Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nie można nawiązać połączenia z serwerem proxy(Google Chrome)

GoSexNoExp

Pytanie

Opublikowano

Uruchamiam laptopa. Czekam aż połączy się z domowym Wi-Fi, wchodzę na Google Chrome (ładuje się strona domowa i nagle bum! i widać to co na zdjęciu) Kilka razy odświeżę jest okej. Mam tak co uruchomienie laptopa i przeglądarki Google po raz 1... 

Skanowałem laptopa Kaspersky'm, CCleaner'em, usuwałem historie, reinstalowałem przeglądarkę... Chłopaki Pomocy to wkurza :C 

post-303776-0-59740600-1392718857_thumb.png

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam mialem z tym problem i nikt NAWET MODERATOR  nie wiedzial co zrobic ... Tacy znawcy a nawet nie potrafia rozwiazac prostego problemu ...
weź ty kurwa wyjdź.. właśnie widzę jaki znawca jesteś..

co do tematu, wpisz w adres przeglądarki chrome://settings/ przejdź na sam dół rozwiń ustawienia zaawansowane i znajdź "Sieć" kliknij w zmień ustawienia serwera proxy wyskoczy ci okienko z połączeniami itd. w zakładce "Połączenia" kliknij "Ustawienia sieci LAN" i odznacz "użyj serwera proxy dla sieci lan[...]" potem ok>ok i tyle. jak to nie pomoże to masz problem z routerem. przeciągnij kablem do laptopa i sprawdź czy tak zadziała.

Opublikowano

Dzięje się tylko na laptopie [mam tel(działa okej Wi-Fi) i stacjonarny(też okej)] Router jest wyłączany przyciskiem na listwie do której jest podłączony prawie co wieczór więc no...

Nic nie było przy nim robione... Przeglądarka na laptopie była reinstalowana...

Opublikowano

Sam mialem z tym problem i nikt NAWET MODERATOR  nie wiedzial co zrobic ... Tacy znawcy a nawet nie potrafia rozwiazac prostego problemu ...

Dobra

Po 1 ustawienia->pokaz ustawienia zaawansowane->zresetuj ustawienia przegladarki

Po 2 ustawienia->pokaz ustawienia zaawansowane->zmien ustawienia servera proxy->zakladka zaawansowane->przywroc ustawnienia zaawansowane

Wlacz i wylacz na odwrot, Wylacz i wlacz przegladarke, powinno dzialac

To powinno pomoc. Mam netie i przez pare dni mi tez sie to wyswietlalo, tylko,ze ja w ogole nie moglem sie polaczyc z netem przez cale dnie. Robilem tak jak napisalem i pomagalo

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Mi koleś z kilkoma tysiącami odp nie potrafił pomóc :DDD Zaraz obczaję. Będę resetował laptopa dopóki będę pewien że nie wyskakuje :D

Pierwszy restart po "resecie ustawień" i dalej to gunwo. Jprdl -.-

Opublikowano

Mi koleś z kilkoma tysiącami odp nie potrafił pomóc :DDD Zaraz obczaję. Będę resetował laptopa dopóki będę pewien że nie wyskakuje :D

I co z tego, że nie potrafił, może po prostu zna się na innych rzeczach, typu składanie komputerów? 

Do tematu to resnij to po prostu. 

4zzt3n.png

Opublikowano

Sprobuj zresetowac router ( z tylu taki malutki gziczek, trzymaj go z pol minuty.

Przeinstaluj przegladarke ?

A na innej przegladarce dziala ?  

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Po pierwsze, to dzieje się tylko na tym komputerze czy jeszcze innym?

Po drugie na pewno sprawdź podłączając laptop kablem do routera. Kolejna rzecz jeśli dalej to będzie to zresetowanie routera lub lepiej było by połączyć się z internetem przez inny router/modem.

Dopiero po tym można coś dalej robić. Bo może być to albo coś z ustawieniami albo też z routerem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...