Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co opłaca się kolekcjonować?

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Postanowiłem się zająć jakąs kolekcją, by do wiosny "wypełnić" wolny czas czymś więcej niż komputer. Wpadłem na jakąś kolekcje, ale nie wiem na jaka. Ma ktoś jakieś pomysły ? Dodam, że potem bym chciał ją sprzedać, najlepiej z zyskiem ;)

21515.jpg

Opublikowano

Elektronika, motoryzacja i częściowo historia. I myślę najbrdziej nad kupieniem starych konsol w dobrym stanie (wszystkich) + kupno do nich sporej ilości gier, za kilka lat pewnie warte by to było +10/20 tyś :D Bo raczej na kupno i renowcję starych hararley'ów mnie nie stać :P

21515.jpg

Opublikowano

Okolicznościowymi monetami o nominale 2 zł.

Trafiają się prawdziwe gratki dla zbieraczy,które są sporo warte a w banku można je dostać za 2zł.

egq3SFm.png

Opublikowano

A to co chcesz kolekcjonować powinno zależeć od ciebie i twoich zainteresowań.. ;)

Możesz kolekcjonować książki, czasopisma, plakaty itp. :) Zależy to tylko od ciebie.

PS. Widziałem w tv ostatnio jak koleś sprzedawał w lombardzie plakat Jima Hendriska za 10tys. $ :)

1392970192-U247153.png

Zadaj pytanie czy naprawdę jesteś wolny?

Opublikowano

Zbieraj pieniądze z różnych państw, a potem pojedź w podróż dookoła świata i wydaj je w każdym kraju po kolei :P

Opublikowano

Ja zacząłem kolekcjonować stary sprzęt Hifi. Ludzie często nie znają jego wartości, leży po strychach/piwnicach a okazuje się, że działa i nawet jest wart dużo więcej niż za niego dałeś : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...