Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie o Htc 8s ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie polecam bo ma tylko 4GB wbudowanej pamięci. Niby od wersji WP8.1 która wyjdzie w okolicach wakacji będzie możliwość instalowania na karcie ale ten telefon jest po prostu słaby... .

Lepiej kupić telefon od samego Microsoftu ;) czyli Nokia, jej dział mobilny to teraz microsoft i ona ma i tak od samego początku najlepsze wsparcie w postaci dodatkowych funkcji i aplikacji, o których w htc możesz tylko pomarzyć.

Tylko Nokia Lumia.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Twój jedyny argument to najlepsze wsparcie w postaci dodatkowych funkcji i aplikacji... No tak, Lumię mają darmową nawigacje, wow. Trzeba szybko biec do sklepu bo wykupią. WP 8S by HTC to dobry wybór. Jest o wiele ładniejszy od Lumii i tańszy.

Opublikowano

Musisz wybrać HTC 8S i Lumia 520 to prawie te same telefony , różnią się wyglądem ale HTC ma 4GB a to bardzo mało, za to Lumia nie ma lampy błyskowej . Cenowo wiele się nie różnią , kosztują ok. 400-500 zł

Opublikowano

Twój jedyny argument to najlepsze wsparcie w postaci dodatkowych funkcji i aplikacji... No tak, Lumię mają darmową nawigacje, wow. Trzeba szybko biec do sklepu bo wykupią. WP 8S by HTC to dobry wybór. Jest o wiele ładniejszy od Lumii i tańszy.

Widzę, że zrobiłeś to co masz napisane w sygnaturce... 

HTC traktuje WP nijak po prostu go olewa nie interesuje się nim, zrobił to co musiał zrobić i tyle Nokia non stop wydaje aktualizację dodaje nowe funkcje do samego telefonu a nie tylko nawigację jak to napisałeś ;)   Gdyby HTC 8s miał te 8GB to był by całkiem spoko ale on ma TYLKO 4GB system zajmuje około 2GB może trochę więcej i co parę gier appek i koniec.....  Dlatego nawet nie polecam patrzeć na niego bo potem będzie ból dupy jak u większości po jego zakupie.

Windows Phone = Nokia i nic innego w tym momencie.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Dziękuje pięknie za odpowiedzi ,każda opinia jest ważna ;)

Mam pytanko jeszcze,nie mogę zainstalować gier,które np. zajmują 200MB ,pobiorę już wszystko ładnie i gdy się instaluje wyskakuje mi jakieś powiadomienie. Też tak macie ?

Opublikowano

Widzę, że zrobiłeś to co masz napisane w sygnaturce... 

HTC traktuje WP nijak po prostu go olewa nie interesuje się nim, zrobił to co musiał zrobić i tyle Nokia non stop wydaje aktualizację dodaje nowe funkcje do samego telefonu a nie tylko nawigację jak to napisałeś ;)   Gdyby HTC 8S miał te 8GB to był by całkiem spoko ale on ma TYLKO 4GB system zajmuje około 2GB może trochę więcej i co parę gier appek i koniec.....  Dlatego nawet nie polecam patrzeć na niego bo potem będzie ból dupy jak u większości po jego zakupie.

Windows Phone = Nokia i nic innego w tym momencie.

Heh, jaki ty śmieszny. Z tego co widzę to rzucasz słowa na wiatr. HTC olewa WP? Lumia dodaje nowe funkcje? Proszę podaj mi jakieś uzasadnienie tego. Niby jakie funkcje ma Lumia jakich nie ma HTC 8 S?

Opublikowano

Heh, jaki ty śmieszny. Z tego co widzę to rzucasz słowa na wiatr. HTC olewa WP? Lumia dodaje nowe funkcje? Proszę podaj mi jakieś uzasadnienie tego. Niby jakie funkcje ma Lumia jakich nie ma HTC 8 S?

Glance screen

Powiadomienia na ekranie blokady

double tap to wake

Czytelność w słońcu

Możliwość konfiguracji kolorów ekranu

Działanie dotyku w rękawiczkach 

Filtr połączeń + smsów'

Podgląd godziny peek

tryb nocny godziny 

Aplikacje:

Foldery

Here city lens

here drive

here maps

Nokia Beamer

Nokia Camera

Nokia kinograf

Nokia Kreatywne studio

Nokia panorama

nokia play to

nokia refocus

Nokia storyteller

nokia video trimmer

Wymieniłem tylko te które mam na telefonie nie chciało mi się więcej szukać... już nawet o takiej liczbie aplikacji na htc8s możesz zapomnieć bo nie wejdzie tyle ile nokia ma samych swoich aplikacji ;)

I jeszcze parę gier, które są na wyłączność nokii ale nie będę tego wszystkiego wymieniać.

Co ma HTC a czego nie ma nokia

Beats Audio i tyle...  W system wbudowany jest equalizer który ma funkcję dźwięku dolby digital.

PS: Mam wrażenie, że nie wiesz z kim rozmawiasz ;) Jakbyś się obijał w świecie WP to byś wiedział. Pozdrawiam Kamil ;)

@ EDIT:  Dzisiaj doszła funkcja wyłączania wibracji przycisków... Właśnie widać jak htc aż pali się do Windows Phone ;)

Opublikowano

Mówisz ogólnie o Lumiach, ja mówię o HTC 8 S. Trochę to żałosne.

Sam jesteś żałosny bo widzisz, że przegrałeś. Zobacz co napisałeś  "Niby jakie funkcje ma Lumia jakich nie ma HTC 8 S?"  

To ci napisałem, nie napisałeś....  Jakie funkcje ma nokia lumia 520 tylko napisałeś Lumie a lumie mają właśnie takie funkcje czasami któraś czegoś nie ma ale przeważnie 99% mają te wszystkie funkcje..  

Trudno no zdarza się że nie ma się racji to trzeba uderzyć się w pierś i przyznać rację a nie iść w zaparte i wymyślać jakieś niestworzone rzeczy że niby źle odpisałem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zakupiłem dziś htc 8s, i śmiga jak marzenie. Fajny, lekki telefonik dla niewymagających ;)

btw. Nie można instalować apek na karcie sd? :O

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Zakupiłem dziś htc 8S, i śmiga jak marzenie. Fajny, lekki telefonik dla niewymagających ;)

btw. Nie można instalować apek na karcie sd? :O

Aktualizacja WP8.1 to umożliwi.... 

Dla developerów będzie w kwietniu dla reszty w wakacje.... 

PS; każdy może przystąpić do programu dla developerów i dostać update wcześniej ;)

Opublikowano

Pamiętajmy, że to one upiększają i ułatwiają korzystanie z telefonu.

Moim zdaniem Lumia jest wykonana lepiej, ale nie ma fleszu. Osobiście wziąłbym Nokię, HTC dla mnie to tandeta, lecz jest to moja subiektywna opinia.

1377531174-U173186.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...