Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Freeze w serii Battlefield

MuthaphukkinG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam was, przedstawię wam mój problem:
otóż polega on na tym, że grając powiedzmy w BF3 na multi po jakimś okresie czasu (15-30min) freezuje mi kompa. nic nie mogę zrobić, dźwięk i obraz zbugowany, komputer nie reaguje na nic prócz reseta (uwaga - nie mam bluescreena nie ważne ile bym tak kompa zostawił). pomogło w tym... wyłączenie karty dźwiękowej. mój procek może nie ogarnia dźwięku, idk... no ale działał.
potem postanowiłem sprawdzić to na innej części BF gdyż mam dosyć starego kompa do grania. celem padł BFP4F. dokładnie to samo co w "trójce".
ostatnio postanowiłem odkopać z szafy klasyk serii BF, czyli Battlefield 2 (który jak dotychczas nie sprawiał mi najmniejszych problemów) oczywiście jest o oryginał. i o ile grając na single bądź z kimś przez lana to jakoś idzie, to wystarczy że wejdę na serwer i wywala mnie po ok. pół godziny grania. serwery nie są jakieś ekstremalnie duże, gram zazwyczaj na 30-40 os. maks gdyż nie lubię większej zadymy. no i teraz pytanie do was - czym to jest spowodowane? nie próbowałem wyłączać karty dźwiękowej w BF2 (lecz zaraz to zrobię) no ale kurde, lipa trochę grać w taką grę bez dźwięku, bo wiadomo, wpływa to jednak na grę ;/ gra jest z 2005 roku, powinnienem dać z nią radę na lajcie... 30fps minimum na najwyższych ustawieniach wszystko świetnie chodzi ale freeze dalej są. proszę o pomoc, problem dosyć uciążliwy ;x

kilka informacji:
-wszystkie gry są oryginalne, spatchowane do najnowszej wersji
-karta dźwiękowa to zintegrowana z płytą główną Realtek HD Audio
-config kompa: GT430, Intel Pentinum D 2x2.80 GHz, zasilacz 500W OCZ COREXSTREAM, płyta główna Gigabyte GA8i945gzme-rh, ram 3GB, dysk twardy firmy WDC coś tam 1TB (myślę że to znaczenia nie ma akurat), OS to Win7 64 bit (też dostałem radę że to wina 64bit i 3gb ramu, w razie czego mogę zainstalować wersję 32bit lub ew. XP do sprawdzenia, jeżeli ma to sens)
-temperatury podzespołów itd. podczas gry w normie
-w innych grach nie występuje ten problem, tylko i wyłącznie w BF

Opublikowano

Wątpię, że to ram, bo mi na starym kompie z 2GB ram BF3 chodził 'bez' problemu co dopiero P4F.. Może karta jest uszkodzona..?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...