Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Streaming live

SilkroadFan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż dziś doszły nowe części do komputera i po zainstalowaniu wszystkiego nadal mam spadki fpsów w lolu.

Mój sprzęt do

GTX 770 2gb 256 bit

I5 intel 5 3350p  3.1GHz x 4

Z75 pro3 ASrock

8 Gb ram 1333MHz

SSD 60 gb.

Zasilacz 750 W Corsair.

2 mb upload

Streamować próbuję po przez twitcha.com OBSEM.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Przed chwilą ruszyłem a blisko już końca

Opublikowano

@up

ale to nie jest upload XDDDDDDDD

@top

do ilu fps Ci spada ? i na ile się to utrzymuje ?

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

A dysk formatowałes ? Upoald słaby , ale chłopaki on mówi o FPS ,a nie o pingach

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Opublikowano

Internet ma download i upload, a więc na ch*j mi wstawiasz download jak pisałem że nie chcę głupich odpowiedzi w temacie to włąsnie miałem na myśli, idź nabijać posty gdzie indziej.

Ja nie mówię o skoku pingu tylko o fpsach... komputer jest świeży nic niema po za lolem i windowsem.

Spada do 40 i tak trzyma. Bez nagrywania mam +160

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Opublikowano

No bo programy nagrywające zrzerają sprzęt, nie licz na więcej fps podczas nagrywania, ja sam na ultra mam 250fps, a z włączonym actionem max 50.

Smieszy mnie co większość ludzi pisze. Gówno wiedzą, a sie wypowiadają byle posty nabić, no ja kurwa nie wiem. Potem wprowadzacie takiego człowieka w błąd, bo on zamiast zrobić coś prostego, to idzie za radą takiego nooba i zaczyna od "wymiany pasty termoprzewodzącej" bo ktoś mu tak powiedział na mpcforum. To co sie tu dzieje to jest patola, wg mnie powinien być warn o tytule "jak gówno wiesz to wypierdalaj" i szybko by odzywali się tylko ci, którzy faktycznie mają o czymś pojęcie.

Opublikowano

A więc czego to może być wina? Kolega wspominał że procesor może być za słaby, jednak wolałem spytać się kogoś kto się zna lepiej na streamowaniu, jednak patrze tu specjaliści mi wklejają swój download smiejąc się z mojego 2mb uploadu gdzie wiem że to już ma się mega jakość dobrą...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Opublikowano

w ustawieniach obsa jest coś takiego jak ograniczenie klatek, możliwe, że masz akurat ustawione na 40.

Opublikowano

Nie to w grze problem z klatkami, czy to jest możliwe że procesor za słaby? to tylko i5 ale widziałem ludzie z gorszymi streamowali.

Mam taki sam PC jak ty . W sumie i5 4670k ,ale nie wiem po co SSD wziałeś ,bo byś miał lepszy procek ale mniejsza . Jak wroce do tematu pewnie dysku nie formatowales ,albo czegos . Ponieważ ja na PC takim samym tylko z moim prockiem wyciagma 200-100 fps przy streamie . Jak jest 100 to mega team fight ,albo drop jakiś ,bo czasami się zdarzy . Więc wina dysku ,albo czegoś na 100% :)

18706.png

12012395664c93b46ec7f29.jpg

Jeśli pomogłem, daj "+" ;D

Opublikowano

Mam taki sam PC jak ty . W sumie i5 4670k ,ale nie wiem po co SSD wziałeś ,bo byś miał lepszy procek ale mniejsza . Jak wroce do tematu pewnie dysku nie formatowales ,albo czegos . Ponieważ ja na PC takim samym tylko z moim prockiem wyciagma 200-100 fps przy streamie . Jak jest 100 to mega team fight ,albo drop jakiś ,bo czasami się zdarzy . Więc wina dysku ,albo czegoś na 100% :)

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4670K-vs-Intel-Core-i5-3350P

A więc jednak procesor, proszę zwróć uwagę na 3d mark masz o 65% więcej od mojego 3350p :/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Opublikowano

Dobra teraz mam  ~100 fpsów 
Zurzycie prockaa 60% podczas gry ze streamem i google chroome i nadal gra się jak ro-ba-to

Przycina tak jak by nie że na raz ale ciągle tak wolniej chodzi.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Opublikowano

Co tam streamujesz? I czy mógłbyś podać parametry obsa ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

ichigohollowimg.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...