Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Potwierdzenie wylogowania

Czaka.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Co Wy na to, żeby przy kliknięciu "Wyloguj się" wyskakiwał komunikat czy na pewno chcemy się wylogować? Często przez przypadek klikam na wylogowanie, więc może spora część użytkowników też. Co o tym myślicie?

Instrukcja jak to zrobić.

ACP -> Wygląd -> Styl -> Główne szablone -> globalTemplate

Szukamy

<li><a href="{parse url="app=core&module=global&section=login&do=logout&k={$this->member->form_hash}" base="public"}" title='{$this->lang->words['log_out']}'>{$this->lang->words['log_out']}</a></li>

Zamieniamy na

<li><a href="{parse url="app=core&module=global&section=login&do=logout&k={$this->member->form_hash}" base="public"}" title='{$this->lang->words['log_out']}' onclick="return confirm('Czy na pewno chcesz się wylogować?')">{$this->lang->words['log_out']}</a></li>
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nope, zalogowanie się to chwila, a mogą się przez ten komunikat zdarzyć sytuacje że ktoś myśląc że się wylogował pójdzie, zostawiając dostęp do konta każdemu chętnemu w domu, szkole, itp.

Opublikowano

Nope, zalogowanie się to chwila, a mogą się przez ten komunikat zdarzyć sytuacje że ktoś myśląc że się wylogował pójdzie, zostawiając dostęp do konta każdemu chętnemu w domu, szkole, itp.

No jak mu wyskoczy potwierdzenie, to raczej tak tego nie zostawi.

Opublikowano

No jak mu wyskoczy potwierdzenie, to raczej tak tego nie zostawi.

Gorzej jak będzie się śpieszył, kliknie tylko wyloguj, i wyleci z pomieszczenia, lepiej nie ryzykować.

Opublikowano

Każda rzecz niesie ze sobą plusy i minusy. Jednak myślę, że pomysł jest dobry... nie raz spotkałem się z sytuacją, że przez przypadkowe kliknięcie wylogowywało mnie.

Za.

Opublikowano

To może jeszcze dodajmy taką opcje że jak bd chcieli napisać temat to żeby też wyskoczył komunikat czy aby na pewno chcemy napisać temat. Po za tym jeszcze nigdy się nie wylogowałem z mpc przypadkiem. Nie

oDYVDfv.gif
Opublikowano

To może jeszcze dodajmy taką opcje że jak bd chcieli napisać temat to żeby też wyskoczył komunikat czy aby na pewno chcemy napisać temat. Po za tym jeszcze nigdy się nie wylogowałem z mpc przypadkiem. Nie

Co ma piernik do wiatraka?

Opublikowano

A ja na telefonie wiele razy i potrafi być to strasznie irytujące. Tak.
Opublikowano

To że może całe forum zrobimy w jakieś śmieszne komunikaty.

Wyluzuj, jeden komunikat nikomu nie zaszkodzi, jak i nie będzie przeszkadzał.

Opublikowano

Dokładnie tak czasem mam ;/ Wbijam w szkole na mpc, jakiemuś idiocie odbije czy co...

Nie.

Opublikowano

Nie, zalogować się z powrotem to działanie nie zajmujące nawet 20 sekund, a tak jak wyżej ktoś powiedział, śpiesząca się osoba zostawi to tak i mu mogą konto zhackować.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Opublikowano

Jeżeli ktoś przypadkowo kliknął "wyloguj" zamiast "powiadomienia" to jego problem. 

Szczególnie w szkole lub w pracy na szybko do domu leci klika wyloguj i pojawia mu się komunikat a jego nie ma.

Nie

Opublikowano

Nie, zalogować się z powrotem to działanie nie zajmujące nawet 20 sekund, a tak jak wyżej ktoś powiedział, śpiesząca się osoba zostawi to tak i mu mogą konto zhackować.

Jeżeli ktoś przypadkowo kliknął "wyloguj" zamiast "powiadomienia" to jego problem. 

Szczególnie w szkole lub w pracy na szybko do domu leci klika wyloguj i pojawia mu się komunikat a jego nie ma.

Nie

Wszyscy z Minecrafta i nie myślą logicznie.

Kilka argumentów.

1. Zhackować zalogowane konto? No nieźle.

2. Jeżeli komuś zależy na koncie, nie będzie się logował w szkole czy w publicznych kafejkach. Równie dobrze, jeżeli by mu zależało, powinien sprawdzić czy poprawnie się wylogował.

3. Komunikat powinien być właśnie też przestrogą i można być pewnym, że zostałeś pomyślnie wylogowanym.

4. Niektóre przeglądarki zapisują też hasła, np. w szkole, jeżeli ktoś jest nieostrożny, może to tak zostawić i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...