Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer minecraft FreeBuild

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Chciałbym Was zapytać, co myślicie na temat tego pomysłu :)

Serwer Free-build, jak za dawnych lat, tzn. wprowadzenie ogromnej mapy, działki rozdawane przez moderację (nie leci automacik z Simple Region Makretu), urozmaicenia do gry, rankingi PvP, bossy do zabijania, stragany, bazary, własne działki, warpy na różnorodne eventy, system prezentów i nagród za konkursy oraz nowoczesny system exp'u - za specjalne misje eventowe, możliwość stworzenia własnej firmy za zgromadzone pieniądze, markety publiczne + możliwość założenia własnego sklepu i rozwijanie go na serwerze, płacenie podatków od działek, czyli czysty serwer FreeBuild.

Dodatkowo miałem na myśli wprowadzić wiele udogodnień dla graczy :)

- mapy parkour do przechodzenia - Easy / Medium / Hard / Special Events / Christmass Maps / Halloween Maps

- system walki na eventach na mapach przygodowanych z gry Counter Strike 1.6 - mapki typu de_dust2, cs_assault - uwolnienie wieśniaków, awp_india, aim_crazyjump, de_nuke

- system leveli i statystyk serwerowych

- unowocześniony system prac

* specjalne lokacje dla pracowników jako np.

Górnik, Drwal, Łowca, Poszukiwacz, Budowniczy

* możliwość tworzenia własnych sklepów, za czym idzie

- możliwość rozwoju swojej działalności

- zarabianie wirtualnej waluty, którą można wymienić na różnorodne prezenty

Kolejną atrakcją dla graczy miałyby być DUNGEON'y, w których kryły by się bossy, za które możnaby było zdobywać ciekawe nagrody oraz wiele expa.

Myślałem także nad wprowadzeniem jakiegoś zmodyfikowanego mcMMO, którego brakuje już na naprawdę wielu serwerach.

* ponadto nad stworzeniem całego miasta, które zasiedlali by gracze, kupując swoje własne działki ( pierwsza oczywiście za darmo )

I na ostatek Eventy Specjalne z różnymi nagrodami do wygrania, eventy na mapach tematycznych np.

- w Zakazanym Lesie z Harrego Pottera,

- czy też zamkiem czarów i magii - Hogwarcie,

- lub po prostu na stadionie narodowym za pomocą przemieszczania obsydianu.

* forum serwera

* ts3 dla graczy

* mumble dla graczy

* fanpage serwerowy w celu informowania o eventach, specjalnych wydarzeniach, nowinkach, zmianach na serwerze

Całość rozgrywki miałaby się odbywać na dedykowanym serwerze ( na początek myślałem, tak ok. 30 slotów, jeżeli przybywałoby graczy, powiększyło by się ilość slotów ).

Jak wy się na to zapatrujecie, czy ktoś zagrałby na serwerze FreeBuild/RolePlay z prawdziwego zdarzenia ?

Co dodalibyście na taki serwer, co zmienili, czego byście oczekiwali ?

Prosiłbym o rzeczowe wypowiedzi, które może by i pomogły nam w stworzeniu serwera idealnego dla Was ;)

Temat zostawiam do waszej dyspozycji, proszę pisać, jestem otwarty na Wasze propozycje.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Jeżeli nie będzie reklamy u ytbera typu skkf, mandzio to nie masz szans się wybić. Samo słowo FreeBuild odstrasza. Chociaż nie ukrywam - Pograłbym :)

Opublikowano

Ja tam nie zagralbym napewno FB to przeszlosc nudy sa na takim servie straszne.

Co z tego jak dodasz parkour i walute jak ludzi to i tak nie bedzie interesowac

Stare i nie modne

Wez sie lepiej za inny typ serwa :). Cos na topie

Opublikowano

Na FB już nikt nie gra wszyscy przeżucili się na HC ale spróbować zawsze możesz:)

Własnie że wszyscy nie przerzucili się na HC ja np. Nie Lubie Serwerów HC. 

A co do tematu mało już osób gra na FB.

Polecam Wymyślić coś oryginalnego, Np. Serwer RPG z Klasami i Rasami w Klimacie Władcy Pierścieni.

PS. Sam mogę pomóc przy tworzeniu takiego serwera :)

Opublikowano

Tak jak inni wspomnieli slowo FreeBuild odstrasza ja takie reklamy omijam na mpc forum i malo by bylo chetnych na taki serwer i to jeszcze 30 slotow.Musialbys miec jakis wiekszy projekt (Wiecej slotow) Porzadna reklame i zgrany team.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

RPG, to jest właśnie to! ;) Nie żaden serwer HC, SV, FB tylko cos nowoczesnego, czyli dobry RPG. Jak najbardziej zagram, i już czekam na start :3 

534721413388468938793.jpeg

Opublikowano

Bardzo cieszę się na tak świetną reakcję! Czego od nas oczekujecie, co mamy wprowadzić, by przyciągnęło wielu graczy?

@up2

Tak, co do twojego pytania. Będzie to prawdziwy serwer FreeBuild, jakiego jeszcze nie było, tylko chcę jak najwięcej informacji zebrać

tak by każdemu coś odpowiadało.

Proszę o jak najwięcej propozycji, co według was musi być na takim serwerze :)

@up3

Nie powiedziałbym, że RPG bardziej FB/Roleplay, gdyż takich nie jest wiele. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...