Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie związane z permissions

krycha076

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam mam pare pytań ,był bym bardzo wdzięczny jeżeli uzyskał bym odpowiedź od kogoś bo pytałem już się paru osób i żadna nie jest w stanie mi odpowiedzieć .Oczywiście za każdą normalna dobrą odpowiedź daje +

1.jak mam ustawić permisions grupą Quest server Query oraz zwykłej Quest aby uniknąć jakiś niechcianych sytuacji,włamów ,luk itp..?(permisions pod server publiczny)

2.Na czym polega bug na ts czy nie wiem jak to nazwać że ktoś nabija połączenia query w setkach i jak się przed tym bronić?

3.Na czym polega bug na stale usuwające i tworzące się kanały tymczasowe i jak sie przed tym bronić?-Proszę nie pisać zablokuj możliwośc tworzenia tymczasowych.

4.Na czym polega bug że ktoś robi spam dla całego servera i każdemu użytkownikowi wyskakuje wszędzie SPAM i nie można przez to wejść na żadny kanał oraz pisać itp..

5.Jeżeli użytkownik o nicku "xxx" jest np w administracji na moim tsie i ma range np "new admin" do tego posiada priv kanał dla swojego klanu i ma na nim range head admin kanału to wtedy ranga head admina kanalu mu nie dziala i nie ma żadnych praw do edycji kanału jak to zrobić aby 1 ranga nie wykluczała drugiej?

Jeżeli ktoś nie chciał by odpowiadać publicznie to zapraszam na pw.

Opublikowano

5.Jeżeli użytkownik o nicku "xxx" jest np w administracji na moim tsie i ma range np "new admin" do tego posiada priv kanał dla swojego klanu i ma na nim range head admin kanału to wtedy ranga head admina kanalu mu nie dziala i nie ma żadnych praw do edycji kanału jak to zrobić aby 1 ranga nie wykluczała drugiej?

Włącz Adminom uprawnienie

b_client_skip_channelgroup_permissions

Czyli pomijanie na kanale rang kanału.

Opublikowano

Dzięki peter + leci właśnie nie pamiętałem gdzie to było :D

ps.mialem włączone ale musialem odznaczyć "Value"

ZObaczymy czy ktoś zdoła mi odpowiedzieć na reszte pytan -_-

Opublikowano

1.jak mam ustawić permisions grupą Quest server Query oraz zwykłej Quest aby uniknąć jakiś niechcianych sytuacji,włamów ,luk itp..?(permisions pod server publiczny)

Po prostu nadaj tylko te przywileje, które są niezbędne dla zwykłego użytkownika. Najlepiej przeczytaj co każda permisja robi i potem sam będziesz wiedział co jest odpowiednie.

2.Na czym polega bug na ts czy nie wiem jak to nazwać że ktoś nabija połączenia query w setkach i jak się przed tym bronić?

Zmień port query, albo ogranicz dostęp do query tylko dla swojego IP.

3.Na czym polega bug na stale usuwające i tworzące się kanały tymczasowe i jak sie przed tym bronić?

Jeśli zrobisz tak jak wyżej napisałem, to wtedy ten problem zniknie.

4.Na czym polega bug że ktoś robi spam dla całego servera i każdemu użytkownikowi wyskakuje wszędzie SPAM i nie można przez to wejść na żadny kanał oraz pisać itp..

Może masz nie poprawnie skonfigurowane te wartości:

http://i.imgur.com/BA5AtoJ.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...