Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gragas - No 1 Assasino

ArcaniA2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
k0fsyg.png

Poradnik do Gragasa

by UberPony.

----------Spis Treści----------

1. Opis postaci.

2. Plusy i minusy.

3. Skille.

4. Runy.

5. Masteries.

6. Build.

7. Fazy gry.

8. Kontry.

9. Moje staty Gragasem.

1. Opis postaci.

Gragas jest tankowatym melee assasinem z mobilnością i sustainem, w skrócie OP pijakiem. Gra się nim bardzo przyjemnie, nie nudzi się zbyt szybko - jeśli szukasz postaci na dłużej, Gragas jest dla Ciebie. Historii nie będę kopiował, bo to nie ma sensu, tutaj jest oryginalny link - http://gameinfo.eune.leagueoflegends.com/pl/game-info/champions/gragas/#champion-lore

2. Plusy i minusy.

Plusy:

-tons of dmg,

-uniwersalny (mid, top, jungle),

-mobilny,

-dobry w każdej fazie gry,

-2 CC,

-tankowaty (W),

-sustain dzięki pasywce i W.

Minusy:

-melee,

-straszne problemy z maną, potrzebuje szybkiego kieliszka/blue,

-jest parę kontr.

3. Skille.

21ajln5.jpg

Pasyw: Happy hour - przy każdym użyciu umiejętności Gragas regeneruje 2% swojego całkowitego HP przez 4 sekundy.

Opis: nasz sustain, szczególnie przydatny na Gragasie pod tanka (choć nie próbowałem).

659zjl.jpg

Q: Barrel Roll - Gragas rzuca beczkę, która wybucha po 5 sekundach (lub manualnie poprzez ponowne naciśnięcie Q), zadając obrażenia magiczne i zmniejszając szybkość ataku wroga.

Opis: po nerfie zasięgu nadal jest dobre, bije monstrualny damage i w dodatku slowuje AS. Zazwyczaj masujemy jako pierwsze.

CD: 11/10/9/8/7

Obrażenia: 85/135/185/235/285 (+90% AP)

Zasięg: 950

b4zqq1.jpg

W: Drunken Rage - Gragas pije przez sekundę, natychmiastowo przywracając manę. Jeśli wypije do końca, dostaje jej jeszcze więcej, zmniejsza zadawane jemu obrażenia i zwiększa swoje AD przez 20 sekund. Opis: używamy kiedy tylko możemy, nic nie kosztuje, a daje dużo. Rzadko maksowane pierwsze.

Przywrócona mana (całkowicie): 30/45/60/75/90

Bonus AD: 30/40/50/60/70

Redukcja obrażeń w %: 10/12/14/16/18

CD: 25

30s7xp1.jpg

E: Body slam - Gragas szarżuje w przód, zadając obrażenia magiczne, i spowalniając wrogów o 35% na 2,5s. Jeśli trafi, CD jest zmniejszone o połowę. 

Opis: coś świetnego, ma dobry zasięg i możemy przeskakiwać przez ściany. Można maksować pierwsze, ale sami musimy wiedzieć kiedy.

Obrażenia: 80/120/160/200/240 (+50% AP) (+66% AD)

fk9s0i.jpg

R: Explosive Cask - Gragas rzuca beczkę, która zadaje magiczne obrażenia (w polu o średnicy 400 jednostek) i odrzuca przeciwników.

Opis: bije ogromny dmg i w dodatku odrzuca. Sieje spustoszenie w TF, szczególnie jeśli dobrze trafimy w jakiegoś papiera (tak, aby wbił w  nasz team). Osobiście wolę z tego zabijać, niż ryzykować spudłowanie/flasha podczas próby przerzucenia adc do mojego teamu/inicjacji. Gragas bez ulta jest mało użyteczny w TF, więc trzeba zawsze czekać na dobry moment. 

Odrzucenie: 600

Obrażenia: 200/325/450 (+100% AP)

CD: 100/90/80

Rozdawanie skilli:

a) standard: R Q W E

B) full damage: R Q E W

c) sytuacyjne (zrobiłem tak na SIngeda na midzie): R E Q W

4. Runy.

2zpuj5v.jpg

Ja takich używam, pasują mi najbardziej. Seal'e na resy można zamienić na te z armorem (ja mam dwie strony armor i resy). Penetracja da nam większy dmg w early i w late, szczególnie jeśli zraszujemy całe butki.

5. Masterki.

2ztghw4.png

Nie bierzemy 21/0/9, bo będziemy zbyt papierowi. Są to moje standardowe masterki pod grubego.

6. Build.

Must have:

ilc208.png14ie8hc.png2nqtqu1.png

an243m.pngrhlr2u.png

I ostatni item sytuacyjny jakiś, ja najczęściej biorę void staffa, chyba że nie budują resistów, wtedy np. rylai. Jeśli chcesz mieć jakąś większość tankowatość, możesz kupić Rylai'a lub RoD'a.

Taki build da nam wszystko co potrzebne - damage, cd, manę i wytrzymałość.

7. Fazy gry.

Start -  nie pomagamy junglerowi, chronimy tylko przed invadem, potem idziemy szybko na linię i zabijamy jednego melee minionka (napieprzamy go, nie lasthitujemy). Zaczynasz z czym chcesz. Później farmimy już normalnie. Da nam to przewagę w lvl, a jeśli an midzie jest taka Lux, możemy ją spokojnie zabić na 2 lv - Q, czekamy, E+Q+Ignite. Po pierwszym powrocie kupujemy kieliszek, pushujemy mida i lecimy na bota/topa.

Mid game - jeśli dalej stoimy na linii, jedziemy super agresywnie (chyba że gramy na kontrę). Pomagamy drużynie robić drake'i itp. Nic ciekawego.

TF/Late - kolega tank inicjuje, a ty wywalasz full combo w jakiegoś papiera z dmg (adc/apc). Potem po kolei dobijasz wszystkich z Q i E. Możesz również zainicjować ultem w przeciwnego adc, a potem zabijesz go z drużyną.

8. Kontry.

Gragasa kontruje:

35bdwsx.jpg

Staramy się zjechać ją przed 6, najlepiej poczekać aż Q zużyje na minionka. NIGDY nie wbijaj się w nią, gdy masz jej Q na sobie.

nfioud.jpg

Nic mu nie możemy zrobić, jeśli się wbijemy, dostajemy od razu silence,a  jeśli ma 6 i dfg - jedno jego combo/gank i po nas.

2r3k1uf.jpg

Będzie miał trochę ciężko z maną, ale poza tym nas rozwali. Jest bardzo mobilny, obniża heal'a i bije dmg z dupy.

am8wma.png

Może zblokować nasze Q i R, w dodatku będzie latał po całej linii tym cholernym E.

2ue4r3b.jpg

Zaspamuje nas na śmierć.

i3hute.png

Farma będzie prawie niemożliwa, a jego shield powoduje, że wymiany nie mają sensu (dla nas).

9. Moje staty grubym.

Grałem nim jeszcze zanim był "modny". W 3 sezonie słabo mi nim szło na rankedach, bo tak dobrze go nie ogarniałem, grywałem raczej normale. W tym już idzie trochę lepiej:

Opublikowano

Wszystko ładnie schludnie pięknie. 

Dodaj jeszcze wzmiankę o tym jak rozdawać skile i jak z jungle o niego.

Opublikowano

I tak to jest jak ludzie nie graja postacią i robią poradnik. Maksowanie - standart Q>W>E .. wytłumacz mi po co tak maksować na łatwą linie ? Dodatkowo czemu nie możemy brać 21/0/9 ? Czemu musimy mieć Objęcie skoro jesteśmy zasięgowi oraz rabaddon 2 więcej daje ? Niebieskie runy dałbym full magic resist.

Opublikowano

I tak to jest jak ludzie nie graja postacią i robią poradnik. Maksowanie - standart Q>W>E .. wytłumacz mi po co tak maksować ? To, że na LCS tak maksowali to nie jest argument. Dodatkowo czemu nie bierzemy 21/0/9 ?  

Jakbyś zobaczył mój lolking (do którego dałem link), wiedziałbyś że gram Gragasem. Maksujemy Q W E dla sustainu, poza tym jeśli komuś nie pasuje, dałem również inne opcje. Nie bierzemy 21/0/9 bo jesteśmy melee, co również napisałem. 

Pozdro & poćwicz.

Opublikowano

Morde i Ziggs kontrą na gragasa? Wyjdź.

Ziggs jest tak papierowy że E>Q i nie ma połowy hp. Dodatkowo możemy unikać jego ulta/Q/uciec z E dzięki E grubego. No i mamy hp regen na pasywce. 

Morde co z tego że ma tarcze... masz problem z walnięciem melee postaci z AA? 

Runki bez armoru, a co jak ci się trafi zed/yasuo na midzie? 

5/10.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Wiesz co jest złe ? Wmawianie komuś co jest złe a co dobre. Dlaczego nie wstawisz specjalek 21/0/9 skoro bardzo dużo osób tak robi i wcale nie są złe. Dodatkowo grajac na Karthusa będziesz maksować W ? Dodatkowo mogłeś dać dwie strony run, gdyż jak ktoś ma AP esencje to wystarczy. Czemu piszesz do mnie poćwicz skoro ja mam nim rozegrane 300 gier ? Na rankedach bardzo mało, gdyż rankedów nie gram po utracie konta, więc nie pisz poćwicz. Jesteś silver to tym bardziej. Ja też mam cztery rozegrane gry Gragasem i wygrane w silverze.

Morde - farma niemożliwa. Zgadzam się, bo nasze Q nie jest zasięgowe.

Opublikowano

Morde i Ziggs kontrą na gragasa? Wyjdź.

Ziggs jest tak papierowy że E>Q i nie ma połowy hp. Dodatkowo możemy unikać jego ulta/Q/uciec z E dzięki E grubego. No i mamy hp regen na pasywce. 

Morde co z tego że ma tarcze... masz problem z walnięciem melee postaci z AA? 

Runki bez armoru, a co jak ci się trafi zed/yasuo na midzie? 

5/10.

Po pierwsze, pamiętaj że mówimy o dobrym Ziggsie. Inicjujesz się w Ziggsa, a on walnie W pod nogi odrzucając bezpiecznie siebie i ciebie w przeciwne strony. Potem dalej będzie cię spamował. Jeśli będziesz unikał jego Q za pomocą E, wystawisz się na ganki i stracisz szybko manę. Co do runek napisałem przecież, że te seal'e można dać na armor. 

Wiesz co jest złe ? Wmawianie komuś co jest złe a co dobre. Dlaczego nie wstawisz specjalek 21/0/9 skoro bardzo dużo osób tak robi i wcale nie są złe. Dodatkowo grajac na Karthusa będziesz maksować W ? Dodatkowo mogłeś dać dwie strony run, gdyż jak ktoś ma AP esencje to wystarczy. Czemu piszesz do mnie poćwicz skoro ja mam nim rozegrane 300 gier ? Na rankedach bardzo mało, gdyż rankedów nie gram po utracie konta, więc nie pisz poćwicz. Jesteś silver to tym bardziej. Ja też mam cztery rozegrane gry Gragasem i wygrane w silverze.

Morde - farma niemożliwa. Zgadzam się, bo nasze Q nie jest zasięgowe.

Udowodnij, że masz nim tyle przegrane. Nie możesz? Szkoda, a nie próbuj wciskać kitu taką żałosną wymówką jak "ukradli mi konto". Co z tego że jestem silver? Jeśli oceniasz ludzi po dywizji/lidze, to sprawdź galerię Vanosh'a i zobacz czym się różni platyna od srebra.

Co do tematu: nie obchodzi mnie jak ludzie robią, czym grają na lcs itp. Ja tak robię i z doświadczenia wiem, że jest to najlepsze rozwiązanie. 36 HP z masterek + 60/100 z dorana (można zacząć z tarczą) daje nam +96/136 HP na star, dzięki czemu możemy wytrzymać wczesny poke i przede wszystkim - nawet 36 HP to jest już dużo, i nieraz lądowałem poniżej tych 36 HP, np. na gankach. Ta masterka może uratować ci życie, ale nie - lepiej wziąć bezużyteczny mana regen, który i tak nic nie zmieni i movement speed, tylko po to żeby dojść do masterki an redukcję CD summoner spelli, która też tak dużo nie daje. Chcesz, to sobie rób inne masterki, nie ma problemu, ale uszanuj też moje zdanie - używam takich, bo uważam je za lepsze i tyle.

Co do twojego ostatniego zdania - farmiąc z Q stracisz całą manę po 3/4 beczkach. Wbijesz się w mordekaisera, a on ci walnie Q, E, zdobędzie ogromną tarczę, a ty będziesz musiał cofać, bo zostaniesz po tym z 20hp. Oj, przepraszam, zginiesz bo nie weźmiesz masterki na 36hp.

I jeszcze jedno - nie robi się spacji przed znakiem zapytania. Wracaj do metina.

Nie mam zamiaru więcej odpowiadać na twoje posty, chcesz kłótni - PW.

Opublikowano

Zacząłem właśnie zbierać na Gragasa i zastanawialo mnie, czy Liandry nie byłby dobrym pomysłem. Te 15 pkt. Przebicia mogło by się w sumie przydać : ) Ładny poradnik. Ją ogólnie 21/0/9 na żadnej postaci nie daję x_X

Opublikowano

Pierdoolenie o counter pickach,gragas na wszystko ustoi 

Masterki tylko 21/0/9 void staff to nie item sytuacyjny trzeba bo kupowac po kieliszku i rabadonie poniewaz teraz jest meta tankow

Opublikowano

Moja opinia na temat tego poradnika,którego nawet dokładnie nie przeczytałem będzie słaba. Dlaczego? Pisząc poradnik przekazujesz swoją wiedzę,żeby mieć jakąś wiedzę trzeba mieć spore doświadczenie,a przynajmnie tak jest w tej grze,także mająć kilkanaście gier rankingowych Gragasem udostępniając ludziom swój poradnik jedyne co to się ośmieszasz niepotrzebnie.Zagraj tym championem takich rankedów 200 i napisz poradnik. Ja sam lee sinem rozegranych mam około dwustu gier rankingowych i poradnika nie napiszę,dlaczego? Bo są lepsi.

Także szkoda,że poradnik się nie przyda ludziom.

Opublikowano

Moja opinia na temat tego poradnika,którego nawet dokładnie nie przeczytałem będzie słaba. Dlaczego? Pisząc poradnik przekazujesz swoją wiedzę,żeby mieć jakąś wiedzę trzeba mieć spore doświadczenie,a przynajmnie tak jest w tej grze,także mająć kilkanaście gier rankingowych Gragasem udostępniając ludziom swój poradnik jedyne co to się ośmieszasz niepotrzebnie.Zagraj tym championem takich rankedów 200 i napisz poradnik. Ja sam lee sinem rozegranych mam około dwustu gier rankingowych i poradnika nie napiszę,dlaczego? Bo są lepsi.

Czyli że mój poradnik jest do dupy, bo mam rozegranych mało gier? Nie przeczytałeś go nawet (do czego sam się przyznałeś), a go oceniasz. Jeśli ktoś tu się ośmiesza, to raczej nie ja.

Poza tym, po przecinku i kropce stawia się spację, a Lee Sin pisze się z dużej, bo to imię.

Zacząłem właśnie zbierać na Gragasa i zastanawialo mnie, czy Liandry nie byłby dobrym pomysłem. Te 15 pkt. Przebicia mogło by się w sumie przydać : ) Ładny poradnik. Ją ogólnie 21/0/9 na żadnej postaci nie daję x_X

Raczej nie, użyteczna z tego będzie tylko penetracja, reszta useless, bo Gragas ma zabijać na combo, nie chodzi o poke.

Opublikowano

Udowodnij, że masz nim tyle przegrane. Nie możesz? Szkoda, a nie próbuj wciskać kitu taką żałosną wymówką jak "ukradli mi konto". Co z tego że jestem silver? Jeśli oceniasz ludzi po dywizji/lidze, to sprawdź galerię Vanosh'a i zobacz czym się różni platyna od srebra.

Co do tematu: nie obchodzi mnie jak ludzie robią, czym grają na lcs itp. Ja tak robię i z doświadczenia wiem, że jest to najlepsze rozwiązanie. 36 HP z masterek + 60/100 z dorana (można zacząć z tarczą) daje nam +96/136 HP na star, dzięki czemu możemy wytrzymać wczesny poke i przede wszystkim - nawet 36 HP to jest już dużo, i nieraz lądowałem poniżej tych 36 HP, np. na gankach. Ta masterka może uratować ci życie, ale nie - lepiej wziąć bezużyteczny mana regen, który i tak nic nie zmieni i movement speed, tylko po to żeby dojść do masterki an redukcję CD summoner spelli, która też tak dużo nie daje. Chcesz, to sobie rób inne masterki, nie ma problemu, ale uszanuj też moje zdanie - używam takich, bo uważam je za lepsze i tyle.

Co do twojego ostatniego zdania - farmiąc z Q stracisz całą manę po 3/4 beczkach. Wbijesz się w mordekaisera, a on ci walnie Q, E, zdobędzie ogromną tarczę, a ty będziesz musiał cofać, bo zostaniesz po tym z 20hp. Oj, przepraszam, zginiesz bo nie weźmiesz masterki na 36hp.

I jeszcze jedno - nie robi się spacji przed znakiem zapytania. Wracaj do metina.

Nie mam zamiaru więcej odpowiadać na twoje posty, chcesz kłótni - PW.

To, że mam nim dużo gier rozegranych świadczą moje częste posty dotyczące Gragasa. Niecały rok temu napisałem poradnik, jednak wiem, że mało było nim opisane oprócz matchups. Zacznijmy od tego, że nie napisałeś, że to jest Gragas budowany przez ciebie, więc czepiam się niektórych rzeczy. Gdybyś napisał, że ty/ktoś tak buduje to spoko. Jeżeli gdzieś się to znajduje to sorry. Ja mam esencje pod MS, gdyż lepiej mi się tak gra - jednak w poradniku dodałbym, że ja tak gram aby  nie wprowadzać ludzi w bład. Jeżeli chodzi o specjalki to wiadomo, że każdy gra inaczej - chciałem byś dodał też 2 wersję, gdyż dla niektórych Movement S oraz lepsze potiony są cenniejsze niż hp. Dodatkowo jest minus "jest parę kontr", a prawie każda postać ma kontry. Złe użycie R nie jest minusem ? Kontry są tak opisane jakby się nie dało przeciwnko nimi grać.. opisałbyś jak grać na nich.

Nie znasz największego minusa Mordekaisera.. wystarczy gank w early i można go łyknąć, gdyż bez hextecha jest słaby.Słowo "niemożliwy" nie pasuje to tego, bo jeżeli możesz używać Q to możesz farmić - przed 8 minutą możesz blue mieć. Co do Metina to słabe to było.

Opublikowano

Gdy gra dojdzie do late DFG > Rabadon (% HP)

Bo zawsze gra dochodzi do late game. Skoro daje więcej w late to po co go składać przed Rabadonem ? co mamy sobie farme utrudniać tylko. Jako ostatni item to możesz złożyć ale czemu ten przedmiot jest przed rabadonem to nie wiem. Rabbadon w late dodaje ponad 150, więc nie wiem czy to takie słabe. Jeżeli twoja drużyna przegrywa TF to ciekawe co zrobisz z DFG.

Opublikowano

Nie rozumiem po co ten DFG? O wiele lepszy item to Rylai czy nawet Maska jak jest jakaś świnia z milionem HP to przynajmniej procentówki będziemy bili. 

Opublikowano

Bo zawsze gra dochodzi do late game. Skoro daje więcej w late to po co go składać przed Rabadonem ? co mamy sobie farme utrudniać tylko. Jako ostatni item to możesz złożyć ale czemu ten przedmiot jest przed rabadonem to nie wiem. Rabbadon w late dodaje ponad 150, więc nie wiem czy to takie słabe. Jeżeli twoja drużyna przegrywa TF to ciekawe co zrobisz z DFG.

DFG zwiększa burst o 20% przez 4s, co wystarcza każdemu dobremu graczowi na wycastowanie combo. Nie wiem jak drużyna może przegrywać TF bez enemy ADC i APC.

Opublikowano

Nie rozumiem po co ten DFG? O wiele lepszy item to Rylai czy nawet Maska jak jest jakaś świnia z milionem HP to przynajmniej procentówki będziemy bili. 

Jeśli twierdzisz, że rabadon > dfg, to policz sobie na kalkulatorze co ci da większy burst, albo zobacz jakiś filmik o tym na YT. DFG daje ci 15% dmg CAŁKOWITEGO hp, i w dodatku zwiększa magiczne obrażenia o 20% przez 4s, a gówniana maska bije tylko 2% obecnego hp.

DFG zwiększa burst o 20% przez 4s, co wystarcza każdemu dobremu graczowi na wycastowanie combo. Nie wiem jak drużyna może przegrywać TF bez enemy ADC i APC.

Przynajmniej jeden tu myśli widzę...

Opublikowano

Czyli że mój poradnik jest do dupy, bo mam rozegranych mało gier? Nie przeczytałeś go nawet (do czego sam się przyznałeś), a go oceniasz. Jeśli ktoś tu się ośmiesza, to raczej nie ja.

Poza tym, po przecinku i kropce stawia się spację, a Lee Sin pisze się z dużej, bo to imię.

Hmm,więc jedna prośba,abyś mnie nie poczuał jak się piszę,trochę lat za sobą mam,jeśli jesteś ciekaw zapraszam na mój profil-jestem świadom tego co i jak piszę,wniosłem na forum czytelnie i zrozumiale dla innych moją opinię. Nie muszę się stosować do Twoich zasad,bo nie masz się już do czego przyczepić,lee sina mainuje w odróżnieniu do Ciebie,mógłbym pochwalić się już pewnym doświadczeniem.Ostatnia sprawa-napisałeś,że oceniam Twoj poradnik.Zacytuj mi zdanie,w którym konkretnie go oceniłem.Podałem fakt,taki że mało grasz tym championem,a to odrazu wyklucza Twoje "dzieło",bo z prochu nie stworzysz nic.

Opublikowano

Hmm,więc jedna prośba,abyś mnie nie poczuał jak się piszę,trochę lat za sobą mam,jeśli jesteś ciekaw zapraszam na mój profil-jestem świadom tego co i jak piszę,wniosłem na forum czytelnie i zrozumiale dla innych moją opinię. Nie muszę się stosować do Twoich zasad,bo nie masz się już do czego przyczepić,lee sina mainuje w odróżnieniu do Ciebie,mógłbym pochwalić się już pewnym doświadczeniem.Ostatnia sprawa-napisałeś,że oceniam Twoj poradnik.Zacytuj mi zdanie,w którym konkretnie go oceniłem.Podałem fakt,taki że mało grasz tym championem,a to odrazu wyklucza Twoje "dzieło",bo z prochu nie stworzysz nic.

Ok.

Wszystko pozaznaczane, ale ty widocznie masz swój własny język polski.

Opublikowano

Dobrze nie wymądrzaj się, widzisz zarzuciłeś mi ocenę,gdy nie przeczytałem Twojego poradnika,ale szkoda mi czasu na czytanie takiego czegoś. Wystarczyło,że spojrzałem na lolkinga i to wystraczyło by na jego podstawię wyrazić zdanie,to jest właśnie moje źródło. Co może wiedzieć o postaci osoba,która rozegrała nią 16 rankedów? Tyle co Tusk o piłce nożnej. Puste słowa,wiedzabezuzyteczna. No niestety poradnik już tu zaistniał,więc myślisz że niedoświadczony silverowiec nauczy grać brązów i silverów z forum? Nie,a reszta wyłączy go odrazu tak jak ja,gdy zobaczy Twoją dywizję.Tak jest,wybacz losu :)

Aby nie było ostrzeżeń,też grając nim preferowałbym masterki 21/0/9,ale to jest zależne tylko od przyzwyczajenia.

Opublikowano

Jeśli twierdzisz, że rabadon > dfg, to policz sobie na kalkulatorze co ci da większy burst, albo zobacz jakiś filmik o tym na YT. DFG daje ci 15% dmg CAŁKOWITEGO hp, i w dodatku zwiększa magiczne obrażenia o 20% przez 4s, a gówniana maska bije tylko 2% obecnego hp.

Przynajmniej jeden tu myśli widzę...

Powodzenia w farmieniu, masz mało AP z runek oraz mała ilość AP z DFG, więc tylko utrudniasz sobie farmę. Dobrze, że przeciwnik gra sam bo normalnie byś nie podszedł do niektórych apc/adc oraz Gragas ma skille AoE, więc dodatkowe 150 AP z rabadona nic nie daje. Nie wspomnę o tym, że czasami trzeba coś ubić z daleka oraz nie zawsze możemy podejść, więc po cholere ci ten dfg ? Trzeba być idiotą aby uznawać dfg>rabadon na Gragasie. 

Napisz chociaż jak grać na te kontry, bo to ma być poradnik. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...