Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niewyraźna czcionka na nowym monitorze

djmati5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W weekend tata przywiózł mi nowy monitor, co prawda niemiecki Telefunken model T22R900 DVB-T, ale lepszy taki full HD od starego Acera 17" 1280x1024.

Problemem było to, że przez weekend miałem go podłączonego przez kabel analogowy VGA i ustawiłem rozdzielczość full HD. Obraz piękny nie był bo czcionka nie była zbyt wyraźna, ale teraz kupiłem i podłączyłem przez HDMI i jest jeszcze gorzej. Większość słów które czytam, to da radę, ale strasznie mało wyraźne są, po zrobieniu screena i przybliżeniu w paincie widać, że jest ok, ale tak normalnie to nie. Nie wiem czy to będzie widać na screenach, mam nadzieję że tak.

Monitor: Telefunken T22R900 DVB-T

Komputer: i5 2500k, karta graficzna Sapphire HD7850, 8GB RAM, zasilacz XFX 550w

Rozdzielczość: Full HD 1920x1080, odświeżanie 60Hz (żadna zmiana nie pomagała).

Jakieś porady co można z tym zrobić? Jeśli czegoś nie napisałem to napiszcie co potrzeba, to dodam jak najszybciej.

Z góry dzięki.

@Linki z innego serwisu, miniatury zmniejszały zdjęcie

http://zapodaj.net/ddef19eb9408b.jpg.html

http://zapodaj.net/4bd70b193ec77.jpg.html
Opublikowano

Niestety, ale to nie to, jak patrze na jakieś wyrazy na tym monitorze, to po chwili mnie oczy bolą, niestety nie wiem co jest tym spowodowane. Mam obok podłączonego tego acera i teraz tutaj piszę, bo oczy tak nie bolą.

A rozdziałke na nim mam 1280x1024. Taki przykład, mam otwarte 3 karty w chrome, na 2 z nich gdyby nie znaczek, nie wiedziałbym co przedstawiają, bo napisy są takie, że to masakra dla oczu. Ciężko to pokazać, ponieważ nawet telefonem zdjęcie próbowałem zrobić, ale tego też tak nie widać.  (spokojnie, wzrok mam dobry. Każdy kto tu przychodzi, mówi że coś strasznie brzydkie napisy, więc 8 osób to potwierdziło ;]

Opublikowano

masz normalne napisy i widoczne  normalnie , litery są za małe w stosunku do rozdzielczości

powiększ sobie czcionkę albo daj mniejszą rozdzielczość i włącz clear type

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...