Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] PokeBall

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skrypt PokeBall

Witam serdecznie. Otóż rozpocząłem ten temat, gdyż dużo natrudziłem się w napisaniu tego skryptu. Podobnie mogliby mieć ci, którzy są kompletnie zieloni, a chcieliby zdobyć, napisać taki skrypt... No to chyba możemy przejść do skryptu

Link do skryptu

http://pastebin.com/nHZ4PZEm

Omówienie kodu

Crafting:            (Do działania potrzebny jest SkriptPlus)

on script load:        <--- Czyli podczas załadowania skryptu, można tez przeładować skrypt (/sk reload all)

register new shaped recipe for spawn egg named "&6Pokeball" using iron ingot, iron ingot, iron ingot, string, diamond, string, redstone, redstone, redstone      <- No nie wiem jak to opisać.... Zarejstruj nowy crafting, czyli jajko o nazwie "&6Pokeball". Robi jest się za pomocą:

Na górze = żelazo, żelazo, żelazo
Na środku = sznurek, diament, sznurek
Na dole = redstone, redstone, redstone

Chodzi o to, żeby napisać przepis tak jak w craftingu, od góry na dół, od lewej do prawej. Żelazo, żelazo, żelazo, żelazo, żelazo, żelazo, żelazo, żelazo, żelazo będzie znaczyło że w każdym polu ma być żelazo.

Poradnik na ten temat (nie mój):
http://bukkit.pl/threads/skript-nowe-receptury.8411/

Łapanie moba:

on rightclick on a zombie holding spawn egg:     <--- Podczas prawego kliknięcia na zombie, trzymając naszego Pokeballa
if name of player's tool is "&6Pokeball":     <--- Jeśli pokeball nazywa się &6Pokeball
remove spawn egg named "&6Pokeball" from the player    <--- Usuwa z ekwipunku gracza Pokeballa imieniem &6Pokeball
delete zombie      <--- Usuwa zombie
drop spawn egg named "&6Zombie"     <--- Nie miejscu śmierci zombie wyrzuca Pokeball o nazwie &6Zombie

Wyrzucanie moba:

on rightclick holding spawn egg:    <--- Podczas prawego kliknięcia trzymając Pokeball
if name of player's tool is "&6Szkielet":    <--- Jeśli nazwa Pokeballa to &6Szkielet
shoot a skeleton with speed 0      <--- Wystrzel szkieleta z prędkością zero, czyli pojawi się w miejscu gdzie stoimy :)
remove spawn egg named "&6Szkielet" from the player    <--- Weź Pokeball z nazwą &6Szkielet graczowi
drop spawn egg named "&6Pokeball" at location of player    <--- Wyrzuć Pokeball imieniem &6Pokeball w miejscu gdzie stoi gracz

UWAGA!!!

Skrypt nie działa w pełni poprawnie. Mam nadzieję, że się domyślacie... Nie? Nie działa on dobrze na między innymi te moby -> Osadnika, Konia, Slime, Magma Cube, Kota, Psa. Oczywiście "wsadzenie" moba do Pokeballa nie spowoduje "zapisania" jego wielkości, bloku który trzymał, przedmiotów które sprzedawał, wyglądu, zbroi jaką nosił, nie "zapisze" również tego czy był on oswojony, itp. Mam nadzieję, że to nie jest mega problem. No ale nie można wymagać wszystkiego od pluginu, w którym można pisać niezywłe skrypty i w dodatku zastępować niektóre pluginy! :)

Myślę, że to na tyle, wielkie dzięki za poświęcenie czasu na przeczytanie, Cześć! :)

Znalazłeś jakiś błąd? Napisz, a go poprawię :)

Jestem wesoły romek

Opublikowano

W taki sposób tego nie zrobiesz, w skripcie niema możliwości "zapisania" co miał dany wieśniak itp
ps. Ja już coś takiego robisz to używaj zmiennej z nazwą :P
tj. drop zombie spawn eqq named: "Pokeball z zombie gracza: &6%player%"

Opublikowano

Jeszcze dorob ze jak zespawnujemy z jajka moba to znowu wydropi pokeball.

I zablokuj normalne dropy, jezeli sie da.

Moje projekty:

Opublikowano

Nie uraź sie ale troszeczke zmodyfikowałem twój skrypt dodając:

Nazwane jajko: PokeBall z Wiesniakiem gracza tomasino9100

Oraz crafting Pokeballa tak jak na mchc tylkoo zmiast slonecznika skrzynka.

Licze na +

KOD: http://pastebin.com/RcMatavd

Nie zabierze tego twojego pokeballa, bo nie jest określone jakie ma być (w tym wypadku enchant + nazwa)

|----Jedyny serwis z darmowymi skinami!----|

|------------Darmowe-Skiny.PL---------------|

|----Skiny i przedmioty do CS:GO, TF2----|

|------------------------------------------------|

|DOTA2, WarFrame i innych gier ze Steama!|

|--------------Start: NIEDŁUGO!!!--------------|

Opublikowano

@1361622928-U485574.png*RevangE*
Niestety w aktualnym kodzie który napisałem nie da się tego zrobić....

@herhor67 

Jeszcze dorob ze jak zespawnujemy z jajka moba to znowu wydropi pokeball.  <---- Zrobione

I zablokuj normalne dropy, jezeli sie da.  <---- Czy mógłbyś bardziej rozwinąć o co chodzi? :)

Jestem wesoły romek

Opublikowano

@Up, jak sam wiesz, w kodzie pisze "kill". Rozumiem, ze to oznacza normalne zabicie np krowy, i wtedy wypadnie z niej skora/mieso, czyz nie? I chodzi mi o zablokowanie tego dopienia miesa/skory. Chyba ze przy skrypcie nie dropi, wtedy nie bylo pytania.

Dzieki, ze dodales dropienie pokeballa po zespwnowaniu. I zapomniales, ze nie zapamietuje:

1.Oswojenia:

#Konia

#Kota

#Psa

2.Koloru owcy.

3.Bloku endermana w rekach.

4.Oczywiscie zbroi i enchantow mobow.

5.wielkosci slime'a i magma cube'a.

/\

|

Prosze o dodanie do tematu do wad.

Po za tym to swietne, zastosuje u siebie, da sie dodac permisje do craftingu?

Moje projekty:

Opublikowano

Brawo kolejny skrypt ktorego pomysl zostal wziety z serwera hardcore ktorego ip nie dam bo dostane warna :-)

Ale powiem tak z jednej strony szacun za checi i wlozony wysilek w stworzenie tego a z drugiej przez takie kopiowanie pomyslow serwer traci bo juz ktos to musi wykozystac zeby miec szacun na dzielni :-)

Tylko troche lipa ze nie dziala na npc bo w sumie to glownie do tego powinno dzialac

Cześć...

Opublikowano

A ja mam problem z tym : <

Strasznie mi obciąża ten skrypt, nawet jeśli dodałem w skrypcie sam crafting temu przedmiotu, wgrałem SkriptPlus, obciąża mi strasznie procesor ;/ dochodzi do 300%, można tak powiedzieć :P

Nie wie ktoś dlaczego?

1. on script load:        register new shaped recipe for spawn egg named "&aPokeBall, Kliknij PPM na moba!" using obsidian, diamond, obsidian, redstone block, chest, redstone block, obsidian, redstone block, obsidian

Wgrałem po prostu to, i procek od razu skacze.. strasznie :/

PC spec: MONITOR: 1. ASUS 27' 2. BenQ 24'
PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

=====================================
NOWA WERSJA SKRYPTU ZAPRASZAM DO LINKU W TEMACIE
=====================================

@herhor67

jak sam wiesz, w kodzie pisze "kill". Rozumiem, ze to oznacza normalne zabicie np krowy, i wtedy wypadnie z niej skora/mieso, czyz nie? I chodzi mi o zablokowanie tego dopienia miesa/skory. Chyba ze przy skrypcie nie dropi, wtedy nie bylo pytania.

Dzieki, ze dodales dropienie pokeballa po zespwnowaniu. I zapomniales, ze nie zapamietuje:
1.Oswojenia:
#Konia                                                                                   Dopisałem wady, zrobiłem, że nie dropią itemy po śmierci
#Kota                                                                                    To czy da sie dodać permisje to przykro mi, ale nie wiem
#Psa
2.Koloru owcy.
3.Bloku endermana w rekach.
4.Oczywiscie zbroi i enchantow mobow.
5.wielkosci slime'a i magma cube'a.
/\
|
Prosze o dodanie do tematu do wad.

@SizZxD

Może spróbuj.  Chyba jeżeli chcesz dawać przerwe to zamiast spacji dajesz _. Nie "&aSiema Heniu!", tylko "&aSiema_Heniu!".

1. on script load: 
        register new shaped recipe for spawn egg named "&aPokeBall,_Kliknij_PPM_na_moba!" using obsidian, diamond, obsidian, redstone block, chest, redstone block, obsidian, redstone 
    block
    , obsidian

Jestem wesoły romek

Opublikowano

Ale to nie o to chodzi.. ogólnie nowy crafting działa ale strasznie laguje.

PHONE:   LG G3/G4  | CPU; Intel i7 |  RAM; KINGSTON 16GB HypX (2x8GB)         |  PSU; Corsair AX1200i              |  GPU; GeForce GTX 980  |  CASE; SilentiumPC Gladius X80 Pure Black
MOUSE;  Zowie FK2  |  KEYBOARD; SS APEX #fnatic edition & Qpad MK-85 Pro Gaming  |  HEADPHONES; Qpad QH-85  |  MOUSEPAD; Razer Goliathus

Opublikowano

:/ Może serwer? Ale to tylko jedna linijka skryptu.. to już jak pisałem skrypt na drop to miał w ch.. linijek i mi nie lagowało. :/ 

A ten.. jedna linijka i procek przeciąża, bo to na testowym serwerze.

@edit.

Teraz jak wgrałem skrypt wgl nie działa crafting itemka :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam taki problem - gracz nie może łapać potworów do pokeballa. Dopiero gdy ma * w permisjach. Ale jeśli mob jest już w jajku to może zespawnować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...