Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RAM lub karta graficzna lub oba lub komputer :#

Slondermon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Opłaca się wymieniać cokolwiek w tym komputerze, czy może zbierać na złożenie nowego?

Intel core 2 duo cpu

e7200 2,53 GHZ 2.40 GHz

RAM: 2gb

geforce GT 630

najbardziej potrzebowałbym czego, żeby móc grać bez lagów w:

bf4 na średnich (ewentualna ewentualność na low)

infestation na low (pykam sobie na low i jest 20+ fpsów chociaż w boulder i tych 2 największych miastach oprócz tego mi zacina fpsy skaczą od 5 do 18)

?

jeżeli jakieś jeszcze informacje byłyby potrzebne to też napiszcie jak je uzyskać, już wiele zapomniałem od czasu gdy go dostałem i nie wiem teraz czy jeszcze jakieś info potrzebne czy nie.

nie ukrywam że koszty grają rolę i to sporą dlatego proszę o wstrzymanie się z odpowiedziami typu "dokup 8gb ramu i najlepszą kartę graficzną na rynku to ci wszystko na ultra pójdzie"

47yhn8.jpg

na chuj sie patrzysz konfiturko?

Opublikowano

Jeśli chciał byś grać w bf4 na średnich to wymienić trzeba by praktycznie wszystko. Ale jeśli pamięć masz ddr2 to poszukał bym używanej pamięci 2GB i dołożył ją. Można też poszukać jakiegoś używanego procesora na tą podstawkę. A potem zależnie od budżetu do zmiany jest karta graficzna na coś lepszego i wymiana całej platformy.

Ale najlepiej będzie właśnie kupno tych dwóch rzeczy używanych, by trochę ulepszyć komputer i potem zbierać już na nowe lepsze części.

Dobrze by było jak byś napisał do jakiej kwoty chcesz kupować te rzeczy bo tak to nie wiadomo co się opłaca zmieniać. No i napisz też jaki masz zasilacz.

Opublikowano

zasilacz FoxConn ATX 12v 2.2 moc 300w

dodam że przy sprawdzaniu zasilacza "odkryłem" że wszystkie kostki na ram są zajęte, a więc mam dwie po 1gb i nie mam miejsca na nową, da się obie wyjąć i np dwie używane po 2/4gb włożyć?

albo np dokupić

http://allegro.pl/2gb-pamiec-ram-ddr2-do-pc-800mhz-lub-667mhz-fv-i3947612586.html
i zamiast 2gb mieć 3 gb

chyba że jeszcze można jakoś dodać miejsce na ram?

nie wiem nie znam się :D

47yhn8.jpg

Opublikowano

Czy mógłbyś albo ktoś mógłby mi wypisać co do kupienia i ile do wydania na to? Bo chciałbym składaka a nie jakiegoś gotowego z biedronki :D Oczywiście tylko do takich gierek typu bf4/3 iss cod itp ramu nie musi być od razu 8gb starczy pewnie 4.

47yhn8.jpg

Opublikowano

Tu w linku masz różne zestawy w różnych cenach, tylko pamiętaj że do każdego musisz dodać obudowę za ~150zł i wyżej.

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_luty_2014

W bf 3 i bf4 zgrasz już na tym za 2000zł intela i powinieneś mieć w mirę przyzwoitą grę na średnich/wysokich.

A im droższy zestaw byś wybrał tym lepiej gry będą działały.

Opublikowano

No cóż, na razie pozostaje mi powiedzieć dziękuję i tyle, nie wiem skąd te 2 tysiące uzbieram, myślę, że jeszcze jednak sobie poużywam tego gruchota...

47yhn8.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...