Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Roccat tak ogólnie- co o nich sądzicie

Jowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Chciałbym sie zapytac/podyskutowac z wami co sądzicie na temat teamu roccat.

Stare KMT ostatnio gra jakby nie patrzec caly czas tak samo. Schematy sie powtarzaja a ich gra powoli nudzi. Czesto przegrywaja early, mid odrabiaja jednym tfem szybki baron i gg, ew. Cos zfailują i przedluża sie gra jak wczoraj z CW. Xasus split pushuje i teleportuje sie w polowie tf co daje im wygrana lub wyrowna walke. Overpow sie farmi w late na lini obok team i szybko "doskakuje do tf". Bot gra swoja gre szybki pusz towera i inicjacia mid game. Jankos raz gankuje i uzyskuje early adventage dla jego teamu a raz sie farmi i nic nie robi. W tym tygodniu roccat nie walczyl o dragony ktore sami jego zawodnicy zwykli robic kolo 7minuty. Nie sadzicie ze ich gra jest schematyczna? Przeciwnicy nie dlugo sie ogarna i moga to przychlic na swoja korzysc. Jak wy uwazacie?

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Póki co ta taktyka działa dobrze, wątpię by próbowali czegoś innego gdy mają do stracenia tak dużo, może poza LCS'ami zaczną wymyślać nowe taktyki, bo na ten moment mają zbyt mało czasu na wymyślenie sensownej taktyki i przetrenowanie jej do perfekcji.

Opublikowano

moim zdaniem roccat ma bardzo dobrą taktykę.

w early game nie grają agresywnie tylko się farmią na late game. Pozatym oni pickują takie postaci, które z całym buildem są bardzo mocne więc ww early zależy im tylko na dobrej farmie. Moim zdaniem ta taktyka dobrze się sprawuje, xaxus splitpushuje topa i włącza się w tf lub jeśli przeciwnicy już uciekają. Overpow moim zdaniem bardzo dobry midder, i botlane też bardzo dobrze gra, ostatnio z cw celever zrobił 11:1 przeciez. 

Myślę, że nie ma co zmieniać tej taktyki, dopóki jest skuteczna, pozatym jest ona ciężka dla przeciwników bo xaxus nie używa tp w wczesnych fazach gry do pomaganiu teamowi jak to robił czaru przez co nie trafi farmy, overpow się dużo farmi na late game i ogólnie moim zdaniem b. dobrze gra cały team.

Opublikowano

Jak działa to nie pierdol, może ich gry nie są zbyt emocjonujące ale tak samo schematycznie grają koreańce co czyni ich najlepszym.

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

Drużyna prezentuje się bardzo dobrze.

Taktyki powiedziałbym, że są bardziej nieprzewidywalne od innych teamów. Ciężko ich zaskoczyć, a w late game robią postrach.

Drużyna naprawdę kozacka, tak trzymać. ;)

Opublikowano

Ma być efektywnie, a nie efektownie.

Mają dobrą taktykę, przeciwnicy nie mogą jej przełamać, więc niech nią grają.

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego ludzie nadal porownuja ROC do MYM.

MYM mial 1 tydzien dobry a potem co? Nic nie wygrywali, za to ROC trzyma sie juz 5 tydzien na 11 wiec to o czyms swiadczy.

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

fajnie ze mym po super weeku mial 5-1 a pod koniec spiltu mialo 9-15 wiec nie porównujcie

czy ja wiem, czy ich taktyka jest nudna? przypomina mi stara taktyke clg, byle dotrwac do late

pragne zauwazyc ze jankos bierze postacie tylko by wspomoc na lini (panth,lee, elise) , ktore w late nie sa takie dobre (no moze oprocz pantha)

w late poprostu celaver i overpow robią gre, vander i jego hooki czy gra morganą jest bardzo dobra (threshem najlepsza w całym eu jak nie w całym lcs), co pokazuje swoim kda

pragne tez zauwazyc jak duzy ma overpow champion pool, zawsze moze czyms zaskoczyc (jak mordekaiserem), jak tez ma mocne picki (kass i kayle, graggas), wiec bany na ich nie dzialają

jedynym pewnym sposobem na wygranie z roccatem to zniszczenie ich bot lane poprzez zabranie ich najlepszych pickow (cait, thresh, morgana, vayne), xaxus ma tez spory champion pool, ale i tak teraz sa tylko grani mundo, trundle, renekton, shyvana, postacie ktorymi oprocz mundo xaxus gra najlepiej w calym lcs 

roccat ma bardzodobra taktyke, nie popelniaja ryzykownych decyzji, sa siebie pewni, nie ryzykuja

userbarwb.png

Opublikowano

Roccat bardzo dobrze gra, nawet gdy w early dostają baty to i tak w late wygrywają nie wiem jak to robią ale mają dobre teamfighty i ogólnie ;d

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Moim zdaniem nie ma co porównywać ROCCAT do MYMu w tym momencie. Sam Overpow w wywiadzie powiedział, że to co ich odróżnia od MYMu to to, że nie grają tylko pod jednego zawodnika (jak MYM pod TP Czara), u nich każdy lane prezentuje się bardzo dobrze skillowo i mechanicznie. Prawie połowa splitu za nami, a ROCCAt nadal góruje. MYM w tym momencie splitu już leżał, więc powinny skończyć się porównywania do nich. Nie jest pewne że wygrają, ale jeśli będą w pierwszej piątce na koniec splitu to będzie świetnie. Co do schematów, póki działają, po co to zmieniać? Są świetnie skoordynowani w teamfightach, 1-3-1 split push bardzo dobrze działa. Oni potrafią się dostosować do przeciwnika tak jak to pokazali w meczu z NiP'em, myślę że jak inne drużynu zaadaptują się do stylu gry ROCCAT'u oni znów coś wymyślą, mają Veggiego od tego. Poza tym każdy zawodnik ma spory champion pool, także ciężko całkowicie wybanować któregokolwiek z polaków.

Myślę, że powinni się utrzymać w tej piątce do końca splita, w next splicie również mogą namieszać.

00979453523907008934.png
Opublikowano

fajnie ze mym po super weeku mial 5-1 a pod koniec spiltu mialo 9-15 wiec nie porównujcie

czy ja wiem, czy ich taktyka jest nudna? przypomina mi stara taktyke clg, byle dotrwac do late

pragne zauwazyc ze jankos bierze postacie tylko by wspomoc na lini (panth,lee, elise) , ktore w late nie sa takie dobre (no moze oprocz pantha)

w late poprostu celaver i overpow robią gre, vander i jego hooki czy gra morganą jest bardzo dobra (threshem najlepsza w całym eu jak nie w całym lcs), co pokazuje swoim kda

pragne tez zauwazyc jak duzy ma overpow champion pool, zawsze moze czyms zaskoczyc (jak mordekaiserem), jak tez ma mocne picki (kass i kayle, graggas), wiec bany na ich nie dzialają

jedynym pewnym sposobem na wygranie z roccatem to zniszczenie ich bot lane poprzez zabranie ich najlepszych pickow (cait, thresh, morgana, vayne), xaxus ma tez spory champion pool, ale i tak teraz sa tylko grani mundo, trundle, renekton, shyvana, postacie ktorymi oprocz mundo xaxus gra najlepiej w calym lcs 

roccat ma bardzodobra taktyke, nie popelniaja ryzykownych decyzji, sa siebie pewni, nie ryzykuja

9-15 = 24 gry

gdzie pozostale 4?

roccat to beda lemondogsy, tu pierwsi to slyszeliscie

<>

Opublikowano

Będzie tak samo jak z MYM'em. jest to nowy team, inne teamy nie wiedzą jak na nich grać więc wygrywają.

Haha to powiedz mi po co są taktyki, treningi a co najważniejsze SCRIMY ?

@topic

Mają dobrą taktykę więc na chuj mają ją zmieniać? Jeśli będzie przerwa w LCS'ach i inne teamy wymuszą na nich zmianę taktyki to na pewno zmienią coś w swojej grze, a porównywanie ich do exMymu, to szczyt cebulactwa bo oni przynajmniej osiągnęli coś w tych LCS'ach i mają 1 pozycje po 10 grach, a exMym wygrywał w pierwszych tygodniach, a w 6 kolejce już był na ostatnim miejscu. Żeby Roccat teraz spadł na ostatnie miejsce to musiałby być cud.

mqdefault.jpg

Opublikowano

9-15 = 24 gry

gdzie pozostale 4?

roccat to beda lemondogsy, tu pierwsi to slyszeliscie

Ciekawa teoria. Roccat gra swietnie ale powoli mi sie to nudzi na prawde. Chcialbym zobaczyc swietnie rozegrane przez nich agresywne early jesli by tak zagrali zmieniam swoje zdanie i daje 90% ze wygraja lcs. Gambit i tak duzo straci w tym tygodniu wiec w sumie maja szanse . Fnc gra ostatnimi czasy bardzo slabo. Zobaczymy moze roccat i gg pokaza klase.

Grac moga swietnie ale jesli bd grac tak samo w niedalekiej przyszlosci zaczna przegrywac. Taka jest prawda.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...