Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny serw mangos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc jak napisałem w temacie mam pytanie dot mangosa a dokładnie to dwa a więc

1. Mam iinternet w neostradzie i chciałem znajomemu z gry zaproponować żeby dołączył do gry jednak nie mam dynamicznego ip lecz w zakładac internetu widziałem opcjie dynamiczne dns czy to może byx to ?

2.Jak zrobić własny item

Dzięki za pomoc isorki za ortografiie pisze na telefonie

Opublikowano

1."DNS (ang. Domain Names System ) jest systemem serwerów przechowujących dane na temat adresów domen.

Dzięki istnieniu serwerów DNS, użytkownicy Internetu mogą posługiwać się adresami WWW w postaci łatwej do przyswojenia (złożonymi z liter i cyfr), gdyż DNS "tłumaczy" je na ciąg znaków rozpoznawanych przez sieć komputerową, czyli na ciąg cyfr. Przykładowo, domena nazwa.pl jest "tłumaczona" na 85.128.128.36 ." + do tego musisz odblokować sobie porty. Jeśli ci się nie chce tak kombinować możesz skorzystać z VPN np. Hamachi

2.

"1. Wejdź na WoW-V.com. Stwórz swój item. Zjeżdżasz na dół strony i naciskasz "submit":

2. Wybierz opcję "Download". Wybierasz emu i Rev. Zapisz gdzieś plik .sql

3. Uruchom MySQL na swoim komputerze.

4. Skoro masz już plik. sql musisz go "włożyć" jakoś do bazy....Przypuszczam, że już zainstalowałeś Navicat'a.

Jeżeli jeszcze nie nie stworzyłeś połączenia do swojego serwera przeczytaj tą część.

Jeżeli natomiast już nawiązałeś połączenie ze swoim serwerem możesz to ominąć.

Zacznijmy:

- Otwórz Navicat'a

- Kliknij na Connection

Teraz wypełnij pola:

Connection Name: Nazwa połączenia. Daj np "mój serwer"

Host name/IP address: localhost

Port: Nie zmieniaj

User name: Nazwa użytkownika bazy MySQL

Password: Hasło do bazy MySQL

- Kliknij na Test Connection. Jeżeli będzie "success" to znaczy, że Navicat prawidłowo się połączył. Jeżeli się nie połączył prawidłowo to sam myśl czemu

5. Teraz Kliknij na bazę "world". Ok powinna się "zaświecić" na zielono, co oznacza, że połączyłeś się z nią.

6. Kliknij ppm na "world"-->Execute Batch file-->znajdź i wybierz swój item, który wcześniej stworzyłeś.

7. Kliknij na Start. Powinno się wgrać bez żadnego error'a.

8. Przeładuj tabelę "items"

To wszystko. W grze dodaj sobie swój item;)"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

siemka wszystkim 

szukam ludzi do gry 
wymagania
- minimum 15 lat 
- znajomość podstaw 
mam własną gildie i własnego ts 
skype Mastyfink
na freak wow info priv
fajny server i fajna atmosfera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...