaves
3006.png

Środkowy etap gry

W środkowym etapie gry (20-30min)powinieneś już mieć takie itemy jak:

The Bloodthirster

3072.png

Statikk Shiv

3087.png

Jeśli Twoja drużyna przegrywa dobrze będzie jako trzeci item składać

Guardian Angel

3026.png

Jeżeli wygrywacie to zamiast tego złóż

Last Whisper

3035.png

i/lub

Infinity Edge

3031.png

Dopiero potem Guardian Angel.Środkowy etap gry jest najważniejszy, w nim wszystko może się zmienić i nawet jeśli super wygrywacie coś może się zepsuć i zaczniecie przegrywać.Dlatego kiedy tylko zniszczysz pierwszą wieżę na swojej linii, wróć się i wesprzyj MID Line.Od tej pory staraj się trzymać z drużyną, ale ZAWSZE Z TYŁU nigdy nie idź pierwszy od tego jest TANK! Jeżeli będziecie mieli Back Door'a czyli po prostu wyjdą wam na plecy stań w środku drużyny najlepiej między Tankiem a Junglerem bo to najtwardsi ludzie w Twojej drużynie lub cofnij się odrobinę, zależy od sytuacji.Pod żadnym pozorem nie przestawaj FARMIĆ.

Końcowy etap gry

No i nadchodzi koniec rozgrywki na Summoner's Rift... Twój bulid powinien wyglądać tak:

Berserker's Greaves
3006.png

The Bloodthirster

3072.png

Statikk Shiv

3087.png

Guardian Angel

3026.png

Last Whisper

3035.png

Infinity Edge

3031.png

To chyba na tyle jeśli chodzi o ten poradnik.Pamiętaj jednak, że zwycięstwo to nie wszystko, League of Legend's jest TYLKO I WYŁĄCZNIE GRĄ, jej celem jest dawanie radości i przyjemności, ma nas odprężyć a nie zdenerwować :).

PODSUMOWANIE

BULID:                                    
Berserker's Greaves
3006.png
The Bloodthirster

3072.png

Statikk Shiv

3087.png

Guardian Angel

3026.png

Last Whisper

3035.png

Infinity Edge

3031.png

Masterki:

1392823592-U1018325.jpg

Skille: (PS nie wiem czy dokładnie tak się da xD nie sprawdzałem tego... a z pamięci nie pamiętam.Tak czy inaczej najpierw maksujesz Q potem W na końcu E, oczywiście w między czasie R)

1392823940-U1018325.png

DZIĘKI ZA POŚWIĘCONY CZAS !

Jeśli poradnik Ci się podobał zostaw + jako wynagrodzenie :)

Pozdrawiam i miłej gry!

Do zobaczenia na Summoner's Rift !

xXxLokaxXx

1392819188-U1018325.png

x

Opublikowano

Siemanko ludziska ;) w tym poście chciałbym wam pokazać poradnik do postaci Tristana.Lubię grać tą postacią i opatentowałem dobry sposób na grę nią, jeżeli mamy dobrego supporta ( fart lub premade) to wycarrujemy każdą jedną grę.

Czekam na dowód opatentowania.

Opublikowano

Opisane jedynie early- laning phase, dodane masterki, skille, build to wszystko

Żadnych kontr na trist ( postaci które są wstanie nas zdominiować na linii )

Dodatkowo estetyka leży. 3/10 

Opublikowano

Dla wszystkich ludzi, którzy to komentują... Pisane jest w poradniku, że to jest Bronze/Silver poradnik.Q maksuje się ponieważ dzięki temu zyskuje się przewagę nad przeciwnikiem... Składając od razu BF mamy demage oraz za pomocą Q szybko bijemy... Brawo nie ogary.

x

Opublikowano

@UP

Mam platyne i się do cholery E maxuje . E na 5 lvl zadaje bodajze +180 dmg nwm cos w stmy stylu i to pozwala nam zdominowac enemy adc i farme , ale lepiej poslucham se silvera xDDD

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Opublikowano

a ze cos wiem o tris czas na hejt

nie ma sytuacyjnych, bt jest gorsze na tankow, lepsze botrk jak widzisz ze beda tankowaci, bt jesli beda papierowaci tak samo stattik, jak sa papierowaci a pd jest lepsze na tankow

banshee> ga

zreszta gdzie jest kolejnosc kupywania itemow?

0/0

userbarwb.png

Opublikowano

a ze cos wiem o tris czas na hejt

nie ma sytuacyjnych, bt jest gorsze na tankow, lepsze botrk jak widzisz ze beda tankowaci, bt jesli beda papierowaci tak samo stattik, jak sa papierowaci a pd jest lepsze na tankow

banshee> ga

zreszta gdzie jest kolejnosc kupywania itemow?

0/0

Czlowieku o czym ty gadasz ?:D . Jak nie wiesz o czym mowisz to sie lepiej nie odzywaj .BOTRK Bije Procentowe HP Czyli Nie jak "beda tankowaci " tylko jesli przeciwny team sklada tons of HP wtedy moge sie zgodzic. Ph czyli phantom dancer jak mnie mam ? Lepsze Na Tankow ? Skad ty to wzieles z mobafire ? Jezeli ADC jest "tankiem" ze tak to powiem np . Graves ktory ma duzo armoru i mr na poczatek to warto zainwestowac w LAST WHISPER taki fajny przedmiot . A nie jakies phantom dancery - Podkreslam mowimy o Ztankowanym Teamie. PS: Banshee wcale nie jest lepsze od GA zalezy od sytuacji jezeli Przeciwny Team Ma Duzo Skilli ktore robia takiego poke'a ze pol hp tracisz np : grzyby teemo to bierze sie banshee jezeli Nie Lepsze jest GA . 

Powiem Ci , jaki smak ma zdrada ,

Kłamstwo - otwórz drzwi , tam szatan .

Bagno - Wielu to odpowiada

Znaaam to - Nie tylko z Opowiadań !

Diox < 3

Opublikowano

Czlowieku o czym ty gadasz ? :D . Jak nie wiesz o czym mowisz to sie lepiej nie odzywaj .BOTRK Bije Procentowe HP Czyli Nie jak "beda tankowaci " tylko jesli przeciwny team sklada tons of HP wtedy moge sie zgodzic. Ph czyli phantom dancer jak mnie mam ? Lepsze Na Tankow ? Skad ty to wzieles z mobafire ? Jezeli ADC jest "tankiem" ze tak to powiem np . Graves ktory ma duzo armoru i mr na poczatek to warto zainwestowac w LAST WHISPER taki fajny przedmiot . A nie jakies phantom dancery - Podkreslam mowimy o Ztankowanym Teamie. PS: Banshee wcale nie jest lepsze od GA zalezy od sytuacji jezeli Przeciwny Team Ma Duzo Skilli ktore robia takiego poke'a ze pol hp tracisz np : grzyby teemo to bierze sie banshee jezeli Nie Lepsze jest GA . 

lol widze ze w kazdej grze masz samych malphietow i rammusow ktorzy maja tylko armora i 0 hp

jak sa tankowaci to i tak botrk>bt

zreszta umiesz czytac kurwa? porownuje pd do stattika a nie stattika do lw..... lw to core na kazdym adc a ze byl wymieniony w tym buildzie to o to sie czepialem

ga jest bez sensu bo zwykle giniesz a team ci nie uratuje i tracisz 2750 golda na bezsensowne resisty

idz wyjdz z bronzu

userbarwb.png

Opublikowano

lol widze ze w kazdej grze masz samych malphietow i rammusow ktorzy maja tylko armora i 0 hp

jak sa tankowaci to i tak botrk>bt

zreszta umiesz czytac kurwa? porownuje pd do stattika a nie stattika do lw..... lw to core na kazdym adc a ze byl wymieniony w tym buildzie to o to sie czepialem

ga jest bez sensu bo zwykle giniesz a team ci nie uratuje i tracisz 2750 golda na bezsensowne resisty

idz wyjdz z bronzu

Dla Twojej Wiadomosci Gold II :). Jesli Nie jestes Bronzem Jak ty . To twoj teamatte Nie jest taki glupi . A zwykle w tfach adc pada pierwszy wiec przeciwny team bije sie z reszta a ty sie odradzasz i masz szanse uciec a nawet kogos zabic wiec sie nie wypowiadaj bo widac kto tutaj naprawde jest bronzem . Malp i rammus maja Armor Wiec po ch** Botrk ? Botrk Bije Procentowe HP a nie jakies przebicie armoru , botrk jest dobry jedynie na vayne bo to core itema na nia .Na reszte adc BT jest 100 % lepsze wiec pocwicz. 

Diox < 3

Opublikowano

Dla Twojej Wiadomosci Gold II :). Jesli Nie jestes Bronzem Jak ty . To twoj teamatte Nie jest taki glupi . A zwykle w tfach adc pada pierwszy wiec przeciwny team bije sie z reszta a ty sie odradzasz i masz szanse uciec a nawet kogos zabic wiec sie nie wypowiadaj bo widac kto tutaj naprawde jest bronzem . Malp i rammus maja Armor Wiec po ch** Botrk ? Botrk Bije Procentowe HP a nie jakies przebicie armoru , botrk jest dobry jedynie na vayne bo to core itema na nia .Na reszte adc BT jest 100 % lepsze wiec pocwicz. 

co ci da 100 ad? lepiej 25+ pasywka+ 40% as 

po chuj ci bt skoro oni maja armor? botrk bije tyle samo co bt w tankow a nawet wiecej + 40% as + aktyw

nadal ga> banshe? to masz zajebistą pozycjonowanie ta tristana ze padasz pierwszy w late przy 700 zasiegu

userbarwb.png

Opublikowano

co ci da 100 ad? lepiej 25+ pasywka+ 40% as 

po chuj ci bt skoro oni maja armor? botrk bije tyle samo co bt w tankow a nawet wiecej + 40% as + aktyw

nadal ga> banshe? to masz zajebistą pozycjonowanie ta tristana ze padasz pierwszy w late przy 700 zasiegu

Co Ci da 100 ad ahahhaha rozwaliles mnie nie ma sensu dluzej tego trzymac . To nie jest Dział pogaduszki . Jezeli chcesz sie pospinac to idz na tyralnie na TS.  Co ci da 700 zasiegu jak dostaniesz stuna na 2 sekundy i lezysz jak dziw**. Koniec tematu dobranoc.

Diox < 3

Opublikowano

Co Ci da 100 ad ahahhaha rozwaliles mnie nie ma sensu dluzej tego trzymac . To nie jest Dział pogaduszki . Jezeli chcesz sie pospinac to idz na tyralnie na TS.  Co ci da 700 zasiegu jak dostaniesz stuna na 2 sekundy i lezysz jak dziw**. Koniec tematu dobranoc.

widze ze mialem racje z pozycjonowaniem, boli co nie? bul dupy? jaka szkoda

botrk> bt na tankow tyle w temacie aktyw + pasykwa jest lepsza od bt

2 sekundy stuna? od czego jest qss/cleanse.....

userbarwb.png

Opublikowano

Z perspektywy platyny z serią do diamentu, ten poradnik jest bez sensu. Nie dowiedziałem się niczego, bo nawet build (GA przed IE?) jest dziwny i w swój sposób standardowy. Gdybyś po prostu napisał, ze pierwszy item to Bloodthrister- wystarczyłoby, naprawdę. Inna sprawa, jak piszesz poradnik do postaci to trochę nią pograj, do cholery- piszesz że nie pamiętasz co się maksuje? Wow. Nie mogłeś sprawdzić, spytać się kogoś? Maksowanie Q w early daje zdecydowanie mniej niż E. Tyle co napisałeś o grze na lane'ie i w midgame, to już silvery z doświadczenia wiedzą, że tak się gra... Nie mówiąc o estetyce, bez obrazy, ale poradnik jest raczej łatwą próbą zdobycia lajków :)

Opublikowano

build dziwny, jeżeli enemy ma dużo tanków powinniśmy iść w build z btrk, bo nie ma sensu rashować bt na tanki.kolejna sprawa jest skill order, nie wiem jaki sens maksowania Q jako pierwsze. najlepiej  na pierwszych trzech levelach dodać po 1 pkt w wszystko a potem maksować przemiennie W i E.

poradnik dobry tak jak tytuł mówi królowa bronze bo na platynie/diamondzie takie coś nie przejdzie :)

pozdrawiam

Opublikowano

Z perspektywy platyny z serią do diamentu, ten poradnik jest bez sensu. Nie dowiedziałem się niczego, bo nawet build (GA przed IE?) jest dziwny i w swój sposób standardowy. Gdybyś po prostu napisał, ze pierwszy item to Bloodthrister- wystarczyłoby, naprawdę. Inna sprawa, jak piszesz poradnik do postaci to trochę nią pograj, do cholery- piszesz że nie pamiętasz co się maksuje? Wow. Nie mogłeś sprawdzić, spytać się kogoś? Maksowanie Q w early daje zdecydowanie mniej niż E. Tyle co napisałeś o grze na lane'ie i w midgame, to już silvery z doświadczenia wiedzą, że tak się gra... Nie mówiąc o estetyce, bez obrazy, ale poradnik jest raczej łatwą próbą zdobycia lajków :)

serio potrzebujesz poradnikow bedac w platynie diamencie?

poradniki są z gory skierowane do graczy z niskich dywizji lub ponizej 30 lvl,

anyway poradnik dno jakich malo.

1oGbVKa.png

Selex buk smajta zapamnientajcie i uwarzajcie na solokłełe

Opublikowano

Bez Sensu... xD

Maxowanie Q, ktore ci daje przewage na Linii, ofc.

Dobra, nie bede sie wypowiadal, #Worth, dla brązów :P

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

sory, ale jednak chyba wole maxować "e"
już na skill order widać że... nie umiesz grać tristaną. uwierz mi że "e" na 1lvlu jest dosyć sytuacyjnym wyborem. lepiej jednak zacząć z "w" (sprawdzone, triple na 1lvlu przy invadach lecą :3) na 2lvlu "e" jest świetnym wyborem bo możesz łatwiej farmić i pushować. NIGDY nie maxuj "q". nawet w tym pehdolonym silverze. nie warto. butów nawet nie potrzebujesz tak właściwie bo tristana jest cholernie mobilnym championem. więc możesz śmiało kupić buty dopiero po BT/BOTRKU i statiku. dalej nie bd się wypowiadał bo to po prostu nie ma sensu :/

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

serio potrzebujesz poradnikow bedac w platynie diamencie?

Nie sprawdzam poradników żeby się czegoś dowiedzieć, tylko żeby siedzieć na forum i w nim uczestniczyć, poza tym ciekawią mnie prace innych użytkowników.

Opublikowano

czytaj ze zrozumieniem człowieku... napisałem, że nie pamiętam czy w dokładnie takiej kolejności przydziela się skille.

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...