Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

XP SP2 Ram oraz net.

NigdeNeMufNigde

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zrobilem format i zainstalowałem winde xp SP2 mam 6GB ramu a mam tylko w wlaściwościach 3,12GB o co chodzi?

Kolejne pytanie, Mam router do kompa odrazu przez kabel podłączony w windzie 7 po prostu sie banalnie ustawialo neta, a tu za uja nwm jak to zrobic napiszcie mi np: panel sterowania> cos tam > cos tam

Jak dla zielonego.

Opublikowano

1. zainstalowałeś system 32bit, który nie obsłuży więcej ramu jak 3-3.25GB

2. sterowniki do karty sieciowej wgrałeś jakieś ? co to za router ?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Sterowniki do karty sieciowej zainstaluj, obecnie Twój system nie widzisz jej, więc cokolwiek do niej podłączysz to nie zadziała.

Musisz zainstalować 64 bitową wersję tego systemu, z tym, że jest wersja wyłącznie po angielsku. Inaczej na XP nie masz szans na dostęp do reszty RAMu.

Na nowym sprzęcie wgl nie polecam instalować Windows XP. Wsparcie dla niego zaraz się kończy (dla SP2 skończyło się dawno), ponadto nie rozpoznaje całej gamy najnowszego sprzętu.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Musisz mieć jakąś płytę dołączoną do karty/płyty głównej i tam masz sterowniki

Reszta RAM'u nie jest rozpoznawana przez system dlatego MUSI być system 64bit

1378331621-U719057.png

Opublikowano

A moge z 32bit przerobic na 64 lub skad moge na pendrive sciagnac w8 i se zbotowac i instalke walnac?

Forum nie wspiera piractwa, win8 możesz sobie kupić, a "przerobić" systemu nie ma jak, musisz na nowo go wgrać.

436951440626370320491.png

Opublikowano

A w grze league of legends cos mi zabierze te 0,75ramu? I czy moge z 32bit na 64bit zrobić?

Czytaj to, co piszemy, to będziesz wiedział.

W lolu praktycznie nic Ci to nie da, jednak system 64 bitowy jest o wiele wydajniejszy od 32, a żeby zmienić na 64bit musisz zrobić format dysku i wgrać na nowo Windowsa w wersji 64 bit.

Opublikowano

A w grze league of legends cos mi zabierze te 0,75ramu?

Ram będzie pobierany z obecnej ilości tzn z tych 3.12GB

I czy moge z 32bit na 64bit zrobić?

bez reinstalacji nie już wyżej pisałem 

1378331621-U719057.png

Opublikowano

A jak mam zmienic na 64bit... tam narazie przy instalce mialem siec nazwe haslo admina i kraj

Powinieneś mieć zaraz przy rozpoczęciu instalacji do wyboru z listy windows x86 i x64, jeśli tego nie masz, to widocznie masz płytę bez wersji x64.

Opublikowano

na XP mnie ma możliwości wyboru rodzaju systemu , każda instalka jest na osobnych CD

x64 są tylko instalki Windowsa XP PRO ANG albo Media Center, jedyny problem że o sterowniki trzeba będzie postarać się samemu i poszukać na google

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@ref Jak moge zaktualizowac z sp2 do sp3 to raz a dwa moja karta sieciowa to chyba 1319 lub cos takiego niby jak instaluje najnowsze stery po 3 na tablecie laptopie działa net po 4 na w7 dzialal.

Opublikowano

Ehh.

Ściągnij ten plik na dowolnym komputerze, potem nagraj na płytę lub przenieś pendrivem na tamten komputer. Ten plik uruchamiasz i instalujesz.

Bez konkretnego modelu płyty głównej nic nie zrobisz, a samo gigabyte to za mało. Model sprawdzisz programem CPU-z.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...