Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z komputerem, svchost.

kubusxDDDD

Pytanie

Opublikowano

Od jakiegoś czasu mam problem z komputerem, mianowicie kiedy go odpalam to pulpit ładuje mi sie chyba z 10 - 15 minut, a jak już się załaduje to i tak zamula jak cholera wszystko. No dobra, niby znalazłem rozwiązanie w procesach komputera. Wyłączyłem svchost.exe w menadżerze zadań, nagle wszystko się pojawiło normalnie, cały pulpit, komputer nie zacina, ale pojawiło się okno z informacją, że komputer zostanie zamknięty, był tam też licznik ile zostało do wyłączenia komputera, to wszedłem w uruchom, wpisałem tam "shutdown -a" no i okno się wyłączyło, ale poprzez wyłączenie tego procesu nie działa mi skype, nie moge przenosić ikonek na pulpicie, nie działą mi odtwarzać muzyki, proszę o pomoc.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

sam nie wiem czemu, zobaczyłem, że jest ich dużo. Powyłączałem kilka i zobaczyłem, że akurat ten proces gdy się wyłączy, pulpit pojawia się. 

Opublikowano

są to procesy systemowe, ich się nie rusza. być może błędy w rejestrze. przy ponownym włączeniu kompa naciśnij ctrl+shift+esc (lewe) i wyłącz proces explorer.exe, jak go nie będzie to włącz go (na górze menedżera zadań kliknij w plik>uruchom)

Opublikowano

Skanowałem, nic nie wykrył.

@Edit
teraz sobie przypomniałem, że jakiś czas temu grzebałem coś w rejestrze, dokładnie w uprawnieniach jakiś. Tylko nie pamiętam teraz po jaki ciul.

Opublikowano

wyłączam po to, żeby komputer "normalnie" działał, bo w trybie awaryjnym nie ma sterowników.

Pobrałem, ale nie wiem jak włączyć skanowanie pełne.

Opublikowano

Moja pomoc kończy się w tym momencie gdyż mogą to być błędy w rejestrze, ja ci z nim nie pomogę ale Picasso z (do moderatora: Jak ci się strona nie podoba to usuń ją z posta ;v) MPCpc.pl ci pomoże. 

tutaj znajdziesz poradniki jak wykonać log FRST i OTL. jak je wykonasz napiszesz temat w dziale "Dział pomocy doraźnej" dołączając do załącznika logi które utworzą ci w/w programy. 

OTL :

http://www.MPCpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogólne-raporty-systemowe/#entry324

FRST :

http://www.MPCpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogólne-raporty-systemowe/#entry119294

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...