Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

mam taki kod!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
<div><script charset="UTF-8" src="http://edodatki.pl/code/osoby-online?data%5BWidget%5D%5Bdescription%5D=Os%C3%B3b+online%3A&data%5BWidget%5D%5Burl%5D=http%3A%2F%2Fmojastrona%2F&data%5BWidget%5D%5Bwidth%5D=120&data%5BWidget%5D%5Bcss%5D=white&data%5BWidget%5D%5Bcolor%5D=%23336699&data%5BWidget%5D%5Bstyle%5D=style_3" type="text/javascript"></script></div>

I mam takie pytanie bo jak wrzuce to do index.php na stronie to normalnie pokazuje liczbe osob online czy moge to wmontowac do mojego programu w vb?

Opublikowano

tak ale gdzie ja mam tam id ? Po za tym chce by to sprawdzalo ile osob ma akutalnie odpalony program a nie ile osob jest na stonie

Opublikowano

tak ale gdzie ja mam tam id ? Po za tym chce by to sprawdzalo ile osob ma akutalnie odpalony program a nie ile osob jest na stonie

To zrób drugi plik na ftp nowy plik php z tym skryptem.. 

Pobierasz string z strony za pomocą:

WC as new WebClient

Dim kod as string = wc.downloadstring("stronka")

Opublikowano

Obczaje to i dam edita!/ Zle dziala jak pobieram w taki sposob i np potem label1.text = kod to wtedy jest ten cały kod udostępniony co w pliku php

Opublikowano

Tak ale jak np ma 5 osob odpalnych program to co wtedy? / Na baze danych FTP nie da sie wrzuc np plik u tekstoweg  bez podawania pasow

Opublikowano

Wysylasz zapytanie do np strona.pl/program.php?add

W tym php sprawdzasz czy zmienna istnieje

isset($_GET['add']) to dajesz i if i wtedy w pliku ustawiasz wartosc o jeden wieksza tak samo z odejmowaniej

Opublikowano

Nie bardzo to rozumiem zazwyczaj nigdy nie zajmowalem sie php i nie zabardzo obczajam gdzie i jak to wkleic

Opublikowano

Nie bardzo to rozumiem zazwyczaj nigdy nie zajmowalem sie php i nie zabardzo obczajam gdzie i jak to wkleic

Tylko co ma php/js do vb ?

Odnosząc sie do twojego pytania z pierwszego postu,nie mozesz tego tak po prostu wkleic bo to nie vb i nie bedzie ci dzialac.

Weź tam dodaj webbrowser,i get by id, później jakiś inteligentny refresh albo waiter do tego żeby nie zlagowało programu na śmierć, albo zreferuj mshtml, tam dodaj ze np. contains(i co zawiera powtarzajacego sie np. /stsd/)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...