Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dyskiem

Luc3qQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj chciałem zrobić sobie formata. Okej. Przydzieliłem IDEALNĄ ilość miejsca na dysk C, czyli 5,8 gb (tyle ile na windows) teraz jest problem, bo nie mogę nic zainstalować, bo wszystko instaluje się na dysk C. Nie mogę tego zmienić, Jest możliwość przydzielenia większej ilośći GB z dysku D na dysk C? Najlepiej bez programów, bo nic nie mogę zainstalować. Pozdrawiam, Rzary. Pomóżcie Rzaremu bo cymbał nie wie jak nareperować :D

Opublikowano

praktycznie kazdemu programowi można zmienić ścieżkę instalacji gdzie się chce, jak widać nawet tego nie robisz dlatego wszystko instaluje się na C

przepartycjonij dysk , zmniejsz D i powiększ C

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dobra. Poprosilem @Luc3qQ aby mi napisal ten temat, bo nie moglem sie zalogowac na forum. Otoz teraz jest inna sprawa. Problem jest taki, ze nie moge przydzielic do tej partycji ani jednego mb... Sciagnalem program: Paragon Partition manager, kiedy wybieram ''Zmien rozmiar partycji'' wyskakuje mi, ze ''Kreator nie mogl znalezc zadnej partycji, ktore moga zostac ponownie przydzielone'', w windowsie rowniez nie mam takiej opcji, Jakies sugestie @RobeM? :)

Opublikowano

Gparted albo easeus partition master spróbuj, ostateczność to jeszcze 1 format i ponowne przydzielenie.

graphic.png

Opublikowano

Pisalem, ze w formacie rowniez nie moge przydzielic tej partycji... Zaraz sprawdze te programy, lecz watpie zeby to cos dalo.

Jak nie możesz formatem zmienić?

Usuwasz wszystkie partycje, przydzielasz miejsce na 2 nowe i instalujesz Win na nowo.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...