Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nie działa mi w laptopie chłodzenie

srelex1337

Pytanie

Opublikowano

Właśnie dziś wyłączył mi się laptop i zauważyłem ze nie działa mi chłodzenie ... Jak sprawdzić czy wentylatorek się nie spalił ? 

Dodam też ze dziś odkurzałem odkurzaczem i przy włączonym laptopie chciałem sobie przeczyścić tył laptopa tam gdzie jest wentylator może przyśpieszyłem obroty wentylatora i to spowodowało spalenie ?

oiadeb.gif

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra już mi wszystko ładnie działa .

Jak ?

Rozkręciłem laptopa przedmuchałem oczyściłem patyczkami do uszu i zauważyłem ze o coś trze wiatraczek okazało się ze to był dość spory kawałek zbitego kurzu może jak czyściłem odkurzaczem to mocny podmuch przerzucił to do wentylatorka z takiego miejsca ochronnego 

Jak miło znów pracować w lekkim hałasie wywoływanym przez wiatraczka  <3

oiadeb.gif

Opublikowano

Rozwaliłeś wirnik albo łożysko. Nigdy nie czyści sie wiatraka podczas jego ruchu o to jeszcze odkurzaczem, ciekawe czy odkurzaczem zwiększyłeś obroty silnika czy wręcz przeciwnie doprowadziłeś do zatrzymania o obracania w stronę przeciwną....

Jest raczej spalony, albo on albo układ sterujący napięciem wiatraka 

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...