Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Autorski plugin SJL - Spolszcz wiadomości dołączenia i opuszczenia gry na twoim serwerze!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

sjl.png

Postanowiłem napisać banalny plugin "Spolszcz Join, Left" który spolszcza wiadomości które na wielu serwerach bardzo kują w oczy i nie wygląda to ładnie.

Mam na myśli ten widok:

spam.png

Chcesz aby na twoim serwerze wszystko wyglądało estetycznie?

Nic prostszego xD 

Mój plugin jest idealny. Nie posiada on konfiguracji, wiadomości które będą wyświetlane są idealne ustawione wraz z polskimi znakami.

Szczególnie zwracałem uwagę na obciążenie które będzie generował dlatego jest on napisany najściślej jak to możliwe i nie posiada niczego oprócz automatycznie ustawionego spolszczenia wiadomości join/left the game.

Wszystkie inne pluginy które pełnia takową opcje posiadają po kilka klas w tym pełno linijek kodu!

SJL posiada tylko JEDNĄ klasę które zawiera 40 linijek co przekłada się na wysoką wydajność dzięki której nie wystąpią tzw. "laggi".

Schemat uzycia pluginu można przedstawić w takowy sposób:

Wgrywasz do folderu plugins -> odpalasz serwer -> brawo plugin już działa  :) 

Teraz po dodaniu pluginu wygląda to tak:

newspam.png

Wersja: 1.7.2

Plugin: 1.0.0

Download:

http://wincraft.pl/pobierz/SJL.jar 

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/050a715bb0087a76e0922eed542a6c8572eac9050ac574564aa80c8934384e4d/analysis/1392509530/

Tak jak pisałem wyżej mówiąc plugin nie jest szokujący ponieważ spolszcza tylko wiadomości dołączenia i wyjścia z gry lecz został on tak napisany aby uzyskać jak największą wydajność dlatego nie posiada konfiguracji ani niczego więcej oraz jest napisany w najlepszy sposób jaki można porównując do innych pluginów i co najważniejsze pod aktualną wersje!

Jeżeli chcecie abym coś dodał/zmienił lub cokolwiek zrobił piszcie w komentarzach no i oczywiście oceniajcie  :P 

promowc.png

Pozdrawiam, Walker99PL!

Serwer minecraft 1.7 i 1.8

Survival, Gildie, Działki i Mini Games

Opublikowano

te polskie znaki ch*** wyglądają. Po co było to pisać, jak jest tego pełno. Ale masz like :D

Laptop: Lenovo G500

Procesor: Intel Core i3-3110M 2.40 GHz, 2 rdzenie, 4 wątki

RAM: 4GB

Grafika: HD Graphics 4000

Dysk: 1 TB

Windows: 8.1 64 bit

Opublikowano

tak o jak by 500 pluginów nie wystraczyło.. dodjacie jeszcze 489563478423
...
po uj kolejny, lipny, mały plugin...

@EventHandler(priority=EventPriority.HIGH)
  public void onPlayerJoin(PlayerJoinEvent event)
  {
    Player join = event.getPlayer();

event.setJoinMessage("");
    Bukkit.getServer().broadcastMessage(ChatColor.YELLOW + join.getDisplayName() + " dołączył do gry!");
  }

@EventHandler(priority=EventPriority.HIGH)
  public void onPlayerLeave(PlayerQuitEvent event)
  {
    Player leave = event.getPlayer();
    event.setQuitMessage("");
    Bukkit.getServer().broadcastMessage(ChatColor.YELLOW + leave.getName() + " opuścił gre!");
  }

WTF????!?!?!

Nie prościej dać tę wiadomość własnie w tym setQuitMessage....

Co do polskich znaków... w opcjach MC jest by wymusić domyślna czcionkę...

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Ten plugin był pisany na szybko, zajęło mi to 5 minut :P

Wersja 1.0.0 dlatego praktycznie nic w niej nie ma ale wiesz z jaką myślą pisałem ten plugin?

Pod te serwery które wgrywają jakieś potężne pluginy a mają 1GB RAMU a po co jak wystarczy wgrać mój i zero obciążenia.

A tak z innej beczki w twoich pluginach śmierdzi mi kodem z innych pluginów...

Ale nie będę tego oceniał :)

Opublikowano

@UP

Nie dość że masa opcji co wiąże się w z większym kodem - obciążeniem to w dodatku na 1.6.4 ;)

7 klas co w jednej po 50 linijek kodu ;C

U mnie 1 klasa i 40 linijek.

Patrz w tym pluginie co podałeś masz opcje: joinmessage i quitmessage  to wiadomo ale po co:

whitelistkickmessage - wbudowane w silniku

deathmessage, kickmessage - essentials

I w dodatku u mnie nic nie robisz.

Wgrywasz - działa.

Pozdro :D

Opublikowano

@UP

Piszesz że są tam opcje do różnych rzeczy, więc po co napisałes twój plugin skoro to jest w innym?

Piszesz o tym, że jakieś opcje są dostępne przez inny plugin, ale jeśli chodzi o twoj plugin to tego nie piszesz, i bronisz się tym - że tamten plugin więcej obciąża. - g***o prawda, poza tym nikogo nie obchodzi że twój plugin obciąża o 0.01% mniej niż tamten.

Opublikowano

@UP

Po co się wypowiadasz skoro nie masz żadnej wiedzy?

Skoro dane opcje są dostępne bez konieczności pisania pluginów to po co je pisać na to?

Jedynie wiadomości join/left the game nie są dostępne bez napisania pluginu.

Małe serwery to obchodzi, a co ja pisze.. Nawet i duże bo jak wiadomo każdy serwer chce wygenerować jak najmniejsze obciążenie aby gracze nie mieli "laggów".

Jeżeli miałbyś jakąkolwiek wiedzę to sprawdził byś na localhost obciążenie - /timings (o ile wiesz o co chodzi ) ;)

Opublikowano

@UP

Nie dość że masa opcji co wiąże się w z większym kodem - obciążeniem to w dodatku na 1.6.4 ;)

Patrz w tym pluginie co podałeś masz opcje: joinmessage i quitmessage  to wiadomo ale po co:

Wgrywasz - działa.

Widze że kompletnie nie znasz sie na javie...

więcej kodu to nie znaczy że coś działa wolniej :D ostatnio nawet sama aktualizowałam mój plugin... dodałam 2x więcej kodu niż było... działa 10x szybciej, albo nawet lepiej... bo z czasów powyżej sekundy zeszło nawet do 0.01 :>

90% rzeczy w javie własnie wymaga większej ilości kodu :D do reszty zrobiłi specjalne metody które robią to za ciebie....Np StringUtils

Java to nie skript nauczcie sie :>

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

@UP

Wgrywasz - działa.

Ehem, Narzuciłeś w ten sposób co ma sie pokazywac, a tamten plugin DZIALA także na 1.7.2, oraz możesz konstuować wiadomość jak  ci sie podoba.

Opublikowano

Ale trudno config wprowadzić... ;D

Chodziło mi o jak najściślejszy kod..

Opublikowano

Ale trudno config wprowadzić... ;D

Chodziło mi o jak najściślejszy kod..

Trudno wprowadzić config ? To jest raptem kilka linijek więcej, dodajesz tylko trochę do onEnable a później pobierasz config, jak wiadomo onEnable "odpala" się tylko podczas uruchamiania serwera więc nie wpływa to na jego pracę. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...