Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Udyr

sony748

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio sporo gram udyrem w junglii, ale nie wiem który lepszy phoenix czy tiger? Gram sporo phoenixem, tigerem trochę mniej bo wydaje mi sie ze on lepszy na topie, co o tym sadzicie? Jesli można to prosze też o jakis rozsądny build do phoenixa na jungle.

Z góry dziękuję.

Opublikowano

-butki 5

-item junglowy z 500 HP (czy tam 300)

-omen / spirit visage

-spirit visage / omen

To jest core. Poniżej wypisze itemy które można na nim składać

Trinity force daje niezłego kopa do dmg, czasami siadzie kryt

Hydra tylko jak enemy to warzywa, jak zlorzysz go b. Wcześnie to masz bardzo dużą przewagę i ogromny dmg

Botrk dobry item daje AS i lf. Jak tankujesz dmg to uzywasz i uciekasz na e

Banshe core vs Nida, gragas itd

Thornmail jak enemy bije dużo ad

Frozen heart jak potrzebujesz many i arma

Gaunlet trochę dmg slow i armor dobry itemek

Warmog, hapsy z SV dobrze się komponuje

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

Build to sytuacyjnie. Ja zazwyczaj składam jak najszybciej buty piątki i ten item do jungli co daje HP i tenacity.

U mnie to jakoś tak wyglądało

Butki piątki/tabi --> Golem --> Trinity --> Omen --> Spirit Visage a ostatniego nigdy nie składałem bo gra tak długo nie trwała jak grywałem Udyrem.

Opłaca się budować całkiem szybko Trinity dla lepszego powera przy gankach zakładając, że szybko złożymy. 

Opublikowano

Ja buduje buty obniżające slowa ( te buty speeda ) - > Golem - > Sunfire - > Trinity force - > Frozen heart/ew jakies mr- > Zephyr

wszystko leci sytuacyjnie ale jak dla mnie to trinity i zephyr to core na nim

Opublikowano

Maksuje R Q W E.

Build: Tabi z Homeguardem - Ancient Golem - Trinity - Lodowe serce - Zephyr - Maw of Malmortius.

Opublikowano

Tiger Zdecydowanie Lepszy =.= Gdyby ten Phoenix mial AD przeliczniki to MOZE by sie dalo cos ugrac, Tiger zdecydowanie lepszy oraz Udyr pod offtanka ownuje Adc na 2 hity. Kiedys build byl: Lizard Sunfire ( core ) Teraz widze ze ludzie zaczynaja z Trinity...

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Tiger Zdecydowanie Lepszy =.= Gdyby ten Phoenix mial AD przeliczniki to MOZE by sie dalo cos ugrac, Tiger zdecydowanie lepszy oraz Udyr pod offtanka ownuje Adc na 2 hity. Kiedys build byl: Lizard Sunfire ( core ) Teraz widze ze ludzie zaczynaja z Trinity...

Nie pierdol ze z feniksem nic nie ugrasz, bo każdego z nim zejdzie. Trinity +wymaksowany feniks = 200+ dmg magicznego co 3 ataki. Tak więc adc na feniksa na lajcie da się zjechać.

Opublikowano

Udyr pod ap(Feniks) niszczy wszystko. Potrafi ściągnąć adc na 2-3 aa. Mocne ganki przez całą grę.

Nie pamiętam dokładnego buildu, ale napewno był Lich bane, Nashor, Rabadon.
Jak jesteś dobrym udyrem na pewno coś ugrasz :)
Maksujesz R E W

\
Jeżeli jednak wolisz ad to Tiger. Mój standardowy build > Item jungle HP > Mercury > Botrk > Randuin > Spirit Visage > Sunfire/ Iceborn Gauntlet

To jest taki bardziej standardowy, oczywiście budujemy się pod przeciwny team, a nie pod "Build", możesz kombinować.
Maksujesz Q E W.

Tiger jest do zadawania dużego dmg, feniks bardziej do "wspierania", chyba że grasz pod ap :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...