Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] Wlasny build co pierwsze?

blazej2222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WitamZadac chce pytanie dosyc ogolne,poniewaz wiem co skladac na dna postac,ale nie wiem w jakiej kolejnosci np. onia jada duzo ad i na lini mam przesrane bo gram np. xerathem to najpierw skladac hp mane ap czy armor?

Opublikowano

To trudno określić. Wszystko zależy kim grasz i na kogo. Twoje pytanie jest za bardzo ogólne. Grając np Ziggsem robisz manę aby spokojnie farmić pod wieżą ze skilli i ciśniesz od razu po manie zhonyię, bo pójdzie na Ciebie focus w late/mid. Założenie ogólne jest takie, że robisz to co obecnie potrzebujesz. Na niektórych postaciach nie warto napierdalać pierwszego rabadona (BO DAJE DUŻO AP), bo np. Nasus ma banshee i spirita... tutaj bardziej usefull będzie void staf.. Musisz myśleć o swoich przeciwnikach. Jak mają np. Malzahara i Amumu to bierzesz QSS'a aby wydostać się z CCków. W jakiej kolejności...

Sprecyzuj trochę swoje pytanie :)

Opublikowano

Tzn. gram np xinem i chce isc pod tanka.Wiem ze musze kupic cos pod resisty i armor np.Oblicze ducha a zarazem musze miec dmg np. Trinity.I od poczatku gry nie wiem co skladac najpierw zeby byc op w late.

Opublikowano

No to patrzysz jak przebiega rozgrywka. Jeśli ich adc ma 0:10 i jest useless, bo ma 2 itemy w 40 minucie a jungler jest AP to nie ma potrzeby składać za dużo armora, sunfire starczy. Patrzysz np. na ich APC, który ma 5:0 to składasz banshee itp. Nie ma sensu składać kolczugi jak mają 4x AP... trzeba myśleć, nie ma na to wzoru który bym Ci mógł podać :)

Opublikowano

No ok to wiem ale nie wiem w jakim momencie rundy to skladac bo np. wiem ze musze kupic warmonga i krwiopijec ale nie wiem co najpierw czy to czy to

Opublikowano

Zależy kim grasz. Warmog ogólnie jakoś specjalnie nie jest dobry więc nie wiem z kim chcesz go łączyć. W większości przypadków składasz pierwszego BT. Podaj postać/postacie, którymi grasz to konkretniej Ci doradzę :)

Opublikowano

Każda z postaci podanych przez Ciebie ma jakieś swoje core itemy, które muszą być aby postać była usefull

Xin: TF

Darius - Hydra, Sunfire

Riven -> Brutalizer -> Hydra

Jax - BOTRK, TF

Reszta może być sytuacyjna.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A jeszcze pytanie bo na yasuo kiedy zloze core moge dopiero wtedy skladac cos pod hp/resisty/armor?Bo jak jest slabiej to podczas zbierania hajsu na core to mnie obijaja bo troche papier jestem.I czy najpierw zawsze skladac core a potem dopiero inne tak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...