Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Eliminacje] 24 vs 47

Rain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1392381074-U945952.png

Pomiędzy nr.: 24 vs 47

Tematyka: Ojczyzna

Termin oddania prac, do: 19.02

Głosowanie do: -

Opublikowano

Praca uczestnika nr 47:

Tylko jedna jedyna na całym świecie

Unikalna chociaż tak mało znacząca w wrzechświecie 
Moja Polska bo o niej tutaj mowa 
Od P do A #Patriota musisz ziomek to skapować 
Zakłamany rząd, jebać aktywistów  
Kurwy i złodzieje, robią z Polski śmiechowisko
Gospodarka narodowa leży, ktoś ma pusty mózg 
Wiele obiecuje, mało robi #Donald Tusk
Biało - czerwone barwy zawsze w moim sercu 
Jestem Patriotą, jestem za Polską, 
I w tym ziom nie znajdziesz kresu 
Nie żaden Rusek, nie żaden Włoch
Zawsze na górze i zawsze daleko #Kamil Stoch
Polski rząd to poważny bład
Więc "Pora na zmiany" bo "Nie chce wyjeżdzać stad"

Praca uczestnika nr 24:
Och, nasza kochana i piękna ojczyzno,
moja własna staropolszczyzno,
dziś zwracam się do Ciebie, jako posłaniec,
nie jako budowlaniec.
Patriotą bycie w naszym świecie,
jest jak w marnej ankiecie.
Częstsze spory w Twoim kraju,
według takiego o to zwyczaju,
kończą się coraz większym złem,
które ja dzisiaj sprawdzałem:
Historia, religia i stare czasy,
wszystko to upada, jako nasze wypalane lasy.
I ja, do szkoły w tym momencie chodzący,
zauważam to wszystko, głowę bandażujący.
Era naszej wspaniałej polski, błyskawicznie przemija,
niczym nasza polna żmija.
Opublikowano

Numer na 47 lepiej wszystko ułożone

Po za tym to dowaliło:

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Tylko jedna jedyna na całym świecie

Unikalna chociaż tak mało znacząca w wrzechświecie 
Moja Polska bo o niej tutaj mowa 
Od P do A #Patriota musisz ziomek to skapować 
Zakłamany rząd, jebać aktywistów  
Kurwy i złodzieje, robią z Polski śmiechowisko
Biało - czerwone barwy zawsze w moim sercu 
Jestem Patriotą, jestem za Polską, 
I w tym ziom nie znajdziesz kresu 
Nie żaden Rusek, nie żaden Włoch
Zawsze na górze i zawsze daleko #Kamil Stoch
Polski rząd to poważny bład
Więc "Pora na zmiany" bo "Nie chce wyjeżdzać stad"
Jak można mówić o patriotyzmie jednocześnie używając takich słów w tekście, który ma mówić o miłości do kraju? To jakieś nieporozumienie, nie wiem jakim trafem ktoś taki bierze w ogóle udział w konkursie o tematyce takiej a nie innej (wiem, że temat odgórnie ustalany, jednak gdybym nie potrafiła uszanować dziedzictwa narodowego po prostu bym zrezygnowała).
Poza tym jak można wypowiadać się na temat polskiego rządu wymieniając tylko prezesa RM, o którego działalności wie się tyle co z mediów? :-D Jestem apolityczna a lepiej zdaję sobie sprawę z tego, co dzieje się w kraju, i to z własnych obserwacji, a nie kierując się zdaniem gimbusa TUSK ZŁODZIEJ!
No, reasumując, tekst nie ma nic wspólnego z patriotyzmem.

Za to tekst użytkownika nr. 24... Miodzio :-)
Pozdrawiam cieplutko, myślcie ludzie.
[nie znam się  to się wypowiem]

Qui est le prochain?

Opublikowano

Jak można mówić o patriotyzmie jednocześnie używając takich słów w tekście, który ma mówić o miłości do kraju? To jakieś nieporozumienie, nie wiem jakim trafem ktoś taki bierze w ogóle udział w konkursie o tematyce takiej a nie innej (wiem, że temat odgórnie ustalany, jednak gdybym nie potrafiła uszanować dziedzictwa narodowego po prostu bym zrezygnowała).

Poza tym jak można wypowiadać się na temat polskiego rządu wymieniając tylko prezesa RM, o którego działalności wie się tyle co z mediów? :-D Jestem apolityczna a lepiej zdaję sobie sprawę z tego, co dzieje się w kraju, i to z własnych obserwacji, a nie kierując się zdaniem gimbusa TUSK ZŁODZIEJ!

No, reasumując, tekst nie ma nic wspólnego z patriotyzmem.

Za to tekst użytkownika nr. 24... Miodzio :-)

Pozdrawiam cieplutko, myślcie ludzie.

[nie znam się  to się wypowiem]

Napomknę tylko tyle, że skoro jesteś apolityczna, to nie powinnaś raczej oceniać sytuacji politycznej po własnej obserwacji. Akurat dużo czytam o wszelkich aferach, lewych aferach, ustawach, które wchodzą w życie po cichu i ogólnie o tym co się z naszym krajem dzieje i "TUSK ZŁODZIEJ" jest jak najbardziej na miejscu. Oczywiście gimbusy to gimbusy, krzyczą, bo wszyscy tak robią ;-).

Co do tekstu to nie trzeba szanować rządu, żeby być patriotą. Naród wybiera władzę, ale nie każdy musi się z tą władzą zgadać i ją akceptować. To dwie różne bajki.

Wydaje mi się, że zamysł konkursu jest raczej rapowy i zwrotka numer 47 bardziej mi w te ramy wpada niż druga, więc mój głos idzie na 47. Mam nadzieję, że wyjaśniłem dlaczego. ;)

PS. Queridith - Nie wdawajmy się w dyskusje tutaj, jak jakieś wątliwości to PW.

PPS. Zapewne nie ma enterów w moim poście (Używam Proxy), więc wybaczcie niechlujność.

Opublikowano

Zdecydowanie 47
Opublikowano

Głos na 24. Może to i nie tekst pod rap, ale ma coś w sobie. Napisane w sumie poprawnie jako wiersz, rozpoczyna się apostrofą i ogólnie jest dobrze, aczkolwiek w przedostatniej linijcę powinno być "Polski". 47 napisana cholernie na siłę i gdyby nie te hasztagi, to nie dostał byś żadnego głosu. Jedyną dobrą parą wersów jest ta co napisał noroxor. Jak początek się trzyma, to reszta leży. Zresztą zgadzam się po części z Queridith'em. Moim zdaniem "Ojczyzna" nie jest równoznaczna z "Polską". Tzn. w takim sensie, że jeśli mowa o Ojczyźnie, to trzeba zakładać, że jest się patriotą, wierzy w swój kraj i zawsze się go wspiera. Natomiast jeśli miałby to być tekst opisujący Polskę, jako kraj, w którym się żyję tak, a nie inaczej, to twoja praca nie była by taka zła.

Mogłem napisać coś niejasno i do wszystkich tych, którzy odbiorą to źle, informuję, że nie miałem nic złego na myśli i nie chce się wplątać w niepotrzebną kłótnie. Trzeba wiedzieć czym jest Ojczyzna, bo moim zdaniem 47 w swoim tekście tylko "nawrzucał" na Polskę i nie przekazał nic wartościowego.

Opublikowano

Głos oddaję panu spod 47, tekst rozjechał.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...