Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z chodzeniem po kanałach

Sanir

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedy dodałem koledze ikonki na ts to automatycznie nie może się nie gdzie ruszyć na żaden kanał. Co może być nie tak?

Opublikowano

Można jaśniej trochę bo ja 1 raz mam serwer ts3 xD. Premission to by bylo jakby pokój był zły a to rani blokują przejścia i nie wiem dlaczego.

Opublikowano

Można jaśniej trochę bo ja 1 raz mam serwer ts3 xD. Premission to by bylo jakby pokój był zły a to rani blokują przejścia i nie wiem dlaczego.

W okienku TS u góry w menu wejdź do Permissions i wybierz Server Group.

Opublikowano

Jak dasz mu Server Admin Query, to na pewno pomoże ;)
Zapytaj się także kolegi czy jak klika na kanał to czy mówi mu że nie mam permissions do dołączenia na kanał, czy nic i może ma zbugowanego ts'a, albo ta ranga jest źle skonfigurowana i się buguje, albo na kanale w permissions jest ustawione np na 100 aby dołączyć, możesz także zrobić tą rangę od nowa.
BTW, mogę ci polecić typa który ci zrobi profesjonalnie ts3 razem z zabezpieczeniami, tylko nie wiem ile bierze za tą robtoę, myślę że nie dużo.

Opublikowano

Up@ nie dzięki to jest ts dla paru kolegów więc nie potrzebuje profki ale dzieki :).

Co do tematu na pewno zle pewnie dodałem rangi opisze jak to robię :

1.Uprawnienia

2.Grupy serwera

3.Dodaj

4.Nazwa

5.Uprawnienia ---> Grupa ---> Icon ID ---> wybieram obrazek i koniec

Na tym kończę dodawanie. Można prosić o odpowiedz czy coś jeszcze trzeba tam zrobić? xD

To wyskakuje:

insufficient client permissions (failed on b_channel_join_permanent)

Opublikowano

Najpierw musisz przejść do Ustawień i włączyć Advanced permissions system.

ufff4p.jpg

Następnie wchodzisz w Uprawnienia i wybierasz "Grupy serwera".

Naciśnij na jakąś grupę, którą wcześniej zrobiłeś i po prawej stronie w Filter wpisz 

b_channel_join_permanent

2-krotnie LPP myszy naciśnij na Join Permanent Channel, tak aby była zaznaczona wartość.

c5ifno.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...