Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Paktofonika PFK •D¥$KU§JA•

MrKubaGamePlay

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początek. Jeżeli masz zamiar pisać obrazliwe posty to wyjdź ponieważ takie coś będę zgłaszał i cię ścigał aż bekniesz za to.

A co do tematu. Minęło już bardzo dużo czasu ale Paktofonika nadal ma rzesze fanów a ich liczba się zwiększa. Czemu? Na pewno nie dla szpanu. Według mnie jest w tej muzyce jest coś.. wyjątkowego, tylko niektórzy potrafią zrozumieć i czuć to coś. A może tylko że Magik nie żyje? Nie. A tak na powiem coś od siebie i wiem że niektórzy złapią się za głowę gdy to przeczytają.

Powiem też że panuje pewna teoria że tylko ludzie którzy myśleli o zabiciu się lub chcieli się zabić rozumią tych którzy się zabili albo chcieli się zabić.

A więc tak. Według mnie Magik zabił się ponieważ nie miał już pomysłów na piosenki. Mógł też to zrobić ponieważ miał naprawdę chorobę umysłową ponieważ udawał schizofremię. A na dodatek palił nie wiem co. A wasze teorie, co sądzicie ? Dyskutujcie!

PS. Może wyśmiesz mnie za to i pomyślisz że jestem jakiś debil ale uprzedzam za 2-3 lata na YouTubie pojawi się relacja z Mikołowa, Bogucic i Katowic. Obiecuję na własne życie że to zrobię.

Potrzebna pomoc w robieniu grafiki/intra? Pisz! Znajdziesz mnie w pogaduszkach ;). Zagraj ze mną w Dead Island . Pisz na pw!

Opublikowano
Paktofonika nadal ma rzesze fanów a ich liczba się zwiększa. Czemu? Na pewno nie dla szpanu.

Po tym przestałem czytać, bo od początku głupoty pierdolisz. Ciekawe czy tylu fanów by było przed tym marnym filmem.

Opublikowano

Na początek. Jeżeli masz zamiar pisać obrazliwe posty to wyjdź ponieważ takie coś będę zgłaszał i cię ścigał aż bekniesz za to.

A co do tematu. Minęło już bardzo dużo czasu ale Paktofonika nadal ma rzesze fanów a ich liczba się zwiększa. Czemu? Na pewno nie dla szpanu. Według mnie jest w tej muzyce jest coś.. wyjątkowego, tylko niektórzy potrafią zrozumieć i czuć to coś. A może tylko że Magik nie żyje? Nie. A tak na powiem coś od siebie i wiem że niektórzy złapią się za głowę gdy to przeczytają.

Powiem też że panuje pewna teoria że tylko ludzie którzy myśleli o zabiciu się lub chcieli się zabić rozumią tych którzy się zabili albo chcieli się zabić.

A więc tak. Według mnie Magik zabił się ponieważ nie miał już pomysłów na piosenki. Mógł też to zrobić ponieważ miał naprawdę chorobę umysłową ponieważ udawał schizofremię. A na dodatek palił nie wiem co. A wasze teorie, co sądzicie ? Dyskutujcie!

PS. Może wyśmiesz mnie za to i pomyślisz że jestem jakiś debil ale uprzedzam za 2-3 lata na YouTubie pojawi się relacja z Mikołowa, Bogucic i Katowic. Obiecuję na własne życie że to zrobię.

Po pierwsze to PFK zyskało duży fejm po filmie

Po drugie media które podchwyciły temat tabu (mówię tu głównie o takich stacjach jak TVP, TVN, Polsat), bo rap w tej telewizji był zawsze "feee" i nie pokazywano go, a jak już pokazywano to od tej gorszej strony czyt. dresiarze itd. Więc Ci sami ludzie którzy siedzą w TV stwierdzili "może by tak wcisnąć ludziom, że jest jednak dobry rap, a ludzie to kupią, przełamiemy stereotyp" (xD) i im się udało... To co, że w tamtych czasach było wiele ekip tworzących rap na podobnym poziomie i wcale nie były gorsze, ba nawet były lepsze - Molesta, ZIP, SLU, Killaz Group itd. Sęk w tym, że Magik się zabił, a więc jest sensacja, "a w dodatku rap z przekazem" i można na tym zarobić, no to pyk

Po trzecie panuje ogólna teoria, że Magik miał żonę, dziecko, a chcieli go wziąć do wojska - udawał schizofrenię, ale musiał jeszcze się "lekko" uszkodzić, podobno dla tego skoczył ale przesadził i się zabił. Nie wiem ile w tym prawdy, a ile kłamstwa, nie lubię takich teorii i mam gdzieś to jaki był powód jego śmierci, nie wiem po co to w ogóle roztrząsać...

Po czwarte szanuję go jako rapera, bo na tamte czasy był ok, ale nie szanuję go jako człowieka - bo się zabił, czasem cisnę bekę ale na zasadzie czarnego humoru, wkurza mnie to, że typ który popełnił samobójstwo jest kreowany w mediach na "reformatora" Hip-Hopu czy coś i w ogóle jest/był na osobę wielką (typ który się zabił).

Opublikowano

To mnie przestraszyłeś. Właśnie zeszło mi ok. 60%, to mogę sobie, kurwa, pozwolić.

Po tym jak to napisałeś pewnie jesteś gimbem, a takich nie lubię, ale tym

Obiecuję na własne życie że to zrobię. 

to dojebałeś ładnie. Wiesz co robić jak ci się nie uda...

Co do tematu, to wiadomo, że teraz to jest chujnia i słuchanie tego z innych powodów niż sentyment to beka. Beka ze skoczka również obecna. Wszyscy panowie z tego zespołu nie powinni już dawno rapować, no ale jest hajs.

Prawilnie przypominam, że istnieje temat o rapie, a o pfk było już kilka i wszystkie kończyły się tym samym... Koniec.

dapng_nwhxwwq.png

Weteran
Opublikowano

Według mnie Magik zabił się ponieważ nie miał już pomysłów na piosenki

mógł nagrywać covery :/

1329036830-U154499.png
Opublikowano

1. Idź po słownik

2. Pierd*olnij się nim w łeb

3.Usuń temat, bo aż szkoda tych bredni czytać

4. Skocz se z dachu

sygn2.jpg

Opublikowano

"A więc tak. Według mnie Magik zabił się ponieważ nie miał już pomysłów na piosenki."

Ale Ty jesteś przyjebany...

Zacznijmy od tego że Paktofonika zakończyła działalność w 2000 roku z wiadomoch powodów.

Ja jestem rocznik 97 i nie ma sszans żebym w wieku 3 lat słuchał PFK a potem to już PFK zagaslo. Dopiero jak wyszedł film to niektórzy pierwszy raz usłyszeli tą muzyke i spodobała im się więc teraz słuchają Paktofoniki.

Ja słuchałem PKF 2 lata przed filmem.

Muzyka która robił Magik, Rafim i Fokus wyróżnia się w Polskim rapie bo jest naprawde na dużym poziomie i szkoda że nie ma Mag Magika :(

Opublikowano

"A więc tak. Według mnie Magik zabił się ponieważ nie miał już pomysłów na piosenki."

Ale Ty jesteś przyjebany...

Zacznijmy od tego że Paktofonika zakończyła działalność w 2000 roku z wiadomoch powodów.

Ja jestem rocznik 97 i nie ma sszans żebym w wieku 3 lat słuchał PFK a potem to już PFK zagaslo. Dopiero jak wyszedł film to niektórzy pierwszy raz usłyszeli tą muzyke i spodobała im się więc teraz słuchają Paktofoniki.

Ja słuchałem PKF 2 lata przed filmem.

Muzyka która robił Magik, Rafim i Fokus wyróżnia się w Polskim rapie bo jest naprawde na dużym poziomie i szkoda że nie ma Mag Magika :(

pfk skonczyla swoja dzialanosc w 2003 roku, magik to nie cała paktofonika tylko część

pfk fajna słucham od 6 lat lubie ich piosenki, szczególnie jak fokus nawija na wyjebce

<>

Opublikowano

pfk skonczyla swoja dzialanosc w 2003 roku, magik to nie cała paktofonika tylko część

pfk fajna słucham od 6 lat lubie ich piosenki, szczególnie jak fokus nawija na wyjebce

w 2003 ?

tylko że na zadnej ich płycie nie ma kawałka bez Magika a Mag zginął w 2000

Opublikowano

w 2003 ?

tylko że na zadnej ich płycie nie ma kawałka bez Magika a Mag zginął w 2000

paktofonika - ja to ja 2

paktofonika - w peunej gotowści

a tu cytat z wiki:

21 marca 2003 roku zespół zagrał pożegnalny koncert w Spodku w Katowicach

używali starych nagrań do nowej płyty i magik się pojawił

<>

Opublikowano

na swoje czasy był dobry, piosenki były dosyć fajne ale najwiekszą sławe zyskali podczas gdy film wszedł do kin... nagle sezonna magika i z 100tys stało się 3mln sluchaczy.. mądre? nie sądze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...