Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo w tibi :(

West Side Tupac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,przedstawie sprawe:Kupilem konto na allegro w grze internetowej Tibia.Konto nie bylo kupione za realne pieniadze,tylko za pieniądze w grze.Nie mam zadnych druków przelewu itp,bo po prostu stało się to w grze,ale postac normalnie przez allegro kupiłem (i złodziejowi przekazalem walute tibijska w grze.).Na dzien dzisiejszy haslo zostale zmienione specjalnym kluczem,którego konta juz nie moge przywrócić.Mam jakies szanse odzyskac te konto ? Czy nic nie wskoram na policji bez druków przelewu itp? icon_sad.gif
Mam tylko rozmowy z gadu-gadu,dodatkowo nie zrobilem tak jak bylo napisane w aukcji i rzucilem zlodziejowi pieniadze na jego "skrzynke w grze" a nie transferem do banku,tak jak bylo napisane w aukcji.

Zdzialam cos? :( Pomocy!

Opublikowano

Szkoda, że cama nie kręciłeś, tak to nie wiem, ale znam przypadki gdzie policja namierzała takich oszustów ;)

sybga.png

Jeśli Ci pomogłem daj Lubię to :)

Opublikowano

A Więc tak dałeś gościowi pieniądze za postać w grze - a to jest zabronione. W Regulaminie Gry jest zasada taka że nie można czerpać korzyści finansowych ze sprzedaży kont to jest po prostu zabronione. 

Po 2 Wiele osób na allegro stosuje taki "trick" jak sprzedaż konta powiedzmy 200lvl za 120-150zł , po czym po tygodniu zmienia passy i dalej gra na tym koncie dlaczego ? Ponieważ sprzedaż konta jest zabroniona i w świetle prawa zawsze postać należy do pierwszego właściciela tzn. (załóżyciela) Policja Ci nic nie da , albo trafisz na uczciwą osobę która na 100% Ci sprzeda postać albo po prostu Cię oszuka jak w tym wypadku. Tutaj nic się nie da zrobić :) Najlepiej grać samemu i do czegoś dojść niż dawać pieniadze hlvl'om którzy albo kupią scrolla albo w coś zainwestują :). PS. Na jednym z popularnych forum TIBII można właśnie poczytać jak to autorzy sprzedają jedną postać po 3-4 razy :) 

Lenovo Y50-70 | I7 -7420HQ | GTX 960 | 8GB | 512SSD 

Potrzebujesz Grafika ? Pisz na priv :) 

Opublikowano

A Więc tak dałeś gościowi pieniądze za postać w grze - a to jest zabronione. W Regulaminie Gry jest zasada taka że nie można czerpać korzyści finansowych ze sprzedaży kont to jest po prostu zabronione. 

Po 2 Wiele osób na allegro stosuje taki "trick" jak sprzedaż konta powiedzmy 200lvl za 120-150zł , po czym po tygodniu zmienia passy i dalej gra na tym koncie dlaczego ? Ponieważ sprzedaż konta jest zabroniona i w świetle prawa zawsze postać należy do pierwszego właściciela tzn. (załóżyciela) Policja Ci nic nie da , albo trafisz na uczciwą osobę która na 100% Ci sprzeda postać albo po prostu Cię oszuka jak w tym wypadku. Tutaj nic się nie da zrobić :) Najlepiej grać samemu i do czegoś dojść niż dawać pieniadze hlvl'om którzy albo kupią scrolla albo w coś zainwestują :). PS. Na jednym z popularnych forum TIBII można właśnie poczytać jak to autorzy sprzedają jedną postać po 3-4 razy :)

Tylko że osoba, która wystawia taką aukcję także łamie regulamin bo nie można wystawiać charów.

Opublikowano

to nalezy wyslac ss jak dajesz pieniadze i rozmowy jezeli ten gosc nie lamal reg. wczesniej to dostanie bana na 31 dni a jezeli lamal to deleted :)

Lenovo Y50-70 | I7 -7420HQ | GTX 960 | 8GB | 512SSD 

Potrzebujesz Grafika ? Pisz na priv :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...