Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rankedy

UniBlue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem świerzo po wbiciu 30 lvl, gra każe mi rozegrać 10 rankedow. Czy dopiero po zagraniu wszystkich 10 gier dostanę dywizję? Jakie są proporcje tej dywizji w oparciu o wygrane/przegrane mecze? Co jak wszystkie przegram, lub wszystkie 10 wygram?

Opublikowano

Tak, wrzuci Cie do dywizji dopiero po rozegraniu wszystkich meczy, aczkolwiek dam Ci ode mnie rade, żebys nie grał od razu rankedów, tylko jeszcze poczekał.

Przeważnie jak wygrasz 6/10 meczy, to dostaniesz Silver V. Jeśli wszystkie wygrasz, to pewnie minimalnie dostaniesz Silvera I, a jeśli przegrasz..Bronze IV/V.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Tak, pierwsze 10 gier zależy od tego w jakiej będziesz dywizji. Zależy to też, na jakich graczy trafisz podczas tych 10 meczy. Polecam przed tym trochę poćwiczyć, jeżeli nie jesteś gotów grać rankedów, to nie graj na siłę. 

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

Ok, dzięki, ale bez przesady nie taki ranked straszny jak go malują. Rozegrałem 1 mecz na topie i gość że statami 1:4 odstawał 2 lvl. Niestety mid nafeedowany i afk :c

P.S. Czy jeśli trafiłbym do brązu to wyjście z niego będzie w jakiś sposób trudniejsze?

Opublikowano

Ok, dzięki, ale bez przesady nie taki ranked straszny jak go malują. Rozegrałem 1 mecz na topie i gość że statami 1:4 odstawał 2 lvl. Niestety mid nafeedowany i afk :c

P.S. Czy jeśli trafiłbym do brązu to wyjście z niego będzie w jakiś sposób trudniejsze?

Jeśli ktoś umie grać to wyjście z brązu będzie bardzo łatwe,ale jeśli masz umiejętności silver III+ to może być ciężko.

Opublikowano

Dobrze zrozumiałem? Im większe umiejętności tym cięższe wyjście z brązu? Chodziło mi raczej o to, czy gdybym zaczął notorycznie przegrywać, to czy za wygraną dostanę mniej LP, niż gdybym miał np. wygraną i przegrana naprzemiennie?

Opublikowano

Dobrze zrozumiałem? Im większe umiejętności tym cięższe wyjście z brązu? Chodziło mi raczej o to, czy gdybym zaczął notorycznie przegrywać, to czy za wygraną dostanę mniej LP, niż gdybym miał np. wygraną i przegrana naprzemiennie?

Źle, po prostu uważa się, że gracze z silvera reprezentują na tyle słaby poziom, że nie wyszli by z brązu, co w wielu przypadkach się sprawdza.

Jeżeli stosunek przegranych będzie większy do wygranych np. 30 gier, 20 przegranych 10 wygranych, to za przegrany mecz będzie ci odejmować więcej punktów niż dodawać za wygrany.

Np. Wygrana 17 LP, przegrana - 23 LP

Opublikowano

Ok, ale jest to stosunek procentowy, czy z czasem, gdybym poprawił swoje statystyki, liczba otrzymywanych LP wzrośnie czy na zawsze będzie nieco mniejsza? Pytam na skalę masową np. przegrałem 50 gier, po czym mam serię 20 wygranych. Średnia ma jakiś wpływ na otrzymane LP z ostatniego meczu?

Edit: odwrotnie powiedziane co do wzrostu/spadku ale sens ten sam

Opublikowano

Ok, ale jest to stosunek procentowy, czy z czasem, gdybym poprawił swoje statystyki, liczba otrzymywanych LP wzrośnie czy na zawsze będzie nieco mniejsza? Pytam na skalę masową np. przegrałem 50 gier, po czym mam serię 20 wygranych. Średnia ma jakiś wpływ na otrzymane LP z ostatniego meczu?

Edit: odwrotnie powiedziane co do wzrostu/spadku ale sens ten sam

Im większa seria wygranych tym więcej lp za mecz, bo rośnie wtedy twoje mmr, ja po 9 wygranych pod rząd dostawałem po 28-30 LP za wygrany, a za przegrany po -13

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...